Mitä lempivärit kertovat sinusta?

Mikä on lempivärisi? Vastaa kysymykseen spontaanisti, älä jää ajattelemaan sitä vaan hyväksy ensimmäinen väri, joka mieleesi pulpahtaa. Lempivärisi kertoo sinusta, toimintatavoistasi sekä myös siitä, kuinka muut näkevät sinut. Lempivärisi saattaakin paljastaa sinusta mielenkiintoisia asioita, joten seuraa ihmeessä tämän sivun täyttymistä värien viesteillä!

Pinkki

Sähäkkä ja jännittävä pinkki on persoonallisuuden värinä huomattava ja myös saamastaan huomiosta luonnollisesti nauttiva. Lempivärinä se edustaa intohimoista, leikkisää ja sensuaalista suhtautumista elämään sekä rakkauteen. Pinkki pursuaakin lämpöä ja onnellisuutta, itseensä luottavana se syleilee elämää hyväksyen varmasti, vastuullisesti ja jalat maassa elämän mutkikkaatkin käänteet. Pinkissä piilee siten myös valtavasti voimaa, väri on tavallaan punaisen intensiivinen versio eli punaisen alkuvoima ja selviytymiskyky löytyvät myös tästä kuumasta vaaleanpunaisesta (engl. ’hot pink’).

Punainen

Punaisen kuuma, nopea ja fyysinen energia näkyy selvästi punaisessa ihmisessä. Määrätietoiset punaiset persoonallisuudet ovat täynnä adrenaliinia, päättäväisyyttä, tulta ja tappuraa. He omaavat väsymättömän mielen ja ovat rohkeuden, vapauden ja tunteen palon ilmentymiä. Punaisen primitiivinen alkuvoima ja vahva selviytymisen halu on ulospäin suuntautunutta, tempperamenttista ja kiihkeää.

Oranssi

Oranssin energiakeskuksen elementti on vesi ja se heijastuu vahvasti myös oranssin ihmisen lämpimässä ja ystävällisessä tunteellisuudessa. Oranssin vahva, myönteinen elämänilo ja uteliaisuus näkyvät hänen vilpittömässä olemuksessaan sekä ajatelluissa toimintatavoissaan. Oranssi persoona on käytännöllinen sekä sosiaalinen järjestelytaidon mestari ja hänellä on lahja saattaa yhteen erilaista tietoa, ihmisiä sekä tapahtumia, josta johtuen stressi saattaa olla usein oranssin kintereillä.

Keltainen

Iloisen ja aurinkoisen keltaisille ihmisille tyypillistä on täsmällisyys, optimistisuus ja kontrolli älyllisten sekä analyyttisten mielenvoimien kautta. Tämä viimeinen piirre näkyykin selkeänä jopa keltaisten persoonallisuuksien huumorintajussa, joka leikkaa asioiden ytimeen tarkasti ja osuvasti. Nämä nopeat mentaaliset refleksit toistuvat myös fyysisellä tasolla, keltainen ei turhia harkitse vaan päättää asioista välittömästi ja toimii oitis. Oppiminen ja sitä kautta tieto on keltaisten intohimo ja joissain tapauksissa myös vallan väline sekä perusta, keltaiset ovat usein ikuisia opiskelijoita ja oman minän tutkijoita. Harvoin mikään kivi jää kääntämättä keltaisen persoonan jäljiltä, asioihin on saatava syy ja selkeys.

Vihreä

Sateenkaaren ja ihmisen chakrajärjestelmän keskeltä löytyvä vihreä kuvastaa tasapainoista tai ainakin tasapainoon ja vakauteen pyrkivää, tässä ja nyt hetkessä elävää persoonallisuutta. Lempivärinä vihreä on käytännöllinen ja maanläheinen, luontoa rakastava ja arvostava sekä antelias ja ystävällinen. Totuudenmukainen ja rehellinen vihreä omaa erittäin voimakkaan sosiaalisen omatunnon, vihreän löytääkin helposti muita auttamassa, jopa oman itsen kustannuksella. Vihreillä persoonallisuuksilla on myös vahva tarve tulla tunnustetuiksi omana itsenään elämässä eikä aineellisten arvojen vuoksi vaikkakin vihreät ovat yleensä varakkaita ”hyvästä elämästä” pitäessään.

Turkoosi

Mikäli turkoosi on lempivärisi, syvin tarpeesi on sydämellinen kommunikaatio ja emotionaalisen tasapainon luominen elämääsi. Ystävälliselle ja empaattiselle turkoosille onkin tärkeää ilmaista tunteitaan, toiveitaan ja usein idealistisiakin unelmiaan. Vilkkaan mielikuvituksen voimalla turkoosi kulkee maailmassa omin ehdoin omia polkujaan, kuitenkin aina harmoniassa sisäisen ja ulkoisen luonnon, koko universumin kanssa. Turkoosi viittaa myös vapautta rakastavaan sieluun, itsenäiseen ajattelijaan, joka on riippumaton ja vastuunsa hyväksyvä.

