Pohjois-Amerikan intiaanien voimaeläimet: L-V eli lepakosta vyötiäiseen

Sinulla on kaksi voimaeläintä, jotka kulkevat kanssasi: yksi vasemmalla ja toinen oikealla puolellasi. Nämä eläimet ilmestyvät uniisi ja näkyihisi opastaakseen ja suojellakseen sinua elämäsi polulla. Sinulla on opas myös sisälläsi, joka verhoaa ja ympäröi olemustasi. Tämän oppaan kautta saat henkilökohtaisen voimasi ja tämän eläimen kautta muovaat elämänpolkuasi. Parantava voima yhdistää sinut Suuren Hengen mysteereihin, sillä on kyky parantaa keho, mieli ja henki. Tämän hengen avulla vedät puoleesi henkilökohtaista voimaasi ja vahvutta.

Lepakko

PÄÄTEEMA: Vihkimys, salaisuudet, uudelleen syntyminen.
Lepakko roikkuu ylösalaisin pimeässä luolassaan, päiväpiilossaan ja herää yöilmaan hyönteisiä metsästämään. Tämä nahkasiipinen, kuuloaistinsa avulla metsästävä lentäjä on shamaanien vertauskuva uudelleen syntymiselle, aiemman egon hylkäämiselle.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli Lepakko kutsuu sinua voimaeläimenä, kuulet universumin kutsun, joka kehottaa sinua kasvamaan ja kohtaamaan uusi tulevaisuus: on aika kokea kuolema tietyllä tasolla, päästää irti ja jatkaa eteenpäin uutena.

Lisko

PÄÄTEEMA: Säilyttäminen, unelmoiminen.
Lisko loikoilee itseään viilentäen kiven varjossa, silmäluomien alla sen silmät liikkuvat edestakaisin – Lisko näkee unia. Unet ovat tapa, jolla henki vierailee tulevaisuudessa.
PARANTAVA VOIMA: Liskon taikavoima on todellisuuden varjoissa, missä tulevaisuus paljastuu unissa. Liskon parantava voima on mahdollisuus tutkia tulevaisuutta ja tehdä suunnitelmia tuleville tapahtumille.

Lohi

PÄÄTEEMA: Päättäväisyys, viisaus, sisäinen tietäminen.
Lohi voittaa isotkin esteet saavuttaakseen päämääränsä, jopa oman elämänsä kustannuksella Lohi tavoittelee määränpäätään. Mikään muu luonnossa elävä eläin ei ole näin uhrautuva. Lohen voima tulee vedestä, joka puhdistaa pienimmätkin asiat sallien kuitenkin keskittymisen edessäpäin olevaan päämäärään.
PARANTAVA VOIMA: Ihmisillä, jotka omaavat Lohen parantavan voiman, on polttopiste elämässään, joka sallii heidän etenevän saavuttaakseen päämääränsä.

Majava

PÄÄTEEMA: Rakentaminen, suojeleminen.
Majava on aina ahkera, kaikista eläimistä se on tekijä. Majavan aherruksella on tarkoitus, se on perheensä suojelija ja suurien töiden pystyttäjä. Majava ei ole vain haaveilija vaan suunnittelija ja luoja.
PARANTAVA VOIMA: Majava antaa voiman hallinnan, jolla saattaa loppuun kyseessä oleva projekti. Sen parantava voima on toiminta ja liike.

Metsäkana

PÄÄTEEMA: Henkilökohtainen voima.
Metsäkanan tanssissa kunnioitamme näitä lintuja spiraalin muotoa seuraten. Tämä muinainen syntymisen ja jälleensyntymisen symboli kuvastaa myös henkilökohtaista voimaa.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli Metsäkanan voima kutsuu sinua tänään, lisää liike elämääsi, hiljentymiseesi, meditaatioosi. Mieti miltä liikkeesi tuntuu, mitä se kuvastaa. Metsäkanan parantava voima on kutsu tanssiin.

Musta pantteri

PÄÄTEEMA: Rohkeus, tuntemattomuus.
Musta pantteri etsii vastauksia keskiyön pimeydessä, se on rohkea ja peloton, kultaiset silmät kiiluvat. Se liikkuu hitaasti ja sulavasti, se liikkuu nopeasti ja räjähtävästi. Musta pantteri nuuhkii yöilmaa aistit valppaina.
PARANTAVA VOIMA: Mustan pantterin parantava voima kehoittaa luottamaan tulevaan, kohtaamaan pelon tuntemattomuudesta.

