Industrial chic

Tämä tyylikäs teollinen sisustustrendi on lähtöisin vanhojen tehtaiden asunnoiksi, usein loft tyyppisiksi kodeiksi, muunnetuista rakennuksista. Näistä tiiltä, rautaa, betonia, metallia sekä vanhoja teollisuuskoneita ja -valaisimia sisällään pitävistä entisajan varastoista ja tehdashalleista on mahdollisuus poimia palasia omaan kotiin, harkitusti sisustuksen ilmettä uudistamaan.

Kehysraamit ja valokuvia

Industrial chic on harmaan ja ruskean eri sävyjä, ruostetta ja ajan patinaa, kiiltävää metallia, kristallia, taottuja lommoja sekä vanhoja numeroita ja kirjaimia. Tyyli yhdistää modernin suunnittelun ja nostalgisen tunteen - harkinnalla valittuihin sisustustuotteisiin keskittymällä ja niitä persoonallisesti yhdistelemällä saadaan tuloksena aikaiseksi ylellisen huoleton yleisilme, jossa jokaisella esineellä ja huonekalulla on kuitenkin oma vahva identiteettinsä.

Kehyksiä sinisellä seinällä

Teollisen tyylikäs, yksilöllinen tyyli satunnaisilla, vanhoilla löytöesineillä ja kierrätystavaroilla maustettuna aistii menneen ajan, tämän hetken ja tulevaisuuden. Paljasta siis asunnostasi tiiliseinät, putket, palkit sekä hormit ja raavi maalattuja seiniä sekä revi tapetteja jättäen niiden mahdollinen kerrostuneisuus näkyviin. Rapistuva maali seinissä tai huonekaluissa tuo tilaan luonnetta - älä korjaa kaikkea, anna ajanpatinan tuntua ja eletyn elämän näkyä!

Vanhoja valokuvia ja vaaleita raameja

On aika katsoa kaikkea uusin silmin, industrial chic sisustustyyli on loputon inspiraation lähde. Tee yllätysvierailu vanhaan tehtaaseen tai hevostallille ja muista myös maatilojen aarteet, sairaaloiden ja ravintoloiden kalustus, koulujen pulpetit ja tuolit, kirjastojen ja toimistojen hyllyt, arkistokaapit sekä säilytyslaatikot.

Anna mielikuvituksen lentää keksiessäsi uusia käyttömahdollisuuksia vanhoille tavaroille, arvosta menneisyyttä tässä hetkessä eläen, vanhasta oppien ja yhdistele kaikkea rohkeasti. Täysin odottamaton lopputulos saattaa luoda täydellisen harmonian ja teollisen tyylikkyyden voi kuljettaa mihin kodin huoneeseen tahansa sekä mahdollisesti myös itse rakennuksen ulkonäköön. Puhtaat linjat yhdessä kuluneen ja käytetyn kanssa on rustiikkinen eleganssi.

Tyylikkäät mustat kehykset sisustuksessa

Tee vanhoista käyttöesineistä ajatonta taidetta tai aseta niitä näkyville paikoille kodissasi. Koska kaikki eivät pääse käsiksi antiikkiseen painokoneeseen, takorautajalkaiseen Singeriin, leikkaussalin valaisimiin tai vanhan ajan prässilaitteeseen, on jälleen aika kuvittaa mielellä eli käyttää mielikuvitusta.

Vanhat ovet ja saranat, välimerelliset ruukut, lentokoneen osat tai vaikka katuviemärinkansi seinäkoristeena tai sivupöydän pintana lasin alla ovat yksilöllisen elämäntyylin innovaatioita. Ehkä vanhoista autonrenkaista tehty pöydänjalka, antiikkivaaka hedelmäastiana, rautapunnukset ovistoppareina tai apteekkarin mittalasit luovat juuri kaivatun tunnelman kivipintaista tai betonista seinää vasten.

Kauniita kehyksiä

Tässä vinkkejä teolliseen tyyliin sopiviin esineisiin ja huonekaluihin:

 • Propellituulettimet, liitutaulut ja maalaustelineet
 • Kyltit, opasteet, lukot ja avaimet
 • Karttapallot, matkalaukut ja -arkut, kaukoputket, tiimalasit
 • Keittiöesineet ja talouskoneet, aterimet, siivilät ja läviköt
 • Läkkiämpärit, lasipullot ja puiset viinilaatikot
 • Vintage kellot, elokuvajulisteet ja kartat
 • Eläinaiheiset koriste-esineet ja sarvet
 • Vanhanajan urheilu- tai ulkoiluvälineet
 • Alumiinituolit, baarijakkarat tai traktorituolit

Orgaaniseen ja minimalistiseen industrial chic sisustukseen saadaan näillä pehmeitä varjoja menneisyydestä - turvallinen, ystävällinen ja tervetulleeksi toivottava koti, joka näyttää siltä kuin se olisi aina ollut ja tulee aina olemaan.

Valkoiset taulut seinällä

Muista myös nämä teollisuuden ja rautakaupan käyttötarvikkeet:

 • Koukut, rattaat, vieterit ja jouset
 • Niitit, ruuvit, pultit, prikat ja mutterit
 • Nupit, vetimet, kahvat ja hantaakit
 • Nahkaremmit, vyöt, köydet ja ketjut
 • Erilaiset mittarit, mittalaitteet ja säätimet
 • Kuljetuslavat, tikkaat, vinssit ja nosturit
 • Lyhdyt, lampetit ja teollisuusvalaisimet

Yhdessä rehellisten materiaalien ja orgaanisten tekstiilien kanssa urbaanin metalliset yksityiskohdat huonekaluissa luovat suuren tyylin, joka sallii kodin olla avoin eri tulkinnoille - ei yhtä absoluuttista totuutta vaan monia eri vaihtoehtoja. Kuvittele rustiikkinen, lankunpätkistä tehty puinen ruokapöytä yhdessä ultramodernien tai retrojen tuolien kanssa tai vanhat, muhkeat nahkatuolit taustavalonaan alumiininen studio- tai työmaavalaisin.

Valkoiset taulut seinällä

Chic on sanakirjan mukaan makea, tyylikäs, upea, siisti, kätevä, hienostunut, elegantti ja näppärä. Teolliseen vintagetyyliin chic efekti kootaan lasista, ruostumattomasta teräksestä, akryylista, kristallista, ylellisen pehmeästä keinoturkiksesta tai sametista. Se on hohtavaa silkkiä, eläinprinttiä, kultaa, nahkaa, hopeaa tai pronssia.

Romanttiset tai ultramodernit kristallikruunut, peililasiset huonekalut, kullattu tai ruosteinen lintuhäkki, kiviset tai metalliset kynttilänjalat, antiikkiset patsaat tai torsot, peilit prameilla kehyksillä... Nämä ovat teollisen chic tyylin herkkuja, suklaahippuja sisustukseen, jotka valitaan ja asetellaan tarkkaan, jotta kokonaisuus näyttäisi vuosikymmeniä sitten kootulta.

Valkoiset taulut seinällä

Ehkä jopa odottamattomalla tavalla erilaisten esineiden, huonekalujen ja materiaalien yhdistäminen sekä tavallisen muuntaminen herättää tunteiden voimaa ja luo mystiikkaa sisustamisen perusasioihin. Tämä vintagen ja modernin industrial chic liitto kertoo uutta tarinaa vanhoilla, kauniin kuluneilla ja viehättävän patinoituneilla valmistusmateriaaleilla, sisustus kohoaa uuteen suuntaan ja uuteen ulottuvuuteen.

Valkoiset taulut seinällä