Pohjois-Amerikan intiaanien voimaeläimet: A-K eli alligaattorista käärmeeseen

Jokainen muinainen kulttuuri pitää sisällään voimaeläinhahmot eri muodoissaan. Voimaeläimet ovat suojelevia henkiä jokapäiväisessä elämässä ja jopa nykyään vanhemmat antavat lapsilleen, usein tietämättään, voimaeläimen turvaamaan lapsen unen yön yli eli karhun pehmolelun muodossa. Pohjois-Amerikan intiaanien mukaan sinulla on yksi voimaeläin vasemmalla ja toinen oikealla puolellasi kulkemassa kanssasi. Sinulla on opas myös sisälläsi, se verhoaa ja ympäröi olemustasi. Tämän voimaeläimen kautta saat henkilökohtaisen voimasi ja muovaat elämänpolkuasi. Nämä voimaeläimet, hengellisen kasvun oppaat, saattavat ilmestyä uniisi tai näkyihisi opastaakseen ja suojellakseen sinua matkasi varrella. Ne kuvaavat Suurta Henkeä tai jotain mistä niiden on selvittävä: sinun kykyjäsi, lahjojasi ja haasteitasi.

Henkioppaan valinta: Voimaeläimet saattavat kutsua sinua unissasi tai ilmestyä alitajuntaasi. Voit myös valita hoitavaksi oppaaksesi juuri sen, jonka haluat esimerkiksi sen suojelutarkoituksen mukaan. Oheisista luetteloista näet kunkin eläimen merkityksen alligaattorista vyötiäiseen, niiden parantava voima yhdistää sinut Suuren Hengen mysteereihin.

Alligaattori

PÄÄTEEMA: Asioiden sulatteleminen, kokonaisuuden näkeminen.
Alligaattori sulattaa elämässään sekä nautintoja että kipua, se pyörähtää veden alle saaliinsa kanssa ja piilottaa saaliin syödäkseen sen vasta, kun liha on veden pehmittämää. Alligaattorista näkyvät veden pinnalla ainoastaan silmät ja sieraimet sen aistiessa ympäristöään ja arvioidessa mahdollisuuksiaan.
PARANTAVA VOIMA: Alligaattorin henki opettaa kärsivällisyyttä ja oikeaa ajoitusta. Sen parantava voima kutsuu tarkastelemaan tilanteita monelta eri kantilta ja tutkimaan tarkoin asioiden tiedossa olevia ominaisuuksia.

Antilooppi

PÄÄTEEMA: Notkeus, liike, toiminta, uhrautuminen.
Intiaanien taruissa Antilooppi uhrautui pelastamaan nälkiintyvän ja palelevan kansan tuholta tarjoten lihaansa syötäväksi ja nahkaansa suojaksi. Antilooppi opetti ihmisiä arvostamaan ja kunnioittamaan Suuren Mysteerin lähettämiä lahjoja ja elämän lyhyyttä tällä planeetalla kuoleman mysteerin edessä.
PARANTAVA VOIMA: Antiloopin parantava voima on tietoisuus elämän kehästä, se opettaa mielen voimaa ja kykyä tehdä nopeita päätöksiä.

Buffalo

PÄÄTEEMA: Yltäkylläisyys, kiitollisuus, pyhyys, elämä.
Valkoisen Buffalon vasikkanainen ilmestyi alkuperäiskansalle tuoden heille pyhän piipun ja rukouksen lahjan kiitokseksi yltäkylläisyydestä. Puhveli huolehtii runsaasta hyvinvoinnista, se antaa lihaa ja vuotia lämmikkeeksi. Tästä me kiitämme Buffalon henkeä. Muista, ilman kiitosta runsaus ehtyy.
PARANTAVA VOIMA: Puhvelin henki kiittää runsaudesta ja on rukous anteliaisuuden jatkuvuudelle. Tällä voimalla saavutamme monia asioita, mutta meidän on oltava kiitollisia, jotta hyvinvointi jatkuisi.

