Elämän luomisesta

Näinä aikoina, kun omilla ajatuksillamme ja valinnoillamme on erityisen voimakas merkitys, on hyvä hieman istahtaa alas ja pohtia, mitä elämän luominen oikeastaan on. Elämme energeettisesti aikaa, jossa omat ajatuksemme, tilauksemme elämältä tapahtuvat erityisen nopeasti ja voimallisesti. Se tarkoittaa sitä, että saat todella sitä, mitä tilaat.

Ihmisen mieli pyrkii konkretisoimaan asiat. Se on yksi mielen tehtävistä. Se pyrkii tarrautumaan kiinni johonkin konkretiaan, jotta elämä tulisi ymmärretyksi ja tutuksi. Elämän luomiseen liittyen puhutaan yleisesti paljon konkretiasta. Konkreettisista asioista, ihmisistä ja tapahtumista: Kuinka luon itselleni täydellisen parisuhteen? Kuinka luon itselleni täydellisen työn? Kuinka luon itselleni täydellisen lomamatkan? Kuinka luon itselleni täydellisen harrastuksen? Kuinka luon itselleni täydellisen elämän?…. Nämä ovat enemmänkin mielihalun herättämiä unelmia ja toteutuvat kyllä tavalla tai toisella, jos mieli on tarpeeksi voimakas. Saat aina sitä mitä tilaat. Mutta monesti käy niin, että kun on saavuttanut kyseisen unelman, ei tunnu enää miltään. Se ei olekaan sitä, mitä unelmaltaan lähti hakemaan, mutta ei tiedä, että miksi kävi niin. Miksi ei tunnu miltään. Monesti nämä ”unelmat” myös katoavat elämästä ennemmin tai myöhemmin. Koska ne eivät ole olleet niitä todellisia. Näin ihminen rakentaa elämänsä kulissit kuntoon, mutta ihmettelee miksi ei ole onnellinen. Rahaa on, kauneutta on, parisuhde on, työ on, mutta sisällä itsessään on tyhjää ja merkityksetöntä.

Mistä tämä johtuu? Se johtuu siitä, että se mitä on halunnut elämäänsä, ei ole herättänyt sielussa sellaisia kokemuksia, joita sielu haluaa kokea. Sielu haluaa kokemuksia. Sielu haluaa KOKEA. Kokemukset tulevat tuntemusten, tunteiden kautta. Sielu haluaa sinun etsivän ”muististaan” aineistoa nähdäksesi, kuinka voit luoda todella aidon kokemuksen itsestäsi nykyhetkessä. Tämä tarkoittaa sitä, että etsisit ensin sitä, mitä sielusi on päättänyt kokea tämän elämäsi aikana. Kaikilla meillä on jokin johtoajatus tai -suunnitelma, jonka vuoksi olemme tälle matkallemme lähteneet. Se löytyy meiltä kaikilta. Se on johtoajatus, joka voi kiteytyä yhdeksi sanaksi. Se on myös elämäntehtävä. Elämäntehtävä on toteuttaa sielunsuunnitelmaa. Elämäntehtävä ei varsinaisesti ole jokin työ tai tehtävä, jota suoritat, vaan se mitä koet sitä suorittaessasi. Siitä voi siis tulla elämäntehtäväsi. Toiseksi, jotta voisit toteuttaa aidointa itseäsi, tehtäväsi on vapauttaa itsesi kaikista niistä kiinnikkeistä ja esteistä, jotka ovat sielusi suunnitelman esteenä. Sen esteenä, että voit kokea sitä, mitä sielusi aidoimmillaan haluaa sinun kauttasi kokea. Se tarkoittaa matkan tekemistä, jonka varrella kohtaat erilaisia ihmisiä ja tapahtumia, jotta pääsisit kohtaamaan ne kiinnikkeet ja esteet, jotka estävät aidointa kokemustasi. Ne ovat menneisyydestä tulevia karmallisia asioita, pelkoja, uskomusjärjestelmän ravistelemista jne. Sen matkan aikana riisut itsesi niistä harhoista ja kuorista, jotka ovat aidon kokemuksesi esteenä.

Kun löydät sen, mitä sielusi haluaa sinun kokea tämän elämän aikana, ryhdy näkemään kaikki tapahtumat elämässäsi sen kokemuksen kautta. Vaikka elämässä tapahtuisi minkälaisia valtavia ja ravisuttavia asioita ja tapahtumia, pyri katsomaan niitä sen kokemuksen kautta, mitä sielusi haluaa kokea. En tarkoita, että sielusi välttämättä haluaa kokea näitä ravisuttavia tapahtumia, vaan niiden on hyvä tapahtua, jotta poistaisit tieltäsi ne esteet, jotka ovat aidoimman itsesi esteenä. Tarpeettomat asiat, jotka eivät palvele aidointa itseäsi. Pyri kohtaamaan pelkosi antamatta niille kovinkaan suurta merkitystä. Vaan tarkastelemalla niitä ja kohtaamaan ne huomioimalla. Keskitä sen sijaan ajatuksesi siihen, mikä on päämääräsi: sielusi aidoin kokemus. Anna elämän kuljettaa sinua välillä myrskyjenkin lävitse, jos tarpeen, kohti sitä kokemusta, jossa sielusi suunnitelma toteutuu, koska siten saavutat todellisen rauhan. Se ei ole enää näennäistä aselepoa, jota voit saada myös jopa erilaisista mielihaluista, vaan se on rauha.

