Esittelyssä aromaterapia eli tuoksuilla hoitaminen

Aromaterapia on luontaishoito, joka keskittyy mielen ja koko kehon hoitamiseen. Sen juuret ulottuvat Kiinaan, aina yli kuuden vuosituhannen taakse. Myös muinaisessa Egyptissä käytettiin samantapaisia keinoja, luonnonyrttejä ja muita kasveja, erilaisten sairauksien hoidossa. Egyptiläisillä oli käytössään erityiset menetelmät aromaattisten tuoksujen, öljyjen ja uutteiden suodattamiseksi kasvien eri osista. Näitä tuoksuvia öljyjä he käyttivät hieronnassa kylvyn jälkeen. Kreikkalaiset jatkoivat aromaattisten öljyjen käyttöä samaan tapaan, kosmeettisesti ja myös lääkinnällisesti, kuten Hippocrates yrittäessään kitkeä ruttoa Ateenan kaduilta. Roomalaiset ottivat oppia aromaattisessa lääkitsemisessä kreikkalaisilta, tietoa eteeristen öljyjen käytöstä levisi myös Kauko-Idästä ja Arabian niemimaalta. Intialaisten ayurvediset opit sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikan intiaanien yrttilääkinnän käyttö ovat myös osa tätä monien vuosituhansien aikaista viisautta.

Euroopassa tiedemiehet kiinnostuivat eteeristen öljyjen hyötyvaikutusten tutkimisesta vasta 1800-luvulla ja nykyään monet tahot tunnustavatkin jo näiden monia aisteja stimuloivien aineiden mahtavat vaikutukset.

Aromaterapiahoito on kokemuksena rentouttava ja miellyttävä, jossa rauhallinen hieronta yhdistettynä eteeristen öljyjen hyväätekevään vaikutukseen hellii lempeästi kehoa, mieltä ja henkeä. Aromaterapia on arvostettu, täydentävä hoitomuoto, ennaltaehkäisevä hyvän olon tuoja sekä oiva kauneudenhoidon tuki.