Korut eri aurinkomerkeille

Mikäli olet löytänyt tiesi tänne, olet ehkä itse korujen tekijä tai muotitietoinen astrologi. Joka tapauksessa täällä sinua odottaa vähemmän vakavasti otettavaa luettavaa aurinkomerkkisi ominaisuuksista korumaailmaan liittyen. Muista myös lukea nousevan merkkisi tekstit, sillä juuri nouseva astrologinen merkki kuvastaa usein ulkoista minääsi.

Oinaan korumaailma

Oinas käyttää suruitta ja taakseen katsomatta kovalla työllä ansaitsemansa rahat muodin viimeisimpiin trendeihin, näin on myös korujen suhteen. Ensimmäinen lävistyskoru 90-luvulla laitettiin ehkä Oinaan kasvoihin, ja hieman perinteitä enemmän arvostavat Oinaat seuraavat korumuotia televisiosta julkkisten uusia tuulia aistien. Parhaimmillaan Oinas on pelkistettyjen timanttien kietoutuessa hänen kaulansa ja sormiensa ympärille, mutta tuliseen luonteeseen sointuvat myös mustat ja eritoten punaiset korut. Oinas osaa arvostaa myös eri muotoja ja luonnonmateriaaleja, sekamelskan näköisestä korulippaasta hän poimii juuri oikeat koristeet oikeaan asuun.

Härän bling bling

Yksi Härän parhaita fyysisiä piirteitä on hänen kaunis kaulansa ja tätä kannattaakin korostaa ylellisen upeilla kaulakoruilla, jotka hyväilevät tuota eleganttia linjakkuutta kauniisti. Todellinen juhlakampaus syntyy nostamalla hiukset ylös ja koristelemalla kiehkurat aidoilla smaragdeilla! Härän korut ovat todella näyttämisen arvoisia, vain design suunnittelijoiden laadukkaat ja usein myös kalliinpuoleiset korut päätyvät Härän kokoelmiin – ja minkä oivan sijoituskohteen korut muodostavatkaan… Värimaailma on rauhallinen beigestä vihreään ja myös lempeän vaaleansiniset sekä romanttisen vaaleanpunaiset korut kivineen, silkki- ja samettinauhoja unohtamatta, sointuvat tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Kaksosten koristeet

Kaksosten selvitettyä kimaltelevien koruvyyhtiensä solmut ja sotkut, löytää hän hetkessä iloisen korun koristamaan trendikästä, mutta hyvältä tuntuvaa asuaan. Kaksosten korut vaihtuvat päivittäin, vaihtelun- ja seikkailunhaluisena hän on valmis kokeilemaan kaikkea kerran tiukkojen kukkaron nyörien puitteissa. Kaksosille sopivat läpikuultavat, kellertävän ja rusehtavan sävyiset koristeet ja välkehtivät korukivet, erityisesti ranne- ja käsikorut pukevat häntä kauniisti. Ehdoton ’must’ Kaksosten korurasiassa onkin ns. orjankoru, joka yhdistää sormuksen ja rannekorun näyttävällä tavalla.

Ravun rikkaudet

Feminiinisen Ravun perinteiset aarteet ovat täynnä menneen ajan lumoa: helminauhat vihertävän eri sävyissä, koristeelliset antiikkikorut ja pitkät kaulakäädyt muutaman pitsin ohella pursuavat romanttisesti Ravun merellisestä korurasiasta. Lämminhenkiset korut päätyvät asustamaan vaatekokonaisuuksia usein huolettoman näköisesti, mutta mukava ystävyyssuhde näiden korujen ja Ravun kanssa on kestänyt yleensä jo useiden vuosien ajan. Koruista huokuu ehkä lapsuudenkodin tuttu turvallisuus ja pehmeys kuun hohdetta unohtamatta.

Loiste Leijonan

Leijonan koruvalikoima loistaa kilpaa auringon kanssa, näyttävät ja huomiota suorastaan vaativat kulta- ja pronssikorut oranssinkeltaisilla jalokivillä koristeltuina ovat varmasti koruliikkeiden arvokkainta antia ja henkilökohtaista palvelua vaativia ostoksia. Selästä avonaiset puvut istuvat Leijonalle kuin kultahansikas ja näin ollen pitkien kaulanauhojen laskeutuminen perinteistä poiketen selkäpuolelle korostavat Leijonan kissamaista kuninkaallisuutta. Välillä esiintulevaan Leijonan alkukantaiseen villiyteen sopivat myös etnisen värimaailman sävyt ja kuviot afrikkalaisen savannin värikkäässä hengessä.