Käännä siis taskusi nurinpäin ja ryhdy luomaan elämääsi itsestäsi lähtöisin. Etsi ensin todellista kokemusta, jota haluat kokea, esimerkiksi vapaus. Anna sen jälkeen elämän näyttää erilaisia vaihtoehtoja, jossa voit kokea vapautta. Valitse se, mihin tunnet erityistä vetovoimaa. Tee valintasi jokainen hetki aidoimman itsesi näkökulmasta. Esimerkiksi: miten vapaus valitsisi? Vaikka joutuisit luopumaan isoistakin asioista, anna sen tapahtua, jos näet luopumisessa vapauden merkityksen. Valitse jokainen hetki aidoimman itsesi näkökulmasta. Valitse esimerkiksi jokainen hetki vapaus. Pelon ajatusten herätessä vastaa mielelle: kiitos, että muistutit minua tuosta asiasta, mutta valintani on edelleenkin vapaus. Jokainen aamu, kun heräät, herää aidoimman ajatuksesi merkeissä ja kiitä, että sait herätä siihen ajatukseen. Kiitä myös tulevan päivän aidoimmista kokemuksista. Esimerkiksi:”Kiitos, että olen vapaa ja kiitos, että tämän päivä on tulvillaan vapautta ja vapauteeni liittyviä ihania ihmeitä ja kokemuksia. Otan ne ilolla ja suurella nöyryydellä vastaan.”

Tässä vaiheessa tarvitset mieltäsi. Mielen tehtävä on havaita ympäristöäsi ja etsiä sieltä niitä asioita, joita ajatuksesi ovat synnyttäneet. Mieli on työkalusi sielusi suunnitelman toteuttamisessa. Mutta muista, se on vain työkalu, jota tarvitset ihan niin kuin vasara. Älä siis anna sille liian suurta valtaa. Anna mielen havainnoida ympäristöäsi ja valitse sieltä vain niitä asioita, jotka aidoimmin toteuttavat sinua itseäsi. Sydämesi tietää, mitä sinun kuuluu valita. Opeta mielesi toimimaan työkalunasi. Laita se oikealle paikalle elämässäsi. Se pitää opettaa siihen. Tarkoituksesi on kokea elämääsi sielusi johdattamana. Antaa sille käyttöön mielesi voima ja fyysinen olemuksesi, jotta se voisi kokea sen, mitä se on päättänyt kokea. Ihmisen sieluun mennään ihmisen mielen kautta. Tarvitset mieltäsi, jotta pääset sieluusi. Mielesi tehtävä on hakea ympäristöstäsi niitä asioita, jotka saavat sinut tuntemaan niitä kokemuksia, jotka ovat aidointa itseäsi. Tarvitset myös sen voimaa toteuttaaksesi kokemuksesi.

Olemme tottuneet kärsimykseen. Meitä on myös opetettu siihen. Häpeä ja siihen liittyvä syyllisyys ovat oivallisia kärsimystä lisääviä tunteita. Niitä tunteita meille on viljelty jo syntymästä saakka. Monet niistä ovat siirtyneet meihin jo geeniperimän mukana. Sen vuoksi niiden ”työstäminen” voi olla hankalaa, koska ei ole konkretiaa, mistä saisi ymmärryksen. Kärsimys sinänsä voi olla hyväkin kokemus esimerkiksi vapautumisen tiellä. Kun tietää, mitä on kärsiä ja olla sidottuna kärsimys kehoon tietää, mitä on olla vapaa. Mutta sen sijaan tarvitseeko ihmisen kärsiä? Vastaus on: ei välttämättä. Kärsimys tulee siitä, että emme hyväksy tätä hetkeä ja tätä hetkeä elämäämme, vaikka olemme sen itse omilla ajatuksillamme luoneet. Kärsimystämme lisätään mielellään ympäristöstämme esimerkiksi syyllistämällä. Kärsivää ihmistä on helppoa hallita. Kärsimys on siis myös vallankäytön väline. Kärsimys (liitän tähän häpeän ja syyllisyyden tunteet) on suurimpia esteitä sielumme matkalla kohti aitoja kokemuksia. Se on suurin kiinnipitävä voima, jotta elämässä ei tapahtuisi muutoksia parempaan ja aidompaan suuntaan. Mieti siis nyt pieni hetki ja tee valintasi: tahdonko kärsiä vai tahdonko olla vapaa? Tee päätöksesi käyttäen mielesi voimaa ja pysy päätöksessäsi vaikka mitä tapahtuisi. Elämä korjaa koko ajan ja kestää jonkin aikaa, että sen korjaaminen toimii ja näkyy konkreettisessa elämässäsi. Kärsivällisyyttä siis.

