Kivien käyttötavat

Erilaiset luonnonkivet ja mineraalit keräävät maan uumenissa elektromagneettiseen kenttäänsä vuosituhansien saatossa erilaisia värähtelyjä, jotka kiviterapiassa käytettyinä hienosäätävät ihmisen omaa aurakenttää sekä hajottavat kielteistä energiaa. Luontaishoitojen laajalti hyväksymä ajatus sairauksien muodostumisesta ihmisen sähkömagneettisessa kentässä ja niiden heijastuminen fyysiseen kehoon tukee vahvasti jalokiviterapian ajatusmaailmaa. Jalokiviterapia on hienovarainen keino lähestyä aurakentän epätasapainoja ja saattaa se harmoniaan ennen fyysisten oireiden ilmaantumista.

Kiviterapia on kotioloissa hyvä aloittaa chakrojen eli energiakeskusten tasapainoittamisesta. Tällöin ihmisen energiakenttä on valmiimpi vastaanottamaan kivien parantavia voimia ja hyöty mahdollisesta jatkohoidosta on tehokkaimmillaan. Voit myös tukea hoitokokemustasi musiikin ja/tai tuoksujen avulla, jotka varsinkin alkutaipaleella saattavat auttaa kiviin keskittymisessä ja jatkossakin syventävät usein jalokiviterapian ja kivien voimien kokemista sekä tuovat mukavaa vaihtelua eri mineraalien käyttöön. Huom! Jalokiviterapiassa suositellaan hoitokerran pituudeksi kerrallaan enintään 20 minuuttia.

Chakrojen tasapainotus 1.

Tähän yksinkertaiseen tapaan chakrojen tasapainoittamiseksi tarvitset kaksi toisesta päästään hiottua vuorikidepuikkoa (kirkas kvartsi). Käy makaamaan selällesi lattialle tai vuoteeseen ja aseta toinen kiteistä jalkojesi juureen siten, että kidepuikon terävä kärki osoittaa päätäsi kohti. Toinen vuorikide sijoitetaan juuri päälaen yläpuolelle hiottu osa osoittaen alaspäin. Sulje silmäsi ja keskitä ajatuksesi vähitellen hienovaraiseen energiakenttääsi ja kuvittele mielessäsi kuinka koko kenttä harmonisoituu ja puhdistuu päästä varpaisiin. Saatat tunnistaa ajatuksissasi kehon ja energiakentän tukkeutumia tai epäpuhtauksia. Pyydä alitajuntaasi selventämään epätasapainojen syitä ja yritä mielesi voimin ratkaista mahdolliset tukokset tai saada selvyys kuinka käsitellä jatkossa näitä ongelmakohtia.
Kesto: noin 10 min.

Chakrojen tasapainotus 2.

Toinen esimerkkimme chakrojen tasapainoittamiseen tuo mieleen sateenkaaren väriloistossaan. Valitse kivivalikoimastasi hoitoa varten yksi mieleinen, jokaista energiakeskusta vastaava kivi. Asettaudu jälleen selinmakuulle mukavaan ja rauhalliseen paikkaan. Aseta kaikki seitsemän kiveä yksitellen niitä vastaavien chakrojen kohdalle, mielellään paljaalle iholle ja sulje silmäsi. Jos haluat, voit sydänchakran kohdalla käyttää kahta kiveä, vihreää ja vaaleanpunaista sekä kurkkuchakran kohdalla yhtä kiveä niskan alla ja toista kaulakuopassa. Mikäli kruunuchakraan valitsemassasi kivessä on yksi terävä kulma luonnostaan tai hiomisen tuloksena, tulisi sen osoittaa alaspäin päätäsi kohti. Anna luonnollisen ja parantavan jalokivien voiman vaikuttaa sinussa, tunne kuinka niiden energiat virtaavaat sinuun ja eheyttävät olemustasi.
Kesto: 15-20 min.

Chakrojen tasapainotus 3.

Yksi jalokiviterapian muoto on käyttää koko energiajärjestelmän harmonisoimiseen pelkästään vuorikiteitä. Valkoinen, kirkas valo pitää sisällään koko seitsemän värin spektrin, jolloin vuorikiteillä on kyky stimuloida kaikkia chakroja. Vuorikiteet vetävät pois energiakentästä myös haitallisia, positiivisia ioneja vapauttaen siten energian virtauksen mahdollisista tukoksista. Asettele vuorikiteet jälleen energiakeskustesi päälle makuuasennossa ollessasi. Mikäli käytät kvartsipuikkoja, aseta ne siten, että hiotut huiput osoittavat sydäntäsi kohti ja halutessasi voit lisätä vielä yhdet puikot kumpaankin käteen. Jotta energia kanavoituisi näistä kämmenillä olevista kiteistä tehokkaasti, oikean käden kiven kärjen tulisi osoittaa sormia kohti ja vasemman käden vuorikiteen käsivartta ylöspäin.
Kesto: 10-20 min.

Mahdollisuuksien tasapainotus

Tämän kivihoidon toteutuminen vaatii hyvää kivivalikoimaa sekä myönteistä ja avointa mielenlaatua. Hoidon tarkoituksena on vahvistaa omien lahjojen ja mahdollisuuksien näkemistä itsessään sekä kohottaa uskallusta mahdollisen uuden suunnan valitsemiseen. Aseta siis seuraavat kivet selinmakuulla ollessasi kehosi ylle oheisessa järjestyksessä. Juurichakra: hematiitti ja granaatti vierekkäin. Sakraalichakra: vihreä aventuriini. Solar plexus: sitriini. Sydänchakra: ruusukvartsi, vihreä turmaliini ja jade. Kurkkuchakra: akvamariini, turkoosi ja sinipitsinen akaatti. Otsachakra: ametisti. Jokaisen kiviparin väliin tulevat vielä vuorikiteet siten, että mahdolliset kärjet osoittavat sydäntä kohti sekä yksi vuorikide jalkojen juureen. Sulje silmäsi ja anna ajatustesi tulla ja mennä omaa tahtiaan.
Kesto: 15-20 min.

Pikalataukset kivien kanssa

Miellyttävä ja voimistava kokemus kivien parantavien voimien parissa on hiljentyminen eri kivien värähtelyjen tunnistamiseen. Istuudu tai käy pitkäksesi mukavaan, rentoon asentoon ja ota yksi kivi kumpaankin käteesi. Mikäli kivessäsi on terävä huippu, suuntaa se siten, että vasemmassa kädessäsi olevan kiven kärki osoittaa rannettasi kohti ja oikeassa kädessä oleva taasen sormenpäitäsi kohti. Sulje rauhallisesti silmäsi ja hiljenny hetkeksi vastaanottamaan jalokivien säteilyjä. Tämän aistimatkan voit tehdä kahdella samalla tai eri kivellä, voit käydä läpi chakrasi vaihtamalla kiviä käsissäsi muutaman minuutin välein tai ladata itseesi elävöittävää energiaa vuorikiteen avulla.
Kesto: 5-15 min.

Hoidon jälkeen

Muista puhdistaa käyttämäsi hoitotila mahdollisista kielteisistä energioista esimerkiksi suitsukkeiden avulla (kts. kivien voimat/kivien puhdistaminen). Pese kätesi viileässä vedessä heti hoidon jälkeen, näin saat hyödylliset, negatiivisesti latautuneet ionit liikkeelle. On myös tärkeää puhdistaa hoidossa käytetyt kivet, jotta ne ovat jälleen valmiit ja latautuneet seuraavaa kertaa varten.