Muurahainen

PÄÄTEEMA: Kärsivällisyys, liike, ryhmämieli.
Muurahainen on ahkera, kärsivällinen ja uhrautuvainen. Muurahaisen työ yhteisön hyväksi ja koko muurahaisyhteiskunta on taidonnäyte vailla vertaa.
PARANTAVA VOIMA: Muurahaisen parantava voima opettaa kärsivällisyyttä ja luottamusta jotain tiettyä elämäntilannetta kohtaan. Vastaus on aina saatavilla oikeaan aikaan.

Mäyrä

PÄÄTEEMA: Taistelutahto, sinnikkyys, sisäinen voima.
Mäyrän voima seuraa heimon parantajanaisia, Mäyrä on parantavien juurien vartija. Se hyökkää nopeasti ja vihaisesti vihollisen kimppuun, näin tekevät myös juurakot parantaessaan.
PARANTAVA VOIMA: Mäyrän parantava voima pistää asioita liikkeelle. Se opettaa olemaan tarpeeksi aggressiivinen, jotta seisova tai pysähtynyt energia etenisi jälleen luovasti päämäärää kohti.

Näätä

PÄÄTEEMA: Energisyys, kekseliäisyys, vaivihkaisuus, voima.
Näätä kertoi alkuperäiskansalle valkoisten miesten isosta veneestä ja ukkosesta aseissa. Näädän korvat kuulevat todellisen sanoman ja silmät näkevät pinnan alle – hiljaisella Näädällä on paljon opetettavaa.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli olet kohdannut Näädän voimaeläimenäsi, olet saanut viestin tutkia minkä tahansa asian piilotettuja tarkoituksia. Sinulla on ehkä tilaisuus käyttää näitä salaisuuksia kaiken hyväksi.

Opossumi

PÄÄTEEMA: Suunnan muutos, strategisuus, harhauttaminen.
Opossumi makaa liikkumattomana maassa vihollisen nuuhkiessa sen elotonta kehoa. Hetkeksi saalistajan huomio kiinnittyy muualle ja Opossumi juoksee turvaan. Opossumilla on vahvat hampaat ja terävät kynnet, mutta sen erityinen taito on kuollutta näytteleminen.
PARANTAVA VOIMA: Opossumin parantava voima on strategia. Se kehottaa luottamaan omaan vaistoon tiukan paikan tullen, odottamaan odottamatonta ja yllättämään.

Orava

PÄÄTEEMA: suunnitteleminen, kokoaminen.
Orava nuuhkii ilmaa ja haistaa talven tulevan. Se kerää pähkinöitä piiloihinsa talven varalle juuri sopivan määrän – ei liikaa eikä liian vähän. Näin tekevät kaikki Oravat.
PARANTAVA VOIMA: Oravan suuri parantava voima opettaa säännöstelemään omattuja voimavaroja, säilyttämään energiaa myös tulevaisuuteen sekä keventämään taakkaa mikäli olet kerännyt liikaa ja tarpeettomasti.

Perhonen

PÄÄTEEMA: Muodonmuutos, muuntuminen.
Perhonen on muodonmuutos muuttuessaan maailman kaikkien huolien hengestä ilman kevyeksi hengeksi. Perhonen liikkuu läpi kehityksen näyttämön, kuten henki liikkuu tajunnan tasojen läpi.
PARANTAVA VOIMA: Perhonen tuo selkeyttä henkiseen kehitykseen ja saattaa avustaa sinua seuraavalla askeleellasi urallasi tai henkilökohtaisessa elämässäsi.

Pesukarhu

PÄÄTEEMA: Anteliaisuus, suojeleminen, ympäristön tutkiminen.
Kuin muinaisten heimojen vanhimmat, Pesukarhulla on taipumus huolehtia heimon tarpeista ennen omiaan. Se on merkki anteliaisuudesta ja ahneuden puuttumisesta, jotka ominaisuuksina ovat sangen harvinaisia ihmisten ja muiden eläinten maailmassa.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli Pesukarhu on ilmestynyt elämääsi tänään jossain muodossa, saattaa se opettaa sinua katsomaan ympärillesi ja huomioimaan muiden tarpeita. On tärkeää opettaa avuntarpeessa olevia kehittämään myös omia huoltajan ja suojelijan kykyjään. Muista huolehtia omista tarpeistasi, jotta sinulla riittää annettavaa myös muille.

