Astrologiaa Afrikasta

Afrikkalainen horoskooppi on harvinaislaatuinen tuttavuus Länsi-Afrikasta, joka jakaa vuoden kahteentoista eri horoskooppimerkkiin länsimaisen horoskoopin tavoin. Kansanperinteestä, luiden heittämisrituaalista ja afrikkalaisesta elämästä koostuvat merkit kertovat omaa tarinaansa eri kuukausina syntyneistä ihmisistä ja heidän luonteenpiirteistään.

Apinanleipäpuu 4.1.-3.2.

Apinanleipäpuu on vakaa, järkkymätön ja voimakas, jopa kaikkein ankarimmissa olosuhteissa. Puun lailla merkin alla syntyneet ovat varmoja, selkeästi ajattelevia eivätkä ole helposti petettävissä. Tämän ominaisuuden ansiosta he pärjäävät hyvin liike-elämässä ja kykenevät ottamaan hyödyn irti lupaavista tilanteista. Merkki kuvastaa myös ihmistä, jolla on kyltymätön tiedon jano sallien asioihin perehtyneet päätökset. Maanläheinen asenne estää merkin alla syntyneitä ottamasta itseään liian vakavasti ja tämä piirre tekee Apinanleipäpuu ihmisistä ihanteellisia tähtäämään kohti vaikutusvaltaisia asemia.

Meripihka 4.2.-5.3.

Meripihka on luonnon salaperäinen materiaali, jonka arvo on tunnettu muinaisista ajoista lähtien. Miellyttävänä kantajansa yllä, kevyesti tuoksuvana, se matkusti Karavaanireitillä ja sillä käytiin vaihtokauppaa markkinoilla. Meripihkan monet kasvot korukivenä, tuoksuna ja valuuttana merkitsee henkilöille, jotka ovat syntyneet tämän merkin aikana, monitahoista persoonallisuutta. Heidän sisäinen olemuksensa palaa tunteiden ilmiliekeissä yllyttävästi ja alkuperäisesti. Meripihkan merkin alla syntyneillä on kuitenkin myös taito pistää aistimaailman häiriöt sivuun ja keskittyä kulloinkin työn alla olevaan tehtävään.

Perhe 6.3.-4.4.

Perheellä puiden tavoin on vankka perusta, josta se haaroittuu kohti taivasta. Lisää jäseniä saadessaan perhe voimistuu entisestään ja on yhteisön perusyksikkö. Ihmiset, jotka ovat syntyneet tämän merkin alla, ovat epäitsekkäitä ja anteliaita hoitaen läheisiään lämmön ja voiman yhdistelmällä. Perhe ihmisillä on selkeä ymmärrys tapahtumista ja he ovatkin usein ympärillään olevien ihmisten neuvonantajia. Antelias persoonallisuus tekee heistä osallistuvia kumppaneita ja kiihkeitä rakastajia.

Pieni ystävällisyys 5.4.-4.5.

Huomaavaisuus kylää kohtaan lisää voimaa koko yhteisössä. Siementen kylväminen, karjan paimennus, lapsista huolehtiminen, kaikki nämä saavat yhteisön toimimaan rauhallisena ryhmänä. Ihmiset, jotka ovat syntyneet Pienen ystävällisyyden merkissä, omaavat vahvan kyvyn toimia yhteisön ja ryhmän välillä. He ovat rauhantekijöitä saaden ihmiset, joilla on vastakkaisia mielipiteitä, yhdistymään ja työskentelemään kohti yhteisiä päämääriä. Pienen ystävällisyyden ihmiset eivät ole johtajia, mutta toiset seuraavat heidän esimerkkiään elämässä.

Markkinat 5.5.-4.6.

Matka autiomaan halki karavaanireittejä pitkin saattaa olla pitkä ja vaivalloinen, mutta odotus markkinoiden runsaudesta palkitsee taivaltajan. Markkinat merkin alla syntyneet ovat luonteeltaan anteliaita, energisiä ja eloisia. Kuten bazaarien tuhannet houkutukset, Markkinat ihmiset ovat usein suurten ystäväpiirien ympäröimiä ja ystävät tuntevat voimakasta vetovoimaa heidän ylenpalttista persoonallisuuttansa kohtaan. Markkinat merkin alla syntyneen on muistettava olla varovainen lähimpiä ystäviä valitessaan – valitse ystäviä, jotka eivät ole kiinnostuneita sinusta ainoastaan ulkoisten asioiden vaan sisäisen persoonasi vuoksi.

Esi-isä 5.6.-4.7.