Delfiini

PÄÄTEEMA: Ystävällisyys, huumorintaju, leikkisä energia.
Delfiini on veden olento, mutta tarvitsee kuitenkin ilmaa selvitäkseen hengissä. Delfiini oppii hengityksen kontrolloinnin, joka sallii sen matkata maailman hengessä. Kuten itäiset uskonnot, hengityksen hallinta vie lähemmäksi iäisyyttä ja vapauttaa Mannan, elämän voiman.
PARANTAVA VOIMA: Delfiini tuo ykseyttä maailmankaikkeuden elämän voimaan. Delfiini auttaa meditoinnissa ja opettaa meille uuden rytmin mahdollistaen saapumisemme uniaikaan.

Hai

PÄÄTEEMA: Selviytyminen, sopeutuvaisuus, metsästäjä.
Hait ovat äärettömän herkkiä aistimaan vedenalaisia värähtelyjä, ne tuntevat kamppailevien kalojen aiheuttamat paineaallot kehossaan ja veren hajun nenässään. Hait ovat pelottomia, säälimättömiä ja ennalta-arvaamattomia saalistajia, joiden on uitava jatkuvasti uintievän puuttuessa lajilta kokonaan.
PARANTAVA VOIMA: Hain parantava voima opettaa kehittämään ja jalostamaan omia aisteja sekä nousemaan tehokkaasti ylöspäin ilman emotionaalisia riippuvaisuuksia. Hai tarjoaa myös suojelua sitä tarvitseville ja auttaa karkoittamaan kielteisiä elementtejä omasta elämästään.

Haikara

PÄÄTEEMA: Yksinäisyys, riippumattomuus, itsenäisyys.
Haikara peilaa itseään veden pinnasta ja upottaa päänsä mutaiseen syvyyteen ravintoa saadakseen. Sininen Haikara lentää hiljaa maan yllä ja pudottaa sinisen sulan eteesi kehottaen oman intuition seuraamiseen.
PARANTAVA VOIMA: Haikaran parantava voima opettaa peilaamaan omaa itseään, tutkimaan mitä oman itsen syvyyksistä löytyy. Seuraa tätä henkieläintä matkallasi, jokainen päämäärä on uusi alku elämän pyörteissä.

Haisunäätä

PÄÄTEEMA: Maine, läsnäolo, voima.
Tällä luontokappaleella on maine, joka sisältää runsain mitoin voimaa. Muiden saalistajien tavoin Haisunäätä ei uhkaa elämääsi vaan aistejasi, sen erikoinen käytös herättää kunnioitusta ja takaa Haisunäädälle omaa tilaa.
PARANTAVA VOIMA: Haisunäädän parantava voima opettaa sinua kulkemaan omia polkujasi itseäsi kunnioittaen. Tämä asenne saattaa karkoittaa ihmisiä ympäriltäsi, mutta se myös kutsuu läheisyyteesi ihmisiä, jotka kulkevat kanssasi samoilla poluilla.

Haukka

PÄÄTEEMA: Sanansaattaja, vaisto, erottelukyky.
Haukka on sanansaattaja, jonka huuto on varoitusmerkki: ole varuillasi! Ilmoitus muutoksesta tulee esiäitien ja -isien henkimaailmasta. Ole valmiina ottamaan hyöty tulevista tapahtumista ja käännä ne sinulle suosiollisiksi. Haukka tuo sanoman, kuulostele sen kutsua.
PARANTAVA VOIMA: Haukka liitää korkealla nähden kaikki näkymät. Se on suojelijasi ja varoittaa sinua vaarasta. Haukka ilmoittaa suurista tapahtumista ja on hengen lähettiläs.

Hevonen

PÄÄTEEMA: Kestävyys, liikkuvuus, voima.
Hevonen ilmentää voimaa, sen vahvuus mahdollistaa laukan tasankojen yli ja sen maaton voima sallii sen lentää ilman läpi henkimaailmaan. Suuresta palveluksestaan ihmiselle esitämme kiitoksen Hevoselle.
PARANTAVA VOIMA: Hevosen voimahengen haltijalla on kyky mennä ripeästi työhön ja työn henkeen. Hevonen tekee meille mahdolliseksi kiivetä Suuren Hengen tasolle.