Peura

PÄÄTEEMA: Lempeys, välittäminen, kiltteys.
Peura tunnetaan lempeydestään, sen kyvystä liikkua nopeasti ja hienostuneesti. Peura on aina aistit valppaana mahdollisen vaaran suhteen.
PARANTAVA VOIMA: Peura opettaa lempeyden voimaa, joka parantaa kaikki haavat kuin lämmin ja huolehtiva kesätuuli.

Piikkisika

PÄÄTEEMA: Viattomuus, kumppanuus, luottamus.
Piikkisian lahjat ovat moninaiset ja voimakkaat, elämän taipaleella sangen arvokkaat. Piikkisian luottamus elämään kuvastaa luottamusta Suuren Hengen suureen suunnitelmaan sekä oman tehtävän tärkeyteen, omien lahjojen käyttöön suuren suunnitelman parhaaksi.
PARANTAVA VOIMA: Piikkisika kehottaa avaamaan sydämen asioille, jotka tuovat iloa juuri sinulle ja irtaantumaan aikuisten pelon, ahneuden ja kärsimyksen maailmasta.

Preeriakoira

PÄÄTEEMA: Vetäytyminen, hengähtäminen.
Preeriakoirien yhdyskunta on täynnä toimintaa maan päällä ja sen alla, maanalaiset tunnelit antavat muun muassa mainion suojan vihollisia vastaan. Nämä ahkerat luontokappaleet ovat myös erittäin sosiaalisia, pienet pusut hampaat vastakkain ja halaukset ovat usein nähtyjä tervehdyksiä.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli olet kohdannut Preeriakoiran tänään, on ehkä hyvä hetki hengähtää hieman moninaisten toimien keskellä ja vetäytyä hiljaisuuteen hetkeksi.

Pöllö

PÄÄTEEMA: Vastaanottavaisuus, sisäinen näkemys, selvänäköisyys, viisaus.
Pöllö yhdistetään selvänäköisyyteen ja astraaliheijastuksiin. Yön olentona Pöllöllä on hallussaan taika, joka opastaa sitä yöllisillä saalistuksilla. Pöllön korkeampi vaisto näyttää sille tietä.
PARANTAVA VOIMA: Ihmiset, joilla on hallussaan Pöllön parantava voima, ovat taikavoiman ympäröimiä, kuten yö ympäröi meidät. Ole varuillasi! Pöllön voima on voimakas ja saattaa olla vaarallinen mikäli sitä ei käsitellä oikein. Kuuntele Pöllön hiljaista lentoa.

Sammakko

PÄÄTEEMA: Veden energia, puhdistuminen.
Sammakon laulu tuo sateen, joka puhdistaa maan – samoin kyyneleet puhdistavat sielun. Kaikki veden oikeudet kuuluvat Sammakolle, vesi puhdistaa kehon pyhiä seremonioita varten.
PARANTAVA VOIMA: Sammakon parantava voima puhdistaa tulevista koettelemuksista. Sammakoiden vesi pesee mudan pois mielestä ja täydentää kuivuneen sielun.

Saukko

PÄÄTEEMA: Naisen parantava voima, leikkisyys, ennustaminen.
Saukko tarjoaa opetusta tasapainossa olevasta energiasta. Se opettaa varovaisuutta eikä se koskaan aloita tappelua ellei sitä suututeta. Saukko löytää iloa jokapäiväisistä elämäntapahtumista, Saukolle elämä on leikkiä.
PARANTAVA VOIMA: Saukko luo myönteisen ilmapiirin muille, jotta voisimme jakaa ja vastaanottaa elämältämme kaiken. Saukko auttaa meitä olemaan ihmissuhteissa ja huolehtimaan niistä ilman kateutta.

