Esittelyssä reiki – universaalia energiaa

Reiki on pitkälti japanilaisen tohtori Mikao Usuin uudelleen löytämään systeemiin perustuva, luonnollinen parantamisen keino, jonka oppimiseen jokaisella on mahdollisuus. ”Rei” tarkoittaa universaalia, maailmankaikkeuden energiaa ja ”Ki” taasen viittaa meissä kaikissa virtaavaan elämän voimaan. Reikin tarkoituksena on kohottaa näiden voimien liikkeitä ihmisesä jokaisella tasolla, niin fyysisessä kuin henkisessä ja mentaalisessakin kehossa. Kun elämän voiman taso on korkealla ja se virtaa eri hienoaiheisissa kehoissa vapaasti, ihminen tuntee itsensä terveeksi, onnelliseksi ja hyvinvoivaksi.

Reiki on täysin turvallista ja luonnollista. Sitä kuvataan usein puhtaan energian lataamiseksi, jolloin kehon omat parantavat voimat lähtevät liikkeelle ja kiihtyvät, vaikuttaen siten positiivisesti erilaisiin henkisiin vaivoihin ja fyysisiin sairauksiin. Reiki ei ole uskonto, ei mystinen taikakeino eikä se vaadi mitään erikoista maailmankatsomusta. Se on monimuotoista energiaa, josta voivat nauttia ihmiset omasta perheestäsi lähtien ystäviin ja sukulaisiin ikään katsomatta sekä eläimet, kasvit ja jopa tilanteet.

Hoitokerta

Yksinkertainen ja rauhallinen reikihoitokerta kestää noin 1-1.5 tuntia asiakkaan toiveista ja tarpeista riippuen. Asiakas makaa hoitopöydällä vaatteet yllään rentouttavan musiikin soidessa taustalla reikihoitajan asettaessa kätensä terapeuttisessa asennossa kevyesti tiettyihin, ennalta määrättyihin kehon kohtiin. Energiahoito aloitetaan tavallisesti otsasta tai silmien päältä asiakkaan maatessa selällään ja viiden minuutin kuluttua hoitaja siirtää kätensä seuraavaan kohtaan, yleensä päälaelle tai ohimoille. Jälleen noin viiden minuutin kuluttua hoitajan energiaa säteilevät kädet siirretään kunnes asiakkaan etupuoli on käsitelty alavatsaan tai jalkoihin saakka. Tämän jälkeen asiakas vastaanottaa vatsallaan maaten universaalia energiaa hoitajan välityksellä vielä noin viiteen kehon kohtaan siten, että hoitokerralla tulee käsiteltyä koko keho, ei ainoastaan tietty alue tai osa ihmisestä. Näin varmistetaan energian kulkeutuminen juuri sinne missä elämän voimaa tarvitaan, oireiden lähtökohtaan, ei itse oireisiin.

Hoidon aikana hyvänolon tunne leviää kaikkialle kehoon ja aistimuksia kuumasta, kylmästä tai kihelmöinnistä saattaa esiintyä, joka on hyvä merkki kehon paranemisprosessin alkamisesta. Reikihoidon aikana kehon omat voimat paranemiseen voimistuvat ja aktivoituvat, tämä positiivinen virtaus saattaa toimia vielä hoidon jälkeenkin. Yksi reikihoidon päämääristä on voimistaa ja tasapainottaa muun muassa aivoja, kaularankaa, sisäelimiä ja selkää. Kaiken tämän lisäksi reikienergia kohottaa kaikkien muiden elimistön toimintojen kuten verenkierron, hermoston, ruoansulatuksen ja umpirauhasten toimintaa. Fyysisten vaikutusten lisäksi reikienergia kulkeutuu mielen ja hengen sopukoihin helpottaen stressiä ja tuoden keveyttä ja iloa elämään.