Hiiri

PÄÄTEEMA: Tutkiskelu, tarkkaavaisuus, järjestys.
Hiiri tunnustelee maailmaa pienillä viiksikarvoillaan ja silmillään, se on aina valppaana vihollistensa suhteen – saalistajia on monia. Houkutuksen takana saattaa olla loukku ja viljavarastossa muitakin nälkäisiä.
PARANTAVA VOIMA: Hiiren parantava voima kehoittaa katsomaan suurempaa kokonaisuutta ilmeisen sijaan, aistimaan ja tarkkailemaan elämän suurta tanssia.

Hirvi

PÄÄTEEMA: Itsekunnioitus, itsepäisyys, kestävyys, jatkuvuus.
Hirven voima on tasapaino, sen pelottava vahvuus ja näyttävät sarvet antavat Hirvelle suuren sisäisen omanarvontunteen. Hirvi kuuluttaa ylpeytensä kevätiltana kunnioitusta herättävällä kutsullaan.
PARANTAVA VOIMA: Hirvi ilmentää Poron lempeyttä yhdessä Buffalon hurjan voiman kanssa. Hirven parantava voima tuo ohjeen esi-isä soturilta, jonka soturin veri on luonteeltaan tietoa niiltä, jotka ovat kulkeneet pitkin elämänpolkua ja kokeneet paljon asioita ja tapahtumia.

Hämähäkki

PÄÄTEEMA: Luovuus, rajattomat mahdollisuudet, kutominen.
Intiaanien taruissa Hämähäkki kutoi alkuaakkoset, jotta maan lapset kykenisivät kuvaamaan maailman menoa kuvakertomuksia paremmin. Hämähäkin olemus heijastaa myös äärettömiä luovuuden mahdollisuuksia ja kahdeksan jalkaa edustavat parantavan rattaan neljää tuulta ja neljää ilmansuuntaa.
PARANTAVA VOIMA: Hämähäkin parantava voima on feminiinistä energiaa, luovaa voimaa, joka kutoo elämän kauniita kuvioita – se kehottaaa luomaan ja luovuuteen. Hämähäkki saattaa myös varoittaa sekavasta tilanteesta, jolta vältyt tarkastelemalla omaa kehitystäsi.

Ilves

PÄÄTEEMA: Salaisuuksien pitäminen, suojeleminen, opas.
Ilveksellä on kyky liikkua läpi ajan ja paikan, kohdata Suuri Hiljaisuus – se on salaisuuksien tietäjä. Veli tai sisko Ilves omaa henkilökohtaista voimaa ja tuntee tien aarteiden luokse.
PARANTAVA VOIMA: Ilveksen parantava voima on selvänäköisyyttä. Ilves näkee pelkojen taakse, se löytää piilotetut totuudet, mutta se ei paljasta näitä tietoja – Ilves tietää.

Jaguaari

PÄÄTEEMA: Lahjomattomuus, moitteettomuus.
Jaguaari vaanii hiljaa saalistaan, se liikkuu hitaasti ja varovaisesti kunnes hyökkää ketterästi ilman epäröintiä saaliin kimppuun. Shamanistinen Jaguaari arvostaa itsenäisyyttään ja elää pelotta yön hämärissä.
PARANTAVA VOIMA: Jaguaarin parantava voima kehottaa moitteettomaan ja itselle rehelliseen elämään, sen alkuvoimainen ääntely palkitsee kaidalla polulla kulkevat ja omia vaistojaan seuraavat.