Sininen

Sinisestä väristä pitävät persoonallisuudet ovat usein totuuden henkiä, syviä ajattelijoita, jotka myös elävät ihanteidensa ja uskomustensa mukaan. Siniset ovat rauhallisen kärsivällisiä, ajattelevat ennenkuin puhuvat ja ottaa myös oman aikansa voittaa sinisen väkevä luottamus puolelleen – herkkänä toisten tarpeille sininen suhtautuu vakavasti vastuuseen. Taustahahmona olemisen arvostamisesta huolimatta sininen onkin luonteeltaan pelastaja ja nauttii tarpeellisuuden tunteesta, mutta yksi sinisen elämän oppiläksyistä on omasta itsestään ensisijaisesti huolen pitäminen.

Indigonsininen

Intuitiivisessa indigonsinisessä yhdistyvät sekä sinisen että violetin syvät viestit, indigo etsii persoonallisuuden värinä henkistä totuutta itsestään ja sovittelee tiedettä yhteen uskonnon kanssa. Indigonsininen suorastaan rakastaa rituaaleja ja perinteitä, usein jopa liiallisesti valmisteluihin uppoutuen alkuperäisen tarkoituksen helposti unohtuessa. Lahjomattomat indigot persoonallisuudet pitävät rakenteista, järjestys ja suunta ovat heille tärkeitä, jotta he eivät katoa avaruuteen aineellisen maailman läpi sisäisillä silmillä nähdessään. Indigoille myös rauha, oikeus ja oikeudenmukaisuus ovat ensisijaisia asioita. He ovat valmiita puolustamaan ihmisten, eläinten sekä muun luonnon oikeuksia ja esimerkiksi ihmiskunnan hyväksi toimiminen onkin ehdottomasti heidän vahvuuksiaan, jopa indigon hyvinvoinnin edellytys.

Violetti

Idealistinen violetti lempivärinä kuvastaa herkkää ja myötätuntoista persoonallisuutta, joka haluaa erottua joukosta yksilöllisyydellään. Usein salaperäisen violetin ihmisen syvyyksistä löytyy kuitenkin tarve emotionaaliseen turvallisuuteen sekä järjestykseen ja täydellisyyteen elämän kaikilla osa-alueilla – nämä omasta itsestä kumpuavat tunteet tekevät violeteista hyviä muiden auttajia aina humanitäärisiä projekteja myöten. Violetit ovat myös nöyriä opettajia, luovia luonteita, joiden suvaitsevainen ja rauhallinen energia vetää ihmisiä puoleensa.

Magenta

Mikäli tämä mysteerisen kaunis violetin ja punaisen välissä oleva väri on lempivärisi, olet luultavasti myötätuntoinen, kiltti ja huomaavainen henkilö ja yrität saada kaikki ympärilläsi olevat myös tuntemaan olonsa paremmaksi. Väri edustaa kärsivällistä, rauhallista ja yksinkertaisuuteen taipuvaista elämän virettä, jossa iloitaan arjen pienistä asioista ja tunnetaan kiitollisuutta olemassaoloa sekä elämää kohtaan.

Musta

Mikäli musta on lempivärisi, olet syvällinen ja luultavasti mystiikan sekä salaisuuksien ystävä. Musta persoonallisuus pitää usein sisällään myös jotain nukkuvaa, jotain haudattua – musta kuin multa, josta siemenet kasvattavat esiin versojaan oikean hetken koittaessa. Mustan ytimessä on myös kurinalaisuutta, joka luo mahdollisuuden vapauteen sekä pidättyväisyyttä, tarve suojella omia tunteitaan.

Hopea

Hopea persoonallisuus on kuin ikiliikkuva peili, joka heijastaa nopeasti vastaanottamansa kuvan takaisin lähettäjälleen: hopea tempperamentti on liukas ja jopa kylmäkin ulospäin. Hopea on kuitenkin usein kosmisen älykäs ja lähes läpitunkeva mielenlaadultaan sallien silti vapaat mielipiteet ympärillään. Taitavina illuusioiden luojina hopeat löytävät itsensä helposti muun muassa elokuvateollisuuden ja muiden mielikuvitusta vaativien alojen parista. Myös tähdet taivaalla sekä tähdet julkisuuden valokeilassa kiinnostavat hopeaa persoonallisuutta, joka saattaa itsekin ilmaantua aika ajoin ystäviensä kiertoradalle valoaan loistamaan.

Valkoinen

Puhtaan valkoisen värin heijastaessa persoonallisuuttasi, on syvin tarpeesi yksinkertaisuus omassa elämässä ja itsenäisyys ilman tarvetta muihin turvautumiseen. Valkoiset ihmiset ovat yleensä myös hyvin tarkkoja toimissaan pyrkien totuuden, yhtenäisyyden ja kaikkiallisen harmonian löytämiseen. Viaton valkoinen väri tunnetaan myös ”viimehetken pelastajana”, kuten prinssi valkoisella hevosellaan tai lääkäri valkoisessa takissaan – kaikki päättyy hyvin valkoisen ollessa läsnä.