Sudenkorento

PÄÄTEEMA: Huolettomuus, keveys, illuusio.
Sudenkorento on taikavoimainen uniaikaan lentelijä, se kommunikoi elementaalien kanssa ja omaa muutoksen esenssin.
PARANTAVA VOIMA: Sudenkorennon parantava voima kutsuu tarkastelemaan elämää muutosmielessä, ehkä on aika päästää irti kaikista nautinnollista elämää rajoittavista tekijöistä.

Susi

PÄÄTEEMA: Uskollisuus, kestävyys, menestys, opettaminen.
Susi on suuri opettaja. Kuin Villisusi se on uusien ideoiden ja ajattelutapojen polun löytäjä. Susi on yön luontokappale, alitajunnan olento. Kuu tarjoaa Suden tietoa ja viisauden kätketystä itsestä.
PARANTAVA VOIMA: Suden parantava voima tarjoaa niille, jotka sen omaavat tai ovat näiden valittujen ympärillä, mielen itsetutkiskeluun ja intuitiiviseen tiedon oikean polun löytämisestä elämässä.

Valas

PÄÄTEEMA: Viisaus, tasapaino, huolehtiminen.
Valas kantaa mukanaan maaäidin historiaa. Aikoja sitten maa peittyi veden alle suuressa vedenpaisumuksessa, Valas kuljettaa mukanaan Äiti Maan tietoa ja esi-isien tarinoita merestä kertoen meille noita tarinoita lauluissaan.
PARANTAVA VOIMA: Valaan parantava voima sallii meidän kuulla Suuren Hengen äänen, liian matalan muiden kuultavaksi. Tältä alkukieleltä opimme hengen ja mielen tasapainon.

Varis

PÄÄTEEMA: Laki, muodonmuutos, muutos.
Varis on selvillä luomisen mysteeristä, se on salaisuuksien lain ja muinaisten kirjoitusten vartija. Shamaanit, jotka seuraavat Variksen voimaa, omaavat kyvyn muuttaa muotoaan ja luoda tietoisesti kaksoisolentojaan. Varis viestittää Pyhän lain voimaa.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli Varis on lennähtänyt tänään eteesi, on aika katsoa mitkä motiivit ajavat sinua eteenpäin. Vaikuttavatko elämässäsi Suuren Hengen lait vai ihmisten lait? On ehkä aika elää omaa elämääsi, omalla tavallasi, oma elämäntehtävä mielessä ja Suuressa Hengessä.

Villisika

PÄÄTEEMA: Kohtaaminen, elämänvoima.
Villisika on yksi eläinkunnan pelottomin ja aggressiivisin taistelija, jonka huonon näkökyvyn korvaa erinomainen kuulo- ja hajuaisti. Villisika omaa myös syvän yhteyden maahan ja kaikkeen mitä maa pitää sisällään sekä kyvyn olla tietoinen kaikesta ympärillään.
PARANTAVA VOIMA: Kun tapaat Villisian unessasi, on sen opetus omien pelkojesi ja heikkouksiesi tunnistaminen sekä niiden kääntäminen voimavaroiksesi. Kiinnitä siis huomiota ihmisiin ja asioihin, joita tänään kohtaat – älä yritä vältellä väistämätöntä.

Vuoristoleijona (puuma)

PÄÄTEEMA: Johtajuus, vahvuus, tasapaino.
Katso Vuoristoleijonan viehkeää syöksyä, tasapainoa, voimaa, fyysistä kauneutta – Vuoristoleijonalta opit kehon, mielen ja hengen tasapainon. Vuoristoleijona taivaltaa kivisen maan polkuja, joilla kukaan ei ole ennen astellut. Se on syntynyt johtamaan.
PARANTAVA VOIMA: Vuoristoleijonan parantava voima opettaa miten käyttää vahvuutta ja johtajuutta. Se antaa sinulle voimaa löytää oikea polku sydämestäsi.

Vyötiäinen

PÄÄTEEMA: Turvallisuus, rajat, parantava kilpi.
Vyötiäinen kantaa suojaansa ja asettansa aina mukanaan, sen parantava voima on osa sen kehoa. Vyötiäisen rullattua itsensä puolustusasentoonsa palloksi, ei mikään vihollinen pysty tunkeutumaan Vyötiäisen kimppuun.
PARANTAVA VOIMA: Vyötiäisen lahja on omien rajojen asettaminen. Se opettaa määrittelemään oman tilan ja kehottaa sanomaan ”ei” hyväksikäyttäjille.