Rohtopussit – Medicine Bag

Pohjois-Amerikan alkuperäiskansat uskovat, että kaikella tässä luomakunnassa on henki tai elämänvoima. Jokaisella kivellä, eläimellä, kasvilla ja paikalla on oma ainutlaatuinen energiansa, joka vaikuttaa kaikkeen sen ympärillä liittäen nämä voimat toisiinsa. Kantaessasi intiaanien nahkaista rohtopussia (medicine bag) ylläsi, sydämen lähellä, luonnonvoimat vaikuttavat ja ohjaavat sinunkin etenemistä elämänpolullasi.

Voit koota oman intiaanipussukkasi ja valita sinne esineitä, jotka vaikuttavat elämäsi suuntaan esimerkiksi alla lueteltujen merkitysten mukaan. Voit myös lisätä pussiin esineitä, joilla on sinulle erityismerkitys, mutta muista oheisten lisäksi laittaa voimapussiisi aina muutama maissinjyvä hengen ravinnoksi. Ilmansuunnat voit kirjoittaa pienelle kankaan tai paperin palalle ja eläinoppaista riittää hyvin kuva tai vaikka höyhen pussissa. Tuoksun saat suitsukkeen pätkästä, yrteistä ja mausteista tai eteerisistä öljyistä. Ja muista väri!

Luovuus

Itä on luovuuden suunta, sieltä nousee keltainen auringon valaistus, joka tuo tullessaan näkyjä henkimaailmasta ja kaikki luovat ajatukset. Eläinoppaasi on rakentaja ja suunnittelija luonteeltaan eli majava ja katajan tuoksu tuo keskittymistä luovaan prosessiin. Kvartsi on ajatusten selkeyden kivi, joka avaa mielen luoville tapahtumille.

Voimapussin sisältö: itä – valaistus, keltainen – näyt, majava – rakentaja, kataja – keskittyminen, kirkas kvartsi – ajatusten kirkkaus.

Matka

Lähtiessäsi matkalle, kohtaa valaistuksen tie, joka on itä. Kaikki matkat, niin henkiset kuin fyysisetkin, tuovat tuliaisiksi syvempää tietoa sinusta itsestäsi. Matkusta sinisen värin, totuuden kanssa, jolloin ne joita tapaat, tuntevat sydämesi. Eläinoppaasi sisilisko on mestari etenemään kuumassa hiekassa, setrin tuoksu rauhoittaa mieltäsi ja obsidiaani on suojeleva kivi, joten pidä sekin lähelläsi matkan aikana.

Voimapussin sisältö: itä – valaistus, sininen – totuus, sisilisko – liike, seetri – rauhoittava, obsidiaani – suojelu.

Menestys

Länsi näyttää tien henkilökohtaiseen totuuteen, siellä lepää menestys. Vihreä väri on kevään kasvuväri, se kertoo menestyksestä ja selviytymisestä. Eläinoppaasi susi on todellinen reitin löytäjä johdattaen seuraajansa oikealle polulle. Jasmiinin tuoksu luo luottamusta kaikkiin yrityksiin ja kvartsi kirkkauden kivenä tuo selkeyttä ajatuksiin, jotta voit suunnitella tulevaisuuttasi.

Voimapussin sisältö: länsi – henkilökohtainen totuus, vihreä – kasvu, susi – tien näyttäjä, jasmiini – luottamus, kvartsi – ajatusten kirkkaus.

Näyt

Itä tuo näkemyksen, jonka avulla hahmotat maailman todellisen luonteen. Kanna pussissasi keltaista väriä, auringon tanssista saamme näkymme. Eläinoppaasi korppi on magiikan ilmentymä. Sen illuusioiden läpi opimme itsestämme ja niistä, jotka ovat ympärillämme. Salvian tuoksu puhdistaa mielen saaden meidät vastaanottavaisiksi henkimaailmalle ja hematiitin (verikiven) hopeisena kiiltävä pinta auttaa keskittymään meditaatioon, josta näyt tulevat.

Voimapussin sisältö: itä – valaistus, keltainen – ajatusten kirkkaus, korppi – maaginen, salvia – puhdistautuminen, hematiitti – näyt.

Onni

Onnea ei saa jättää sattuman varaan, se tulee sinusta itsestäsi. Katso siis länteen, sisäiseen totuuteesi ja koska kukaan ei etsi hullun onnea, kanna purppuran väriä pussukassasi viisauteen. Eläinoppaanasi on kettu. Se on selviytyjä, jonka nokkeluus auttaa selviytymään kaikesta. Ilman positiivista olemusta onni kulkee ohitsesi, mieltä kannattaa siis kohottaa rosmariinin tuoksulla. Akaatti antaa rohkeutta ja itseluottamusta, joista onni koostuu mitä suurimmissa määrin.

Voimapussin sisältö: länsi – henkilökohtainen totuus, purppura – viisaus, kettu – nokkeluus, rosmariini – mieltä kohottava, akaatti – rohkeus.

