Pääsiäisen juhlakattaus

Pääsiäinen ajoittuu oivasti kevään juhlimiseen, se kuvastaa uusia alkuja ja uuden syntymistä. Luonto herää hiljalleen talviunestaan, valon määrä lisääntyy ja auringon säteet tuovat lämpöä ilmaan. Tämä juhlapyhä on erinomainen hetki koota yhteen perhe, sukulaiset ja ystävät nauttimaan yhdessäolosta hyvän ruoan ja kauniin kattauksen merkeissä.

Pääsiäisen juhlakattaus

Alunperin uskonnollisena pyhänä pääsiäinen on kirkkovuoden vanhin ja tärkein juhla. Sen kunniaksi voi pöydänkin kaunistaa hopeisilla aterimilla, parhaalla astiastolla ja perintökalleuksilla. Valkoiset narsissit sekä hempeän pastellinsävyiset pääsiäismunat pitsi- ja kultanauhoineen ovat elegantit koristukset juhlapöytään, joka henkii perinteitä kunnioittaen menneen ajan tunnelmaa ja arvokasta ilmapiiriä.

Pääsiäisen juhlakattaus

Keväinen, raikas vihreä on pääsiäisen väri parhaimmillaan ja se sointuu monenmoiseen kattaukseen. Rustiikkinen tyyli löytyy pajunkissoista tai juuri silmujaan avaavista koivunoksista, aterimet voi kietoa yhteen paksulla narulla ja lautasliinat ovat pellavaa. Pöytäkoristeeksi sopivat yrtit, kuten sitruunamelissa, tai narsisseja ruukuissaan, joiden ympärille on kääritty säkkikangasta ja kiedottu kiinni köydellä tai pitsinauhalla. Edelleen rairuoho koristeena matalassa korissa tai saviastiassa sopii tämän lämpimän ruskean ja hennon vihreän teeman seuraksi.

Kirkkaan pirteät värit limenvihreän ohella, kuten keltainen ja oranssi, ovat suosittuja pääsiäiskattauksen väriteemoja. Nämä värit löytyvät luonnollisesti kevätkukista, kuten tulppaaneista ja narsisseista, joilla piristetään talviunista mieltä. Jo yksi tulppaani aterimien tai lautasliinan koristeena tai jokaisen ruokailijan eteen omaan pieneen maljakkoon tai lasiin asetettuna on elegantti vaihtoehto. Tulppaanien kauneudesta voi kattauksessa nauttia myös iloisena värikirjona perinteisessä lasimaljakossa tai vaikka kukkakorissa. Vaihtelun vuoksi voi kokeilla esimerkiksi aivan matalaa maljaa, johon tulppaanin varret leikataan lyhyiksi tai laakeaa vatia, jossa kukat makaavat vaakatasossa.

Pääsiäisen juhlakattaus

Koristeltu muna on perinteinen pääsiäislahja, joka sopii monella tavoin myös kattaukseen. Värikkäistä pääsiäismunista saa näyttävän asetelman laittamalla niitä runsaasti lasikulhoon pöydän keskelle. Kauniisti maalattu suklaamuna on myös maukas jälkiruoka, joka on viehkeän näköinen munakuppiin tai pieneen risupesään aseteltuna.

Pääsiäinen on iloista aikaa ja kattauksessa saa leikitellä värien ja kevätkukkien lisäksi kivoilla koristeilla. Pääsiäispuput ja -tiput katetaan pöytään pilke silmäkulmassa ja ne piristävätkin koko perheelle suunnatun ruokajuhlan tyyliä. Klassinen vastavärien yhdistelmä eli keltainen violetin kanssa toimii upeasti pikkutipujen taustana, näin pienilläkin yksityiskohdilla ja asetelmilla pääsiäispöydästä saadaan juhlava.

Pääsiäisen juhlakattaus

Pääsiäinen koristaa juhlapöytää siis kukilla, koristeilla, kynttilöillä sekä pöytätekstiileillä, kuten lautasliinoilla, pöytätableteilla ja vaikka kaitaliinoilla. Pääsiäisen juhlakattaus luodaan heleillä väreillä, tutuilla perinneherkuilla ja hyvällä seuralla - antaa kevään tulla ja auringon paistaa!