Joutsen

PÄÄTEEMA: Viehkeys, viattomuus, tasapaino.
Intiaanitaruissa Joutsen kohtasi Sudenkorennon vartioimassa Pyhän Vuoren mustaa aukkoa, joka oli portti mielikuvituksen toisiin tasoihin. Joutsen sai luvan Sudenkorennolta käydä portin tuolla puolen ja palattuaan monta päivää myöhemmin oli Joutsen muuttunut viehkeän valkoiseksi, pitkäkaulaiseksi linnuksi.
PARANTAVA VOIMA: Joutsenen parantava voima opettaa antautumaan universumin rytmin kauneudelle, se kutsuu meitä yhdentymään kaikkien tietoisuuden tasojen kanssa.

Jänis

PÄÄTEEMA: Täsmällisyys, varovaisuus, nöyryys, pelko.
Jänis on varovainen ja uupunut vaaroihin maasta ja ilmasta. Uni Jäniksestä voi sisältää varoituksen tulevasta tapahtumasta. Jänis omaa runsaasti seksuaalista hedelmällisyyttä ja paljon seksuaalista energiaa.
PARANTAVA VOIMA: Jäniksen henki tarjoaa suurta hedelmällisyyttä. Sen parantava voima lupaa kehon ja mielen hedelmällisyyttä.

Kalkkuna

PÄÄTEEMA: Suojelu, huolehtiminen, äidillinen energia.
Kunnioita Kalkkunaa, se antaa ja uhraa itsensä, jotta me voimme elää. Monet alkuperäiskansat tuntevat Kalkkunan myös nimellä Anna-Pois-Kotka tai Etelän Kotka ja juhlivat seremonioissa, joissa heimon jäsenet luopuvat antaumuksella kaikesta omistamastaan.
PARANTAVA VOIMA: Kalkkunan parantava voima on epäitsekästä oman egon ylittämistä. Tämä on lahja.

Karhu

PÄÄTEEMA: Voima, vahvuus, parantaminen, itsensä tutkiskelu.
Karhulla on voima havannoimiseen. Keväällä se etsii tiedon hunajaa ja talvella se vetäytyy luolaansa sulattamaan vuoden kokemuksia. Luolasta esiin tullessaan Karhu on kuin jälleensyntynyt uudella elämäntarkoituksella.
PARANTAVA VOIMA: Karhu tarjoaa sinulle näkymää unelmien majasta, joka edustaa Äiti Maan kohtua. Majassa etsimme neuvonantajaa henkien maailmasta.

Kettu

PÄÄTEEMA: Viekkaus, notkeus, nopea äly, naamioituminen.
Ketulla on monia liittolaisia vehreillä metsämailla, se naamioituu helposti kasvillisuuden varjoihin ja sulautuu sävyiltään puiden runkoihin. Tämä naamioitumisen mahdollisuus antaa Ketulle tilaisuuden tarkkailla muita metsän olentoja, niiden käyttäytymistä ja tapoja.
PARANTAVA VOIMA: Ketun parantava voima antaa mahdollisuuden nähdä näkymätöntä, se muistuttaa hiljaisen tarkkailun mahdollisuudesta, joka saattaa johtaa arvokkaaseen ennalta-arvaamisen kykyyn.

Kilpikonna

PÄÄTEEMA: Äidillinen energia, suojelu, hoivaaminen.
Kilpikonna on yleismaailmallinen maaäidin symboli, jumalatarvoiman ruumiillistuma. Kilpikonna edustaa omaa sisäistä keskittyneisyyttä ja pohjattomuutta. Kilpikonna on kontaktissa maan kanssa, se on aina tasapainossa ja sitä on vaikea horjuttaa.
PARANTAVA VOIMA: Kilpikonnan parantava voima keskittyy mieleen ja sallii niille, jotka omaavat tämän voiman, maadoittaa itseään ja jatkaa polkuaan vahvuuteen ja päättäväisyyteen.

