Kynttilät ja meditaatio

Tuli on kolmannen eli solar plexus chakran elementti, näkö taasen tähän energiakeskukseen liitettävä aisti. Näin ollen työskentely kynttilöiden kanssa on omiaan kohottamaan solar plexus chakran toimintaa. Kynttilä ja meditaatio ovat työkaluja, joiden avulla avaat myös muita chakrojasi ja vapautat tietoisuutesi. Käytä näitä välineitä aloittaaksesi energian ohjauksen kohti sen korkeinta mahdollista ilmaisua, omaksi ja muiden eduksi.

Sijoita kynttilä turvalliselle, palamattomalle alustalle, pois tulenaroista paikoista. Älä koskaan jätä palavaa kynttilää vaille silmällä pitoa. Pidä kaikki kynttilät ja tulitikut lasten ulottumattomissa.

Kynttilä ja kiitollisuus

Tämä harjoitus muistuttaa meitä siitä, kuinka universumi on aina valmiina jakamaan meille yltäkylläisiä lahjoja, mutta mikäli emme kiitä niistä, voi universumi ymmärtää vihjeemme siten, ettemme ole valmiita niitä vielä vastaanottamaan.

Katso kynttilään ja muista, että kynttilä edustaa sinua. Se on aikomustesi keskipiste ja sen sydän kuvastaa fyysistä kehoamme. Liekki on energiakehomme symboli, se edustaa sieluasi, henkeäsi. Sen lämpö on muistutus omasta todellisesta luonteestasi. Liekin kirkkaus on heijastus aikomustesi selkeydestä ja kellankultainen valo, joka liekin ympärillä hohtaa ulospäin, on universaali elämänenergia. Kirjoita jonkin ajan kuluttua paperille tämänpäiväiset kiitollisuuden aiheesi. Mikäli tämä tuntuu vaikealta, ajattele kuinka paljon aikaa ja energiaa saatat hukata asioista valittamiseen ja siten vahvistaa tahattomasti kielteisiä asioita elämässäsi. Aina on aikaa muuntaa kielteinen energia myönteiseksi. Tutki sielusi sopukoita ja mieti mistä kaikesta voitkaan olla kiitollinen: terveydentilasi, auringonpaiste, kevät, lintujen laulu, jokainen henkäys, iloiset lapset, rakkaimpasi tai mukava taloudellinen tilanne…

Energiatyöskentely kynttilöiden avulla

Kynttilät yhdessä eri geometristen muotojen kanssa on tehokas energiatyöskentelyn tapa. Kirkasta siis ajatuksesi ja anna ajatuksen tulla mieleesi: mitä haluat vetää puoleesi tai kohottaa tällä kertaa kynttilöiden kanssa meditoidessasi? Mieti tarkkaan ”pyyntösi” ja valmistaudu valitsemasi geometrisen muodon rakentamiseen. Puhdista kynttiläsi ja istuudu geometrisen kuviosi keskelle. Siunaa kynttilät kädessäsi omalla tavallasi (esimerkiksi: universumi tai luoja, siunaa nämä kynttilät) ja aseta kynttilät paikoilleen. Sytytä kynttilät yksitellen sarjassa myötäpäivään ympärilläsi ja istu hiljaa visualisoiden pyyntöäsi seuraavat 10-15 minuuttia. Harjoituksen päätteeksi sammuta tuli kynttilöistä yksitellen.