Neitsyt korulippaalla

Käytännöllisen Neitsyen moitteettomassa kunnossa olevat muutamat korut ovat yksinkertaisia, ajattomia ja miellyttäviä pitää yllä. Selkeissä koruissaan kuten vaatteissaankin Neitsyt suosii valkoisen ohella turvallisia, luonnollisia värejä, jotka sointuvat hyvin hänen ihon sävyynsä: ruskea ja beige hitusella vihreää riittävät mainiosti. Hieman helppohoitoista ylellisyyttä Neitsyen hyvin organisoituun korulippaaseen tuo esimerkiksi maanläheinen sardonyksi, josta valmistetaan muun muassa ainutlaatuisia kameekoruja.

Vaa’an vauraudet

Ostoksilla olemisesta ja muodin seuraamisesta pitävän Vaa’an vaatekaappi on koruja myöten synkronisoitu kokonaisuus, jossa jokainen osa sointuu toiseen – vaikeus vain on aamuisin päättää juuri tämän päivän asusteista… Vaaka hakee tasapainoa myös trendikkäissä koruissaan, häntä näkee harvoin vain yhden korvakorun kanssa – niitä on yksi molemmissa korvissa tai sitten ei ollenkaan. Vaakaa miellyttävät usein kristallin ohella sinisen eri sävyt ja tästä syystä jalokivissä safiirin syvä sininen korostaa kauniisti Vaa’an parhaita puolia.

Skorpionin säihke

Skorpionin omat motiivit määrittelevät korujen määrän ja laadun, joita hän ylleen laittaa. Koruja saattaa olla runsaasti tai ei ollenkaan, riippuen hänen päämäärästään: onko tarkoitus saada uusi työpaikka vai kyytiä lentokentälle… Tummanpunainen tai yön violetti yhdessä mustan kanssa ovat Skorpionille sopivan dramaattisia ja vahvoja väriyhdistelmiä. Kivistä obsidiaani ja sugiliitti sekä usein vanhoissa koruissa käytetty syvänpunainen granaatti tuovat koruissa juuri toivottua, rosoisen salaista ja intohimoista tunnelmaa.

Jousimies & jalokivet

Jousimiehen koruvalimoima on melkoisen suppea, häntä kiinnostavat muut asiat koristautumisen sijaan. Vaatekaapista saattaa löytyä yksi tai kaksi hippiaikaa muistuttavaa hamppukorua turkoosinsinisellä, ehkä tiettyä planeettaa tai voimaeläintä kuvaavalla tinariipuksella. Yksi metallinen yin/yang merkki mustassa, lyhyessä nahkanauhassa toimii hyvin kuluneiden farkkujen kanssa ja sporttinen kello tai sykemittari käyvät Jousimiehen mielestä myös koristautumisesta. Ulkomaanmatkoilta Jousimiehen mukaan on ehkä tarttunut eksoottinen koru, esimerkiksi mytologiset korut Egyptistä saattavat kiinnostaa kirkkaiden perusvärien ja kekseliäiden muotojensa ansiosta.

Kaunis Kauris

Konservatiivinen Kauris saattaa löytää korunsa hyvällä, ajattomalla maullaan tarjouskorista, mutta hän on myös valmis sijoittamaan arvokkaaseenkin, yksinkertaisen näköiseen koruun. Tummanpuhuvat korukivet sopivat tälle keskitalven lapselle ja ametisti on aina hyvä valinta. Maanläheiset sävyt ja materiaaleista myös puu, metalli ja villa saattavat löytää tiensä Kauriin laadukkaisiin koruihin. Nykyään asukokonaisuuksien koristeista käyvät myös kännykät ja tämä onkin yleensä Kauriilla viimeisen muodin mukainen.

Viehkeä Vesimies

Omaperäinen Vesimies löytää usein kulmikkaat ja läpinäkyvät korunsa persoonallisista pikkuliikkeistä tai kirpputoreilta, hän haluaa ennemmin shokeerata ja luoda omia trendejä kuin seurata muotia orjallisesti. Vesimiehelle kekseliäin ja pukevin koru on nilkkaketju, paras väri ja korukivi kulkevat käsi kädessä: se on turkoosi. Erilaiset fossiilikorut (esimerkiksi ammoniitti) ovat myös omiaan kaikkea elämää kunnioittavalle Vesimiehelle, ne luovat myös kuvan riippumattomasta, yksilöllisestä ja vapaasta henkilöstä.

Kalat & korut

Taiteelliset Kalat rakastavat kauneutta! Kuin kalat meressä, haluavat herkät Kalatkin kimallella erikoisista paikoista – mystiset napakorut, sileät nilkkaketjut ja sympaattiset varvassormukset akvamariineilla tai kuukivillä koristeltuina tuovat ihanaa säihkettä unelmoivien Kalojen vedenalaiseen maailmaan. Vaaleanpunaisen lisäksi pehmeät merenvihreät ja raikkaat turkoosit sävyt sointuvat luonnollisesti yhteen Kalojen keveähköissä koruissa ja toimivat hyvin myös helmien, silkki- ja shifonkinauhojen kanssa.