Esi-isä on merkki suuresta voimasta, he ovat sukupolvemme auktoriteetteja ja opastavat elämäämme näkymättömästä maailmasta, tuonpuoleisesta käsin. Ihmiset, jotka ovat syntyneet tämän merkin alla, pitävät usein puolensa pelkällä tahdonvoimallaan johtaen muita itsevarmasti ja vakuuttavasti. Jos johtaja, Esi-isä ihminen, irroittaa itsensä vähäpätöisyydestä tai suurenmoisuudesta, johtaa hän järjellä ja tunteella.

Tuomari 5.7.-4.8.

Puun lailla tuomari on juurtunut lujasti maahan. Sen oksat ovat puun tasapainottava voima ja ilman tätä tasapainoa puu kaatuisi. Näin on oikeudessakin, jossa kaikki tosiasiat on punnittava tarkoin talonpoikaisjärjellä tai oikeus kaatuu. Tuomarin merkin alla syntyneet huomaavat aikaisin elämässään salaperäisen kykynsä tehdä päätöksiä. Se on kyky, jonka avulla he matkaavat elämässään epäitsekkyyden polkua pitkin, jota eivät ole saastuttaneet perustunteet tai henkilökohtaiset halut. Tuomari ihmisillä ei ole harhakuvitelmia ja tämä suoraviivainen, muiden mielipiteitä kunnioittava elämänasenne vetää ihmisiä puoleensa.

Pähkinä 5.8.-3.9.

Pähkinät stimuloivat miellyttäviä luonteenpiirteitä ja kiihottavat viettejä. Pähkinä merkin alla syntyneet ovatkin usein luonteeltaan kyltymättömiä, heillä on huoleton asenne ja vahva vetovoima. He haluavat kokea kaiken sekä henkisesti että fyysisesti. Pähkinä ihmisillä on aistillinen halu, joka juhlistaa vaistojen varassa olemista ja vapautta aistinautintoihin.

Matkaaja 4.9.-3.10.

Ihmiset, jotka ovat syntyneet Matkaaja merkin alla, omaavat matkustushalun, joka saa heidät aina haluamaan nähdä mitä on vuoren toisella puolen. Heidän on luotettava elämänsä taipaleella omaan intuitioon ja terveeseen järkeen, kaukaisuuden kangastukset eivät saa johtaa heitä harhaan vaan Matkaajan tulee aina pysyä totuuden polulla. Matkaaja ihmisillä on kaksijakoinen luonne – he tuntevat surua lähdöstään ja samalla iloa saapumisestaan määränpäähän. Matkaaja ihmisten kokemukset maailmasta tekevätkin heistä usein runoilijoiden ja intellektuellien ystäviä.

Taivaanranta 4.10.-3.11.

Taivaanranta kurkottaa kaukaisuuteen tuntemattomana, saavuttamattomana ja houkuttelevana. Oman rajoittuneen ympyrän ulkopuolella olevan maailman näkeminen korostuu Taivaanranta ihmisillä voimakkaana. Merkin alla syntyneillä on pakottava vaeltamisen tarve, heidän täytyy tuntea maailma ja he matkustavat kokemuksia varastoidakseen. Vaeltamisen intohimo tekee heistä suuria uneksijoita ja runoilijoita – he ovat kokeneet inhimillisen olemassaolon kokonaisuuden.

Totuuden lapsi 4.11.-3.12.

Totuuden lapsella on erityinen ennustamisen taito sillä heidän silmänsä näkevät asioita mitä muut eivät näe. Totuuden lapsi merkin alla syntyneet ovat vakaita, anteliaita ja luonteeltaan moraalisesti lahjomattomia. Toiset ihmiset saattavat nähdä vakaan luonteen joskus ylpeytenä tai egoismina. Totuuden lapsen ei kuitenkaan pidä antautua näille perustunteille vaan pyrkiä ymmärtämään elämän korkeampaa tarkoitusta, koska tämän ja ennustamistaitonsa ansiosta merkin alla syntyneet voivat saavuttaa olemassa olon korkeampia tasoja.

Vilja-aitta 4.12.-3.1.

Kattoon asti kasattuja koreja täynnä vehnää ja kauraa, vilja-aitta on rikkauden ja yltäkylläisyyden symboli. Ihmiset, jotka ovat syntyneet Vilja-aitta merkin alla, ovat suuria persoonia, jotka vetävät muita ihmisiä puoleensa. Huomion keskipisteenä ollessaan Vilja-aitta ihmiset tuntevatkin olevansa kohtalon suosikkeja, jolloin hitunen tervettä järkeä tasapainottaa tunteen ja pitää Vilja-aitta ihmisen jalat maassa. Rakkaudessa Vilja-aitta ihmisellä on laaja joukko partnereita, joista valita. Valitse hyvin! Sinulle sopiva valinta on ihminen, joka on kiinnostunut sisimmästäsi eikä ulkoisesta kauneudesta tai komeudesta.