Enkeli jokaiselle viikonpäivälle

Kuten jokainen kuukausi, myös jokainen seitsemästä viikonpäivästä kuuluu tietyn enkelin tai arkkienkelin alaisuuteen. Oheisena lyhyesti informaatiota kuhunkin viikonpäivään liitettävän enkelin ominaisuuksista, lisää luettavaa enkeleistä on löydettävissä muilta enkelisivuiltamme.

Maanantai – Gabriel

Enkeli: Viikonpäivistä maanantain virallinen enkeli on Gabriel, joka tunnetaan myös voimakkaana ja vahvana arkkienkelinä. Gabriel on totuuden henki, hän edustaa toivoa, sopusointua ja puhtautta.

Muita viikonpäivään liitettäviä enkeleitä: Samuel.

Tiistai – Samael

Enkeli: Tiistain enkeli on serafeihin kuuluva Samael (Sammael, Khamael, Zamael, Camael). Hän on hyvänä enkelinä vastuussa heikkojen vahvistamisesta ja pahana enkelinä taasen vahvojen heikentämisestä.

Muita viikonpäivään liitettäviä enkeleitä: Mikael.

Keskiviikko – Mikael

Enkeli: Arkkienkeli Mikael on perinteisesti keskiviikon enkeli. Hänen tarkoituksenaan on muun muassa poistaa maan päältä pelkoihin liittyviä saasteita sekä toimia yhteistyössä valotyötä tekevien ihmisten kanssa.

Muita viikonpäivään liitettäviä enkeleitä: Rafael.

Torstai – Sachiel, Zidkiel

Enkeli: Torstain enkeleistä Sachiel kuuluu kerubien kuoroon ja Zidkiel taasen on tämän viikonpäivän lisäksi myös hedelmällisyyden ja hedelmättömyyden enkeli, Venuksen sekä Tärpättipuun enkeli.

Muita viikonpäivään liitettäviä enkeleitä: Tzaphiel, Uriel.

Perjantai – Haniel

Enkeli: Viikonpäivistä perjantain enkeli on Haniel, yksi seitsemästä arkkienkelistä. Hän on taivaan suuri prinssi, jolla on oma vaikutuksensa maan kuninkaisiin ja presidentteihin.

Muita viikonpäivään liitettäviä enkeleitä: Anael, Gabriel.

Lauantai – Casziel

Enkeli: Taivaan suuri prinssi Casziel (Cassiel, Casiel, Kafziel, Kaziel) on lauantain enkeli, kyynelten ja kohtuullisuuden enkeli sekä Saturnuksen hallitsija.

Muita viikonpäivään liitettäviä enkeleitä: Gabriel, Kepharel, Tzaphiel.

Sunnuntai – Rafael, Mikael

Enkeli: Sunnuntain enkeli on juutalaisten uskomusten mukaan arkkienkeli Rafael ja essealaisten mukaan taasen Mikael.

Muita viikonpäivään liitettäviä enkeleitä: Jofiel.