  • Kynttilän väri määrää taajuuden, jota haluat kasvattaa ja jonka haluat vapauttaa.
  • Kynttilän väri määräytyy sen mukaan mitä tunnet tällä hetkellä tarvitsevasi.
  • Kynttilän muodon tulisi olla geometrinen. Kolmio, risti, ympyrä, neliö tai tähden muoto ovat hyviä vaihtoehtoja, muut muodot saattavat sekoittaa tapahtuman taustalla olevaa energian värähtelyä.
  • Tuoksukynttilöitä ei myöskään pidetä suositeltavina, mutta mikäli joku tietty tuoksu tuo mieleesi aiheeseen ehdottomasti sopivan mielikuvan, voit käyttää sitä.
  • Puhdista valitsemasi kynttilät ennen käyttöä esimerkiksi valkoisella flanellikankaan palasella hieromalla kangasta yhteen suuntaan kynttilän sivuilla. Puhdistamisen jälkeen anna kynttilälle tehtävä eli siunaa kynttilä.
  • Kultainen sääntö: älä ikinä käytä kynttilöitä aiheuttaaksesi kipua, epätasapainoa tai muiden vapaata tahtoa manipuloidaksesi. Kynttilöiden polttamisessa yksi tuottaa kymmenen eli mikäli toivot toiselle pahaa, palautuu se omalle kohdallesi kymmenkertaisena.
  • Sammuta kynttilä aina tukahduttamalla siihen tarkoitettua esinettä käyttäen, puhaltaminen tuo muita energioita itse tapahtumaan.

Kynttilöiden värikartta:
HOPEA – tuo selkeyttä, kirkastaa mieltä ja auttaa kuljettamaan alitajuntaiset ajatukset tietoiselle tasolle.
KELTAINEN – erittäin suositeltava meditointiin ja toiveiden täyttämiseen.
KULTA – tuo hyvää onnea ja yleistä syvempää ymmärrystä.
LAVENTELI – pehmentää ja tasoittaa värähtelyjä sekä tuo syvempää ymmärrystä unien tulkintaan.
ORANSSI – tasoittaa hermoja, auttaa lakeihin ja luovuuteen liittyvissä tilanteissa, vetovoimainen väri.
VAALEANPUNAINEN – houkuttelee rakkautta, lähentää ystävyyssuhteita, lempeä väri sielunkumppanin vetovoimaan.
PUNAINEN – kohottaa intohimoa ja seksuaalisuutta sekä elämänvoimaa.
PURPPURA – karkoittaa kielteisyyttä, lievittää mielen kuvitelmia ja kutsuu puoleensa korkeampaa henkisyyttä.
SININEN – rauhoittaa ja kutsuu puoleensa korkeampaa henkistä värähtelyä.
VIHREÄ – kasvattaa luottamusta, tasapainottaa ja parantaa energioita sekä lisää kestävyyttä.

Geometriset tähtimuodot:
Viisisakarainen tähti – voimistava.
Kuusisakarainen tähti – tasapainottava ja suojeleva, yhdistää sydänchakraan ja mentaalitasoon, voimakas parantaja.
Seitsemänsakarainen tähti – käytetään parantamisessa, yhdenmukaistaa kaikkien chakrojen linjan.

Kynttilärituaali

Rituaali luo tietyn paikan ajassa ja tilassa, jossa sinä voit kunnioittaa ja kommunikoida Salaisen paikan kanssa. Tässä paikassa toiveet ja kohtalo, henkinen ja fyysinen yhdistyvät. Istu siis mukavasti hiljaisessa paikassa, vapaana häiriöistä ja anna itsesi tuntea tämä hetki ja helpotus. Lahjoita kynttilän hehkuun tarkoituksesi toteuttaa toiveesi. Tuokoon aikeesi rauhaa ja harmoniaa kaikille olennoille. Keskitä aikeesi ja vahvista suullisesti sen totuus.

Mikäli käytät tuoksukynttilää, edustaa tuoksu Salaisuuden eteeristä läsnäoloa. Anna tuoksun tulla sisääsi ja kohottaa tietoisuuttasi. Hengitä sisään… ja tule läsnäolevaksi tässä hetkessä. Hengitä ulos… ja vapauta varautuneisuutesi

Kynttilä edustaa sinua. Se on keskipiste aikomuksestasi tehdä julki toiveesi. Liekki kuvastaa sieluasi. Sen lämpö on muistutus omasta todellisesta luonteestasi. Liekin kirkkaus on heijastus aikomuksesi kirkkaudesta. Amulettisi edustaa aikomustasi. Se on maallinen yhteys julkituomisen alueelle. Pitäessäsi sitä kädessäsi, tallenna siihen puhdas aikeesi toteuttaa unelmasi. Kanna sitä mukanasi säilyttääksesi yhteytesi Salaisuuteen.

