Intiaaniratas mielikuvaharjoitus

Oheisen Medicine Wheel eli Intiaaniratas mielikuvaharjoituksen voit itse äänittää nauhalle tai pyytää ystävääsi lukemaan paperille tulostetun version sinulle. Muista pitää taukoja lukiessasi, jotta harjoituksen tekijä pääsee tunnelmaan. Etsi siis rauhallinen, häiriötekijöistä vapaa tila ja istuudu tai käy makaamaan hyvään, rentoon asentoon. Mielikuvamatkaa voit tehostaa värienergiaa energiakentässäsi käyttämällä eli suosittelemme esimerkiksi korallia Aura-Soma pomanderia tai Maha Chohan kvintesenssiä.

Mielikuvaharjoitus – intiaaniratas

Istu tai makaa mukavassa asennossa intiaanien rummutuksen tai huilumusiikin soidessa taustalla. Sulje silmäsi ja anna hengityksesi tasaantua. Rentoudut hiljalleen ja annat ajatustesi vain tulla ja mennä.

Näe itsesi kävelemässä avoimella tasangolla. Preerian ruoho ylettyy vyötäröllesi kahisten kevyesti sen läpi kulkiessasi, tunnet kuuman hiekan mokkasiinien läpi punertavassa autiomaassa. On kaunis ja kirkas kesäpäivä, voit jopa haistaa korventuvan ruohon ja paahtuvan maan. Taivas on pilvetön, kuulet kuinka preerian eläimet ääntelevät ympärilläsi. Kävellessäsi saavut suuren kalliokielekkeen luo, jonka alapuolella maassa on ympyrän muotoinen kehä. Astu kehään ja käänny pohjoiseen päin.

Sinua vastapäätä seisoo vanha intiaanimies. Hän on vanhempi kuin vanha, pukeutunut hirvennahkaan, kaulassaan hänellä on tummanpuhuvia obsidiaanihelmiä ja mustat sulat kiiltävät hänen päälaellaan. Kaksi pitkää, ajan hopeoimaa hiuspalmikkoa laskeutuvat hänen rintakehälleen. ”Olen se, joka vartioi pohjoista”, sanoo hän. ”Tuon vakautta ja tietoa mukanani.” Katso hänen silmiinsä hetken aikaa ja käänny omassa tahdissasi itää kohti.

Sinua vastapäätä seisoo nuori intiaaninainen. Hän on pukeutunut valkoiseen hirvennahkaan, josta roikkuu turkooseja helmiä koristeena kuten hänen kaulallaan ja siniset sulat koristavat hänen hiuksiaan, jotka laskeutuvat selkää pitkin vahvana, tummana palmikkona. ”Olen se, joka vahtii itää”, sanoo hän. ”Tuon mukanani sisäisen näkemyksen ja inspiraation.” Katso syvälle hänen silmiinsä hetken aikaa ja käänny etelään päin.

Näet uljaan soturin seisomassa sinua vastapäätä. Hänen paljas rintakehänsä on keltaisen ja punaisen maalin koristama, punaisista jaspiksista tehty helminauha roikkuu hänen kaulansa ympärillä ja punaiset sulat hänen päässään hehkuvat auringossa kahden hiuspalmikon laskeutuessa hänen rintakehälleen. ”Olen se, joka vartioi etelää”, sanoo hän. ”Tuon mukanani voimaa ja rohkeutta.” Katso häntä silmiin ja käänny sitten länteen.

Sinua vastapäätä seisoo vanha intiaaninainen, jonka hirvennahkavaatteet ovat violetin värisiksi värjättyjä. Simpukat koristavat hänen kaulaansa ja purppuran väriset kukat hänen hiuksiaan, jotka ovat pitkänä palmikkona selässä. ”Olen se, joka vahtii länttä”, hän sanoo. ”Tuon mukanani parannusta.” Katso syvälle hänen silmiinsä ja vähitellen ympäri koko kehää.

Mene siihen suuntaan, johon tunnet eniten vetovoimaa – suuntaan, jonka tunnet antavan sinulle juuri nyt sen mitä elämässäsi eniten tarvitset. Vietä siinä hetki aikaa ja kuuntele mitä sen ilmansuunnan vartijalla on sinulle sanottavaa. Ole siinä niin kauan kuin sinusta tuntuu tarpeelliselta, opi mitä vain voit. Palaa sitten vähitellen takaisin ympyrän keskelle.

”Me olemme parantava ratas, Medicine Wheel, me olemme ne, jotka katsovat. Jatka matkaasi tietosi kanssa ja palaa luoksemme aina apua tarvitessasi,” vartijat sanovat yhdessä. Käänny pohjoiseen. Vartija muuttuu suureksi mustaksi sudeksi ja katoaa preerian horisonttiin. Käänny itään ja näet kuinka vartija muuttuu kotkaksi ja katoaa taivaisiin. Käänny etelään. Vartija muuttuu kultaiseksi vuoristoleijonaksi ja katoaa preerian ikuisuuteen. Käänny länteen. Näet vartijan muuttuvan lokiksi, joka liitää loputtomaan taivaaseen.

Hiljalleen, omassa tahdissasi palaat tältä intiaanimatkalta, avaat silmäsi rentoutuneena, luottavaisena ja hyvän mielen omaavana.