Koira

PÄÄTEEMA: Jalous, uskollisuus, opettaminen.
Koira on lojaali ystävilleen ja yhteisölle. Se on osittain villi ja se käyttää tätä ominaisuuttaan puolustaakseen läheisiään hyökkäyksiltä ja vastoinkäymisiltä. Koira ymmärtää yhteisön tärkeyden samoin kuin Susi ja sen sivistynyt puoli tekee Koirasta uhrautuvaisen ja ihmisystävällisen.
PARANTAVA VOIMA: Koirahengen voima palvelee heitä, jotka palvelevat: lääkäreitä, hoitajia, pappeja ja hyväntekeväisyystyöntekijöitä. Koiran parantava voima suojelee niitä, jotka omistautuvat muille.

Kojootti

PÄÄTEEMA: Veijari, temppuilija, vallattomuus.
Kojootti on ikuinen kujeilija, se on laajalti tunnettu ja monessa kulttuurissa sitä kutsutaan ”lääkekoiraksi”. He, jotka valitsevat Kojootin, voivat olla varmoja, että vaikutus on matkalla. Sinun on oltava selvillä siitä, että Kojootti on ovela ja sen parantavaa henkeä on vaikea saada pysymään aloillaan aivan kuten itse eläintäkin.
PARANTAVA VOIMA: Kojootin henki opettaa meitä ottamaan kaiken irti elämän koettelemuksista nauraen sekä hyvässä että pahassa, kuten kujeilija itsekin tekee.

Kolibri

PÄÄTEEMA: Viestin tuoja, ajattomuus, hurmio.
Suuri Henki teki Kolibrista erilaisen kuin muista höyhenillä varustetuista luomuksista. Kolibri tanssii kukkien keskellä ja saa niistä ravintonsa. Kukkien ollessa yhdistettyinä kosiskeluun, Kolibrin on ajateltu tislaavan vahvaa rakkauden eliksiiriä, ja Kolibrin höyhenistä valmistetaan voimakas rakkauden amuletti.
PARANTAVA VOIMA: Kolibrin taikavoimat ovat rakkauden ilot, joko olemassa oleva rakkaus tai uutta rakkautta etsiessä. Käytä Kolibria maistaaksesi riemukasta elämän nektaria.

Korppi

PÄÄTEEMA: Rohkeus, itsetuntemus, havainnot, velho.
Korppi omaa suuren taikuuden, se on Suuren Hengen varjo ja muodonmuutosten esittäjä. Alkuperäiskansojen tarinat kertovat Korpin suuresta noituudesta, jonka kautta se opettaa röyhkeille, tyhmille ja itsetärkeille oppeja nöyryydestä ja harkitsevaisuudesta.
PARANTAVA VOIMA: Korpin parantava voima on oviaukko henkimaailmaan, jonka kautta se tuo parannuksen fyysisestä ja henkisestä itsestä.

Kotka

PÄÄTEEMA: Yhteys Suureen Henkeen, henkisyys, jumalallisuus.
Kotkalla on hengen rohkeus – se lentää korkealla koskettaakseen Suurta Henkeä ja sillä on yhteys jumalalliseen. Kotkalla on yhteys ilmaan ja sitä kautta yhteys korkeampaan henkiseen tasoon.
PARANTAVA VOIMA: Kotkan voimahenki tarjoaa yhteyden Suureen Henkeen. Kotkan sulat ovat maagisia parannuskaluja. Ne, joilla on Kotka henkieläimenä, omaavat suuren parantavan voiman.

Käärme

PÄÄTEEMA: Älykkyys, terävyys, muuntuminen, uudelleen syntyminen.
Käärme viittaa hengen muuttumiseen, mikä on symbolista Käärmeen nahan luomisen kanssa. Käärmeen voima ilmentää seksuaalisuutta, psyykkistä energiaa, alkemiaa, suvun jatkamista ja kuolemattomuutta.
PARANTAVA VOIMA: Käärmeen parantava voima on voimakas, se ilmentää luopumista vanhoista tavoista. Käärmeen myrkky on kuin puhdistautuminen tulella. Käärmeen parantava voima on se, mikä keksii uudelleen oman itsensä hengen korkeammalle tasolle.