Zunien taikaeläimet

Kauan, kauan sitten ennenkuin kylät rakennettiin, Suuri Henki lähetti ukkosnuolen merkitsemään maan olennot sydänviivalla tehdäkseen niistä ihmiskunnan liittolaisia. Sydänviivan huokaus suusta antaa elämän ja sielussa lepää kohtalo, henki ja sisäinen voima. Nämä eläinliittolaiset jakavat ihmisten kanssa ainutlaatuisen henkien voiman.

Pueblot Yhdysvaltojen lounaisosista ovat näiden muinaisten Zuni uskomusten säilyttäjiä. Fetissieläimet ovat olleet osa heidän perinteitään vuodesta 600 eaa tai jopa aikaisemmin. Zunit neuvottelevat näiden eri materiaaleista kaiverrettujen eläinpatsaiden kanssa monenlaisissa tilanteissa kaivatessaan muun muassa kyseisen eläimen henkeä auttamaan ongelman ratkaisussa. Eläinfetissiä saatetaan pitää yllä myös koruna, jolloin sen voimat takaavat turvallisen matkan, menestyksekkään metsästysretken tai hyvän sadon.

Fetissi: taikavoimainen eloton esine, usein ihmistä tai eläintä kuvaava nukke tai puuveistos. Vrt. amuletti, talismani. (Nykytieto)

Buffalo

Mahtava Buffalo kuvastaa arvostusta ja aineellista yltäkylläisyyttä. Tämän eläinfetissin tarjoamat lahjat ovat moninaiset ja sen voima sekä kestävyys muistuttavat meitä siitä, että kaikki tarpeemme täytetään. Mukavuus odottaa missä ikinä Buffalo ilmestyy, se tuo mukanaan runsautta ja kiitollisen sydämen.

Jänis

Jäniksen vikkelyys ja valppaana olo tuovat siunauksen uusille hankkeille. Tämä eläinfetissi kykenee kattamaan suuria etäisyyksiä yhdellä ainoalla loikalla, selvittäen esteet vaivatta – vaikeudet tuntuvat katoavan Jäniksen ollessa läsnä.

Hirvi

Hirven jäljet johtavat rakkauden lahjojen, ystävyyden ja kunnioituksen syvempään ymmärrykseen. Metsät kaikuvat Hirven ikiaikaista mylvintähuutoa, kaikuen voimaa syvällä Hirven sydämessä. Kuuntele tätä metsän eläimen kutsua suhteiden syventyessä molemmin puoliseksi arvostukseksi ja löydät luottamuksen sekä itsevarmuuden.

Kala

Viileän veden eläinfetissi Kala tuo tietoisuutta ja arvostusta toisen tyyppisestä kokemuksesta. Kala on muistutus helposta etenemisestä sinulle tarjottujen tilaisuuksien virrassa. Pitkä elämä ja hyvä onni seuraavat Kalan mukana. Älä siis taistele joen virtaa vastaan vaan nauti matkasi seikkailusta.

Kalkkarokäärme

Äärimmäisyydet, kuuma ja kylmä, ovat Kalkkarokäärmeen valtakuntaa. Tämä erämaan otus on salamyhkäinen, varoittava ja sen lahjoja on tietää milloin nopeutta tarvitaan ja milloin hitaus on parasta. Kalkkarokäärme tuo hyvän ajoituksen, varovaiset toiminnat ja muodonmuutoksen niille, joita tämän eläinfetissin mielikuva vetää puoleensa.

Karhu

Karhu kolistelee maiden ja mantujen poikki voimakkaalla viehkeydellä. Kunnioitusta herättävä vahvuudessaan, Karhu on muinaisten legendojen ja tarinoiden otus, joka kuvastaa terveyttä ja voimaa. Karhun nukkuessa syvää untaan maaluolassaan, lahjat sisäisestä näkemyksestä ja ymmärryksestä pääsevät valloilleen. Syvä tietoisuus unien maasta seuraa Karhun hengen mukana.

Lisko

Rikkaat ja räiskyvät autiomaan värit tuovat erityisen hengen Pohjois-Amerikan lounaisosan luomakuntaan. Lisko paistattelee siellä päivää lämpimällä, punaisella kalliolla haltioituneena unimaailman loputtomista mahdollisuuksista. Tämä autiomaan olento edustaa universumin rajoittamatonta potentiaalia ja taidetta elää omia unelmiaan.

Pöllö

Viisaus on tämän eläinfetissin erityinen tuntomerkki. Pöllön hiljaiset siiveniskut lepattavat yön läpi paljastaen kaikki näkemättömät asiat alhaalla maanpinnalla. Kärsivällisyys ja tarkat huomiot korostuvat Pöllön läsnäollessa. Taivaan vaihtaessa väritystään tummanpuhuvasta sinisestä punaiseen ja kultaan, Pöllö valmistautuu liitelemään kanjonien yllä levittäen ymmärrystä niille, jotka kuuntelevat hiljaisuudessa.

Susi

Suden uskollinen ja viisas metsästäjän sydän tallaa erämaan polkuja. Tämä Kojootin serkku on maan tapojen opettaja. Kuulle ulvoessaan sekä Susi että Kojootti opettavat meitä katsomaan vaihtuvia vuodenaikoja ja kuuntelemaan luonnonääniä. Kuuntelu, uskollisuus ja perheen tärkeys ovat asioita, joita opimme arvostamaan Suden eläinfetissin läsnäollessa.

Taakse katsova Karhu

Tuuli kantaa muinaiset totuudet mukanaan kahistessaan lehtien läpi ja pyyhkäistessään yli autiomaan. Nämä totuudet kuulemme sydämillämme. Karhu kuulee ja katsoo taakseen muistuttaakseen meitä siitä, mistä olemme tulleet. Maapallomme, yhteisömme, esi-isämme ja lapsemme yhdistyvät kaikki meihin hyvällä, punaisella elämänpolulla. Karhun eläinfetissi auttaa meitä siis muistamaan nämä muinaiset totuudet.

Ukkoslintu

Kotka lentää avointen taivaiden läpi muistuttaakseen meitä kirkkaan näkemyksen ja uljaiden pyrkimysten tärkeydestä. Pilvien ylle kohoaa myös Ukkoslintu, joka lentää vapaana voiton ja tulevaisuuden symbolina liidellen vastoinkäymisten yläpuolella.

Villi Hevonen

Villin Hevosen hurja henki on rohkeuden ja vapauden ydin. Mikään taakka ei ole liian raskas kestää, kun rohkeus on seuranasi. Tämän eläinfetissin hengen vapaus innostaa kaikkia, joita se koskettaa ja miellyttäviä asioita seuraa Villin Hevosen kaviojälkiä, kuten vapaus seuraa rohkeutta elämän polulla.