Rituaalit kivien kanssa

Kun olet valitsemassa hoitavaa kiveä henkilökohtaiseen käyttöösi, päästä aistisi valloilleen. Valikoimasta riippumatta, jostain syystä, joku tietty kivi yleensä kiinnittää huomiosi. Ota se käteesi ja tunnustele kiveä vaistollasi ja käsilläsi selvittääksesi, onko se juuri oikea kivi sinulle. Kiviterapia perustuu suurelta osin sinun ja kivesi optimaaliseen suhteeseen, joten valinnan suorittaminen vaatii tarkkuutta ja sisäisen äänen kuuntelemista. Kivillä parantamisessa tärkein osa on luonnon omilla värähtelyillä ja maan parantavilla voimilla, joten on ensiarvoista käyttää aina aitoja jalo- ja puolijalokiviä. Kivien jäljitelmät tai synteettisesti valmistetut kivet eivät omaa näitä ehdottomia ominaisuuksia, muovi- tai lasikopiot eivät kuulu jalokiviterapiaan.

Kivien puhdistaminen

Kivien puhdistaminen on seuraava toimenpide niiden hankkimisen jälkeen. Puhdistaminen ei ole niinkään fyysinen prosessi, kiven puhdistamisen tarkoitus on palauttaa kiven energiat sen alkuperäiselle tasolle ja varmistaa kiven toimiminen sen korkeimmalla tasolla. Kivet keräävät itseensä aikojen saatossa helposti muita energioita ja puhdistustoimenpide estää mahdollisten kielteisten voimien jatkuvuuden. Kivien puhdistamiseen on käytössä monia eri tapoja, voit valita seuraavista vaihtoehdoista yhden tai useamman, kivesi saattaa tarvita neljä eri elementtiä menneistä puhdistumiseen. Kuulostele jälleen tuntemuksiasi ja oman, puhdistettavan kivesi mahdollisia viestejä.

AMETISTI: Eräät jalokiviterapeutit puhdistavat kiviään asettamalla niitä isolle ametistin palalle tai ametistionkaloon. Ametistin sanotaan muuntavan alempia voimia korkeammiksi värähtelyiksi.

AURA-SOMA: Aura-Soma värisysteemin tuotteista löytyy parikin hyvää vaihtoehtoa kivien puhdistamiseen. Suosittelemme Serapis Bey kvintesenssiä, jonka yrtti- ja värienergiat yhdessä mestarienergian kanssa ovat tehokas tapa poistaa vieraita energioita kivestä. Valkoinen pomanderi on myös puhdistava ominaisuuksiltaan, se on oiva pomanderi energioiden uudistamiseen.

AURINKO: Aurinko on tärkeä osa kivillä parantamista. Auringon valo lataa kivesi tulienergialla.

ILMA: Tuulen henkäys, oma puhallus tai huoneilma virittävät kivesi.

MAA: Voit jättää kivesi maadoittumaan kiviselle ikkunalaudalle tai pöydälle pariksi vuorokaudeksi. Luonnossa kiven voi asettaa puun juurelle tai isolle kivelle lepäämään. Voit myös haudata kivesi multaan tai maahan, jolloin maa imee kivestäsi mahdolliset negatiiviset ominaisuudet magneetin tavoin pois.

TULI: Kynttilän tai nuotion tulienergiat yhdistävät tulen energiat valon voimilla.

TUOKSUT: Suitsukkeita tai kyteviä yrttikimppuja (esim. salvia) käyttäessä voi puhdistaa monta kiveä kerralla. Heiluta suitsuketta tai yrttejä kivien yllä ja ympärillä niin, että savuvanat kulkeutuvat kivien joka puolelta. Muista tehdä tämä tilassa, jossa voit avata ikkunan – Amerikan intiaanien mukaan kielteiset vaikutukset kulkeutuvat siten kivistä ulos.

VESI: Juokseva vesi puhdistaa kivesi kirjaimellisesti ja merkityksellisesti. Kaupungissa voit pitää kiveäsi juoksevan vesihanan alla, luonnossa virtaava puro on paras mahdollinen vaihtoehto kivesi puhdistukseen. Myös meren tai järven aallot, lähde, sade tai suihku toimivat hyvin kivesi puhdistajina. Voit myös lisätä merisuolaa vesiastiaan ja antaa kivesi puhdistua astiassa muutaman päivän – kolme päivää ennen täysikuuta ikkunalaudalla on eräiden lähteiden mukaan oiva tapa.

VISUALISOINTI: Voit kuvitella mielessäsi oman kivenpuhdistusrituaalisi ja välittää sen ajatuksen voimalla kivellesi. Kuvittele auringonnousu, vesiputous, voimakkaat kalliot ja/tai kesätuulen henkäys, tunne kuinka mahdolliset kielteiset energiat valuvat jalkojasi pitkin pois kivestäsi ja itsestäsi.

ÄÄNI: Erilaiset muinaiset soittimet tai väreilevää ääntä aikaansaavat esineet voivat toimia kivesi puhdistajina. Herkät kellot, ääniraudat tai tiibettiläiset symbaalit resonoivat puhdasta ääntä kivesi parhaaksi.

Kivien virittäminen

Kiven virittäminen, ohjelmointi tai energisoiminen on seuraava askel ennen kiven varsinaisen tehtävän, parantamisen, aloittamista. Rentoudu kivi kämmeniesi välissä ja kuulostele kiven voimia, yhteyttäsi kiveen ja kuuntele, miltä kivestäsi tuntuu. Kerro kivellesi sen tarkoitus, voit antaa sille tehtävän ja pyytää kiveäsi välittämään parantavaa voimaa johonkin tiettyyn vaivaan. Kun haluat vaihtaa kiven tehtävää, aloita kiven puhdistaminen jälleen alusta pienen levon kivelle ensin suotuasi. Hyvä idea on myös pitää eri kiviä eri tarkoituksiin esim. parantamiseen, meditaation apuna tai unien kanssa työskennellessäsi ja virittää kivet sen mukaan.

Kivien herkkyydet

Vältä vesikontaktia seuraavien kivien kanssa: lapis latsuli (ei kestä liotusta, kuivaa heti vesikontaktin jälkeen), malakiitti (sietää vain kylmää vettä), seleniitti (liukenee veteen), turkoosi (vältä liottamista).
Valolle herkkiä kiviä: ametisti ja ruusukvartsi (väri saattaa haaleta), turkoosi (saattaa ”kuivua”, värimuunnoksia).
Kuumuudelle herkät kivet: ametisti (väri vaalenee lämmössä, katoaa kokonaan kuumuudessa), kvartsi (saattaa murtua lämpötilan vaihdellessa), lapis latsuli (vältä korkeaa kuumuutta), malakiitti (vältä äkillisiä lämpötilan vaihteluita), turmaliini (korkea kuumuus muuttaa värejä), turkoosi (herkkä kaikelle kuumuudelle).
Kivet, jotka naarmuuntuvat helposti: apatiitti, fluoriitti, hematiitti, lapis latsuli, kuukivi, malakiitti, rodokrosiitti, selestiitti, sodaliitti, turkoosi.