Rituaalit:
ANTEEKSIANTO – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa vapautan halveksunnan, ahneuden ja pakkomielteet, yhdistäen itseni ja ne, jotka ovat ympärilläni myötätunnon ja anteeksiannon henkeen, varauksetta, rajoituksetta. Rauha ja sovinto ilmenevät nyt minulle. Ja niin se on.”
JUMALATARVOIMA – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa löydän jumaluuden sisimmästäni, kunnioittaen kaiken elämän pyhyyttä, uskoen näitä opetuksia. Syleilen tätä jumalaista luontoa varauksetta, rajoituksetta. Tämä tai jotain parempaa ilmaantuu nyt minulle. Ja niin se on.”
MEDITAATIO – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tähän puhtaan energian kirkastumiseen varaan Yhden Paikan. Odotan Yhtä Opettajaa. Kutsun mitä saattaa ilmestyä, kiitollisena sisäisestä näkemyksestä, hyväksyen kaiken sellaisena kuin se on, varauksetta, rajoituksetta. Ja niin se on.”
MENESTYS – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa kutsun menestyksen ja yltäkylläisyyden ilmentymän. Antaessani enemmän, saan enemmän kaikilla elämänalueilla niin materiaalisessa kuin henkisessäkin. Varauksetta, rajoituksetta. Tämä tai jotain parempaa ilmaantuu nyt minulle. Ja niin se on.”
MUUTOKSET – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Vedän puoleeni tämän puhtaan energian kirkkauden hyväksyen jatkuvuuden, kaikkien asioiden nousun ja laskun. Syleilen väistämätöntä muutosta ilman varauksia rajoittuneisuuteen muistaen sen olevan ainoastaan Taivaan & Maan julkilausuma. Ja niin se on.”
PARANTAVA SYDÄN – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tähän puhtaan energian kirkkauteen vapautan uskoni ja herään tiedostaen sydämeni parantavan voiman. Vapautan kaiken vihan, surun, kivun ja pelon varauksetta, rajoituksetta. Tämä tai jotain parempaa ilmaantuu nyt minulle. Ja niin se on.”
PUHDISTAUTUMINEN – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa vedän puoleeni rohkeutta, vapautan pelkoni ja kontrollin, kutsuen kokemuksen eheydestäni ja kauneudestani. Hyväksyn mielelläni tämän puhdistautumisen lahjan, varauksetta, rajoituksetta, turvassa tietäen, että se on tie.”
RAKKAUS – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa avaan sydämeni antamaan ja vastaanottamaan syvää ja pysyvää rakkautta, rakastaen myös itseäni varauksetta, rajoituksetta. Tämä tai jotain parempaa ilmaantuu nyt minulle. Ja niin se on.”
RAUHA JA TYYNEYS – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa vapautan pelkoni ja herään kokemaan todellisen rauhan ja tyyneyden. Syleilen elämän ihanuutta varauksetta, rajoituksetta. Tämä tai jotain parempaa ilmaantuu nyt minulle. Ja niin se on.”
SUOJELUS – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa kutsun ja hyväksyn universaalin suojelun ja turvan itselleni sekä rakkaimmilleni varauksetta, rajoituksetta. Tämä tai jotain parempaa ilmaantuu nyt minulle. Ja niin se on.”
SUOJELUSENKELI – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa kutsun enkelin sydämeeni lohduttamaan minua. Elvyn kauneuden ja puhtaan ilon näyistä varauksetta, rajoituksetta. Tämä tai jotain parempaa ilmaantuu nyt minulle. Ja niin se on.”
TERVEYS – ”Olen täysin läsnä Salaisessa paikassa missä toiveet ja kohtalo yhdistyvät. Tässä puhtaan energian kirkkaudessa avaan sydämeni ja elämäni täydellisen ja säteilevän terveyden kokemiselle kehossani, mielessäni ja hengessäni. Varauksetta, rajoituksetta. Tämä tai jotain parempaa ilmaantuu nyt minulle. Ja niin se on.”