Planeettavoimat – Kuu

Länsimaisessa astrologiassa Kuu on aurinkomerkin ja nousevan merkin ohella yksi syntymäkartan tärkeimpiä voimatekijöitä. Se on lähes Auringon veroinen, mutta Kuun vaikutus on hyvin erilainen – Kuu heijastaa vahvasti pinnan alla olevaa alitajuntaa, tunne-elämää, persoonallisuutta sekä feminiinisyyttä. Kuu kartallamme kertoo reaktioista, joihin vaikuttavat ehdollistaminen: muisti ja opitut tavat sekä kaavat.

Tämän planeetan vaikutus elämäämme on hienovarainen, usein sen asema kartalla näyttää aivan uuden puolen ihmisen luonteesta – puolen, johon vaikuttavat tunteet, kasvatus ja aikojen saatossa kehittyneet toiminta- sekä ajatusmallit. Kuun planeettavoimat kertovat myös perheestä, kodista, jokapäiväisistä tarpeista ja naiseudesta. Kuu on kautta aikojen liitetty hedelmällisyyteen, äitiyteen ja synnyttämiseen, samoin maanviljelyyn ja satoon. Kuun fysiologinen vaikutus onkin yleensä naisiin voimakkaampi kuin miehiin, sillä kuukautiskierto ja Kuun kiertoaika maan ympäri ovat täsmälleen samat, noin 28 vuorokautta.

Henkilökohtaisen kuumerkin laskemiseen tarvitaan yleensä ammattiastrologin apua, Kuun asema kartalla lasketaan tarkan syntymäajan perusteella aurinkomerkin ja nousevan merkin ohella. Mikäli kuumerkki on jo selvillä länsimaiseen astrologiaan perustuen, ohesta voi kätevästi virkistää muistia lyhyillä esittelyillä omaan kuumerkkiin liittyen.

Kuu Oinaassa

Kuu Oinaassa tekee ihmisen aktiiviseksi, avoimeksi uusille ideoille sekä antaa kyvyn luottaa omaan itseensä ja kykyihinsä. Tämä Kuun asema viittaa myös kekseliäisyyteen ja hyvään älyyn. Henkilö, joka omaa Kuun Oinaassa on yleensä voimakkaan kunnianhimoinen ja pioneeri omalla alallaan.

Kuu Härässä

Kuu Härässä heijastaa hyvää käsityskykyä, tasaista ja rauhallista mielenlaatua sekä taipumusta taiteisiin. Tämä henkilö pitää mukavuuksista ja hän haluaakin yleensä parasta mitä elämällä on tarjota. Hänellä on mahdollisuus materiaaliseen menestykseen elämässä ja hän omaa hyvän avioliiton sekä paljon ystäviä.

Kuu Kaksosissa

Kuu Kaksosissa kertoo hetkellisyydestä, vaihtelunhalusta sekä nopeasti muuttuvista tunteista. Henkilöt, jotka omaavat Kuun Kaksosissa ovat usein käteviä, heillä on nopeaälyinen ja utelias mieli. Heillä on lahjoja kirjoittamiseen sekä eritoten puhumiseen tarkkojen huomioiden pohjalta.

Kuu Ravussa

Kuu Ravussa kuvastaa miellyttävää ja ystävällistä henkilöä, joka omaa nopeasti muuttuvat tunteet ja mieltymykset. Usein Kuuravuilla on kiinteä suhde kotiin, he pitävät matkustamisesta sekä veden äärellä olosta. Hyvä mielikuvitus, tunnemuisti ja vahva intuitio ohjaavat tämän henkilön elämää voimakkaasti.

Kuu Leijonassa

Kuu Leijonassa viittaa ylpeään ja kunnianhimoiseen henkilöön, jonka elämää ohjaavat vahva itseluottamus sekä taipumus johtamiseen. Kestävyys, optimistisuus ja jalomielisyys yhdistettyinä hyvän järjestelykyvyn kanssa tekevät tästä henkilöstä vastuunhaluisen ja iloisen ihmisen.

Kuu Neitsyessä

Kuu Neitsyessä kuvastaa henkilöä, joka on kielellisesti ja eritoten matemaattisesti lahjakas. Tällä henkilöllä on taipumus työskennellä käytännöllisesti, yksityiskohtia arvostaen ja kätevyys on yksi Kuuneitsyen lahjoja. He omaavat paljon ystäviä, eritoten pikkumatkojen ja auttamisen halunsa vuoksi.

Kuu Vaa’assa

Kuu Vaa’assa tekee ihmisestä lempeän, kärsivällisen, miellyttävän ja hyväluontoisen. Hän on seurallinen, omaa paljon hyviä ja lahjakkaita ystäviä sekä hyvän yhteistyökyvyn. Kuu Vaa’assa kartalla viittaakin diplomaattiseen ihmiseen ja tasapainoiseen elämään hyvän avioliiton satamassa.

Kuu Skorpionissa

<p”>Kuu Skorpionissa kertoo voimakkaasta mielestä, käsittämättömästä muistista, sinnikkyydestä ja päättäväisyydestä. Tämä henkilö etsii usein jatkuvasti uusia haasteita, hänellä on taipumusta radikalismiin ja suuriin uudistuksiin. Voimakas intohimo, salaperäisyys ja intensiivisyys edustavat myös Kuuskorpionia.

Kuu Jousimiehessä

Kuu Jousimiehessä viittaa itsenäiseen mielenlaatuun ja vapaudenhaluun – tieto siitä, kuka on ja mihin on matkalla, on selkeä. Monet aktiviteetit, kuten urheilu ja ulkoilmaelämä ovat tärkeitä tälle avoimelle ja hyväluontoiselle henkilölle, joka osaa taidokkaasti yhdistää työn ja vapaa-ajan.

Kuu Kauriissa

Kuu Kauriissa kuvastaa päättäväistä, vakaata ja luotettavaa luonnetta. Tällä henkilöllä järki pelaa ja mieli kallistuu analyyttisen puolelle – Kuukauris sopii hyvin hallintotehtäviin. Ihmissuhteissaan he ovat uskollisia ja osoittavat kiintymystään arkisten asioiden lomassa olemalla mainio tuki ja kumppani.

Kuu Vesimiehessä

Kuu Vesimiehessä heijastaa ihmisystävällistä ja eläinrakasta luonnetta sekä humanistista ja liberaalia elämänasennetta. Hedelmällinen mielikuvitus ja vahva energisen luovuuden lataus vahvistavat usein boheemin Kuuvesimiehen taipumuksia tieteen tai taiteen harjoittamiseen.

Kuu Kaloissa

Kuu Kaloissa kertoo tunteellisesta, vastaanottavaisesta ja idealistisesta luonteesta, joka on myös sympaattinen ja myötätuntoinen. Tämä epäitsekäs, luottavainen ja avokätinen henkilö toimii usein hoitoaloilla tai uskonnollisuuteen liittyvillä aloilla.