Perheen suojelu

Etelän lämmin ilmasto tuo suojelua alkuaineistaan. Voimakas punainen väri innoittaa luottamusta, jolla voit suojella niitä, jotka luottavat sinuun. Eläinopas karhu on perhe-elämän malli, se suojelee poikasiaan kulloiseltakin vaaralta. Santelipuun tuoksu luo tasapainoa perheeseen ja obsidiaani herättää esi-isien suojeluvaistot sinussa.

Voimapussin sisältö: etelä – suojelu, punainen – luottamus, karhu – perhe, santelipuu – harmonia, obsidiaani – suojelu.

Rakkaus

Matkalla tosirakkauden löytämiseen, ota pohjoisesta viisas neuvonantaja, koska on hyvä selvittää onko rakkaus kestävää. Punainen tuo luottamusta, jota tarvitset suhdetta tavoitellessasi ja omenan tuoksu tuo intohimon suhteeseesi – intohimo on yksi elämän suuria iloja. Eläinoppaasi haukka on kuuntelija, joka on tietoinen ympärillä olevistaan aivan kuin sinunkin tulee olla tietoinen parisi tunteista. Meripihka, kevyesti tuoksuva jalokivi, edistää hellyyttä ja romanttisuutta, jotka tukevat suhdettasi.

Voimapussin sisältö: pohjoinen – viisas neuvonantaja, punainen – luottamus, haukka – kuuntelija, omena – intohimo, meripihka – romanssi.

Suojelu

Etelä huolehtii suojelusta, katso siihen suuntaan turvan löytämiseksi. Oranssi väri tuo tasapainoa elämään, jolloin mikään sairaus ei voi kohdata sinua. Jänis on aina valppaana vaarojen varalle ja laventelin tuoksu antaa voimaa – sinulla täytyy olla vahvuutta suojella itseäsi. Obsidiaani kivi makaa hiekkaan hautautuneena suojelemassa esi-isiemme maita, kanna sitä kanssasi suojelukseksesi.

Voimapussin sisältö: etelä – suojelu, oranssi – tasapaino, jänis – valppaus, laventeli – voima ja vahvuus, obsidiaani – suojelu.

Tasapaino

Tasapainon tuodakseen länsi johtaa henkilökohtaiseen totuuteen, koska emme voi olla harmonisia ellemme tunne itseämme. Tyynen auringon laskun väri oranssi on värisi. Eläinopas kojootti kulkee totuuden polkua pitkin ja eukalyptuksen tuoksu tukee ajatusten tasapainottamista. Kvartsi heijastaa mielen kirkkautta, koska sekainen mieli ei voi olla rauhassa.

Voimapussin sisältö: länsi – henkilökohtainen totuus, oranssi – tasapaino, kojootti – kävelee tasapainoisesti, eukalyptus – tasapaino, kirkas kvartsi – selkeys.

Terveys

Etelän leuto ilmasto suojelee terveyttä. Oranssi väri tasapainottaa kehoa ja mieltä. Eläinopas peura on kosketuksissa fyysiseen ja emotionaaliseen puoleen. Tästä yhdistelmästä syntyy terveys. Mänty virkistää kehoa ja turkoosia puolijalokiveä on käytetty fyysiseen parantamiseen ja kehon voimistamiseen jo vuosisatoja.

Voimapussin sisältö: etelä – suojelu, oranssi – tasapaino, peura – fyysinen ja psyykkinen keho, mänty – virkistävä, turkoosi – fyysinen parantuminen.

Voima

Voima ilman viisautta häviää nopeasti, katso siis pohjoiseen saadaksesi neuvoja. Muut antavat voiman sinulle, joten kanna punaista herättääksesi luottamusta niissä, jotka ovat ympärilläsi. Eläinoppaasi hevonen on vahvuuden ilmentymä, anna sen hengen luoda sinulle mahdollisuuksia. Laventelin tuoksu antaa voimaa käsitellä sitä vahvuutta joka sinusta löytyy. Tiikerinsilmä kivi antaa sinulle vuoren rohkeuden ja leijona johtajan vahvuuden elämäsi polulla.

Voimapussin sisältö: pohjoinen – viisas neuvonantaja, punainen – luottamus, hevonen – mahdollisuus, laventeli – vahvuus, tiikerinsilmä – rohkeus.

Yltäkylläisyys

Saavuttaakseen yltäkylläisyyttä, tärkein suunta on pohjoinen, joka johtaa viisaan neuvonantajan luokse. Viisaista neuvoista syntyy viisaita päätöksiä. Vihreä väri on runsaan sadon väri. Eläinopas buffalo täyttää laumoineen tasangon, jasmiinin tuoksu tukee luottamusta toiveiden täyttymistä etsiessä ja puolijalokivi jaspis vetää puoleensa rikkautta.

Voimapussin sisältö: pohjoinen – viisas neuvonantaja, vihreä – kasvu, buffalo – runsaus, jasmiini – luottamus, jaspis – rikkaus.