Tiedän tämän ja olen kokenut sen itse niin monesti elämässäni:
1) Elämä/Jumala/Alkulähde/Elämän energia (miten vaan haluat asioita kutsuttavan) ei ”anna” mitään vaan itse valitsen ja kutsun kaiken elämääni. Elämä/Jumala rakastaa Sinua niin paljon, että antaa Sinulle kaiken sen, mitä valitset. Vaikka se olisi kärsimystä.
2) Elämä/Jumala/Alkulähde/Elämän energia ei arvioi mitään, mitä kutsut elämääsi, hyväksi tai huonoksi.
3) Saat KAIKEN, mitä päätät valita.
4) Et saa yhtään mitään, jos haluat ”liikaa”. Jos ilmaiset ajatuksesi voimakkaalla haluamisellasi. Jos halusi on se, joka on voimakkain, saat elämääsi haluamisen kokemuksia. Et siis sitä, mitä halullasi haluat ilmaista. Kutsut siis esiin sen, mitä ajattelet, tunnet ja sanot.

Elämäsi suunta määräytyy joko sattumien tai valintojesi kautta. Valinta on tietoista toimintaa. Jos et ole tekemässä varsinaista konkreettista valintaa elämässäsi tällä hetkellä esimerkiksi työsi suhteen, päätä pelkästään valita se ajatus/tunne, jonka sielusi haluaa mielestäsi kokea kauttasi. Jos sen sijaan olet konkreettisen valinnan edessä, kysy itseltäsi kumman tai minkä vaihtoehdon valitsemalla pääsen kokemaan aidointa itseäni ja sieluni haluamaa kokemusta. Sattuma on sen sijaan tiedostamaton reaktio. Reaktio on taas teko, joka on tehty joskus ennenkin. Jos elämäsi on pelkästään sattumien varassa, se helposti toistaa itseään. Se etsii historiasta samankaltaisia tapahtumia ja toimii samoin kuin ennenkin.

Mikä voi estää ja viivyttää valintojen/tavoitteiden/elämän toteutumista:
1) Jos en usko, että saan sen, mitä haluan. Tarkastele uskomuksiasi ja käännä ne toisinpäin.
2) Jos en tiedä, mitä haluan. Todennäköisesti silloin elän sattumien varassa. Tarkastele itseäsi sisältä, sydämestäsi, mitä sielusi haluaa kokea.
3) Jos yritän liikaa miettiä, mikä on minulle parasta. Tämä johtaa helposti vatvomiseen ja asian liialliseen järkeilyyn. Tähän tarvitaan irtipäästämistä ja heittäytymistä.
4) Jos haluan takuun/varmistuksen siitä, että valintani on hyvä. Tähän tarvitaan luottamusta.
5) Jos muutan koko ajan mieltäni.

Kaiken kaikkiaan elämän luominen lähtee kokemuksesta. Elämä ilmenee kokemusten kautta. Tarvitsemme tiettyjä ihmisiä, tapahtumia ja asioita, jotta voimme kokea asioita. Ihmiset, asiat ja tapahtumat ovat tietyllä tavalla valintojemme seurauksia tai tuloksia. Eli sen tuloksia, mitä olemme valinnoillamme päättäneet kokea. Lomamatka on tulos, ihana koti on tulos, ihana parisuhde on tulos, raha on tulos. Kaikki on energiaa ja kaikkea tätä tulee elämäämme omien valintojemme seurauksena. Kaikkea on riittävästi ja niin paljon kuin vaan jokainen meistä on valmiina vastaanottamaan.

Käännä siis taskusi nurinpäin ja ala luomaan elämääsi enemmän sielusi ohjaamana. Näe elämäsi valintojesi tuloksena ja tiedä, että jatkossa voit tehdä toisenlaisia valintoja. Sellaisia, jotka tukevat sielusi suunnitelmaa ja aitoja kokemuksia. Saavuta sen avulla elämässäsi rauha.

”Elämä ei ole sitä mitä kehoni tekee, vaan kehoni teot heijastavat sitä, mitä elämäni on.”

Artikkelin on kirjoittanut elämäntaidon valmentaja Kirsi Savolainen copyright © Kirsi Savolainen.

Onko sinulla haasteellinen elämäntilanne liittyen esimerkiksi ihmissuhteisiisi, parisuhteeseesi tai työhösi? Tai oletko kohdannut elämäntilanteen, jossa mietit miten tästä eteenpäin? Mietitkö mahdollisesti valintojasi? Kirsi on selvänäkijä, tarot tulkitsija ja energian välittäjä – voit ottaa häneen yhteyttä: 0700-87300 (2,32/min) / 0407336142 (1,20 €/min), varaa etukäteen viestillä 0046763086676. Yhteyden Kirsiin saat myös facebookin kautta: Tarot – Inner wisdom – www.facebook.com/tarotinnerwisdom.