Löytöretki rakkauteen, itsetuntemukseen

Kukapa meistä ei haluaisi rakastaa ja saada rakkautta osakseen. Ihmisen elämä on enemmän tai vähemmän rakkauden etsimistä ja odottamista. Etsimme jotain tunnetta, joka tuo täyttymyksen itseemme ja elämäämme. Ihmiset etsivät toisiaan, koska perustarpeisiimme kuuluu rakastaa ja saada rakkautta osaksemme. Etsiminen voi jatkua läpi elämän eikä välttämättä pääty siihen, että ollaan parisuhteessa.

Mitä tämä etsiminen on? Se on sitä, että etsimme rakkautta ulkopuoleltamme. Ajattelemme, että se tulee ympäristöstämme, ihmissuhteistamme, tavaran, materian tai jonkin tekemisen muodossa. Mutta ihmettelemme, että vaikka kuinka paljon etsimme ja vaikka kuinka paljon saisimme kaikenlaista elämäämme, jotain puuttuu. Mitä siis puuttuu? Se, että olemme unohtaneet rakkauden asustavan omassa itsessämme. Eli se on löydettävä omasta itsestä ja omasta elämästämme. Kun rakkauden löytää omasta itsestään, sen voi myös löytää itsensä ulkopuolelta esimerkiksi toisesta ihmisestä.

Mitä itsensä rakastaminen sitten on?

Se on itsetuntemusta. Sitä, että tietää kuka on ja mitä haluaa. Tiedostaa oman menneisyytensä ja eletyn elämänsä sekä tietää mihin on matkalla. Tiedostaa oman arvo- ja tarvemaailmansa, tunne- ja käyttäytymismallinsa. Jollei tunne itseään, ei voi myöskään tietää mitä haluaa vaikkapa ihmissuhteiltaan. Monesti tämä voi johtaa siihen, että etsii itseään ihmissuhteidensa kautta. Tämä taas johtaa siihen, että ihastuu ihmisissä niihin, joissa näkee täyttymättömien tarpeidensa tyydyttäjän. Tällöin ihmissuhteet perustuvat tarpeiden tyydyttymiseen tai tyydyttymättömyyteen johtaen useasti pettymyksiin. Jos huomaat kysyväsi itseltäsi, miksi törmään aina samanlaisiin ihmisiin tai miksi ihmissuhteeni päättyvät aina samalla tavoin, on hyvä pysähtyä ja tarkastella omaa itseään. Harvoin syy löytyy toisista ihmisistä.

Se on myös itsearvostusta

Sitä, että arvostaa itseään ja omaa elämäänsä. Pitää huolen omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan. Toteuttaa elämässään itselleen tärkeitä asioita. Elää mahdollisimman pitkälle oman arvomaailmansa mukaisesti. Itseään arvostava ihminen ei tarvitse erillistä arvostusta ja arvonantoa ulkopuolelta. Kukaan toinen ihminen ei pysty ammentamaan itsearvostusta kenellekään. Ulkopuolinen palaute ja arvonanto voi tuntua jonkin aikaa hyvälle, mutta unohtuu nopeasti, jos sinulla ei ole itselläsi arvostusta itseäsi kohtaan. Elämäsi voi muuttua ulkopuolisen arvostuksen hakemiseksi ja siten energiasi valuu vääriin kohteisiin. Se on pois kaikesta siitä mitä voisit tehdä itsellesi, jotta olisit aidosti rakastettu ja onnellinen.

Ennen kaikkea se on itsen hyväksymistä

Sitä, että hyväksyy itsessään kaikki puolet sekä hyvät että ns. kehityskohteet. Hyväksyy menneisyytensä ja tämän hetken. Meillä ihmisillä on tapana kiinnittää huomiomme sekä omassa itsessämme että elämässämme siihen mikä meiltä puuttuu. Tai siihen minkä haluaisimme olevan toisin. Jokainen ajatus ja jokainen sana kuinka ajattelet tai puhut itsestäsi tai omasta elämästäsi siirtyy alitajuntaasi. Alitajuntasi tallentaa sen sinun totuutenasi ja sitä kautta se toteutuu myös elämässäsi. Itsensä hyväksyminen tuo elämään tasapainon. Ei tarvitse näytellä rooleja vaan voi olla aidosti sitä mitä on. Mikä energia siitä vapautuukaan. Kun hyväksyy itsensä, pystyy hyväksymään myös toiset ihmiset. Ja siitä seuraa myös se, että toiset ihmiset hyväksyvät sinut.

Lisäksi se on vastuunottamista

Sitä, että ottaa vastuun omasta elämästään ja hyvinvoinnistaan. Että ei syytä epäonnistumisista, pettymyksistä, tasapainottomuuden tunteesta toisia ihmisiä eikä olosuhteita. Ymmärtää sen, että oma hyvinvointi on pitkälti kiinni omasta itsestä, omasta asenteesta, omista päätöksistä ja omasta toiminnasta.

Ihmisellä, joka on sinut itsensä kanssa, toteuttaa mielihyvällä omaa elämäänsä, elää henkisesti vapaana ja riippumattomana on hyvä mahdollisuus onnistua myös ihmissuhteissa. Yleensä tällainen ihminen koetaan mielenkiintoisena ja vetovoimaisena. Hänen ihmissuhteidensa lähtökohta ei perustu tarpeisiin tai riippuvuuteen. Mikä tarkoittaa sitä, että siinä tapauksessa parisuhde voi olla tasapainoinen ja aidon rakkauden täyteinen.

Olitpa sitten parisuhteessa tai et ja tunnistat rakkauden etsimisesi, ryhdy tekemään löytöretki omaan itseesi. Se on hienoin ja palkitsevin matka, minkä voit tehdä itsellesi tämän elämäsi aikana. Mitä muuta voisit olla kuin aito ihana itsesi.

Tee siis itsesi näkyväksi itsellesi, jotta toiset voivat nähdä Sinut!

Artikkelin on kirjoittanut elämäntaidon valmentaja Kirsi Savolainen copyright © Kirsi Savolainen.

Onko sinulla haasteellinen elämäntilanne liittyen esimerkiksi ihmissuhteisiisi, parisuhteeseesi tai työhösi? Tai oletko kohdannut elämäntilanteen, jossa mietit miten tästä eteenpäin? Mietitkö mahdollisesti valintojasi? Kirsi on selvänäkijä, tarot tulkitsija ja energian välittäjä – voit ottaa häneen yhteyttä: 0700-87300 (2,32/min) / 0407336142 (1,20 €/min), varaa etukäteen viestillä 0046763086676. Yhteyden Kirsiin saat myös facebookin kautta: Tarot – Inner wisdom – www.facebook.com/tarotinnerwisdom.