Talvisia sävyjä sisustuksessa

Pohjoismaalaisen talven värimaailma on sangen monimuotoinen lumen eri valkoisen sävyistä alkaen ja talvisen luonnon kuulas väripaletti muutamalla dramaattisella soinnulla sopiikin hyvin monentyyliseen skandinaaviseen sisustukseen aina rustiikkisesta talonpoikaistyylistä ultramoderniin eleettömyyteen. Elementeissä yhdistyvät lämmin ja kylmä, pehmeä ja kova, varjot pimeydessä ja valon kirkkaus.

Laaja valikoima valkoisen ja harmaan sävyjä yhdessä beigen, ruskean ja taivaansinisen kanssa luovat ilmavan, jopa unenomaisen tunnelman sisustukseen. Kuten luontokin tähän vuodenaikaan, vihjaavat nämä värit hiljentymiseen ja voimien keräämiseen, on aika levätä kunnes kevät tuo jälleen uuden kasvun ajan.

Nykyisten sisustusvaihtoehtojen monimuotoisuus ja suuntaus aina pintamateriaaleista lähtien kuljettaa kohti luontoa, orgaanisen rentoa ilmapiiriä, josta heijastuu pohjoisen teeskentelemättömyys ja raikas puhtaus. Esimerkiksi lattian ja seinien materiaalit sileästä kivestä aina karheaan lankkuun ovat löytäneet täysin uusia tuulia viime vuosien aikana. Tähän moderniin ja samalla raakaan tyyliin sointuvat betoniseinät mattaharmaan sävyineen, aidot puu- tai kivipinnat lattiassa ja ehkäpä hitunen antiikkihopeaa tuomassa persoonallista ylellisyyttä asumiseen.

Suurilla peileillä, kristallikruunuilla, himmeästi hohtavilla matoilla ja kiiltäviä pintoja omaavilla tapeteilla tai seinälevyillä heijastetaan valoa talviseen kotiin. Mielenkiintoisia kontrasteja sisustukseen saadaan aikaiseksi yhdistämällä muun muassa samettia ja tiilipintaa, puuta ja kiiltävää terästä tai silkkiä ja villaa. Talvisen värimaailman ystäville materiaalien runsaus huonekalujen verhoilusta sisustustyynyihin, torkkupeittoihin sekä taide- ja pienesineisiin on loputon: pellava, villa, huopa, pitsit, lakanakangas, harmaa denim, säkkikangas, karvat ja taljat, nahka, korkki, puu, koripaju…

Tuo talven kauneutta sisään, anna siis suomalaisen luonnon koristaa kotiasi! Esimerkiksi erimuotoiset ja -kokoiset, kirkkaat lasimaljakot antavat lepänoksan norkoineen, kaislojen tai osmankääpien erottua edukseen rauhallisessa ja pelkistetyssä ympäristössä. Voit täyttää maljakon myös ainoastaan kävyillä, pienillä kivillä, koivun kaarnalla, kirkkailla kristalleilla tai vaikka höyhenillä ja eleetön sommitelma on valmis. Kuivunut puunkarahka tai vanha poronsarvi veistoksen tapaan seinähyllylle aseteltuna on taidetta parhaimmillaan. Nämä yksinkertaiset muodot, kuten meren aaltojen hiomat rantakivet, miellyttävät katsojan silmää ja harkitusti ajattomat asetelmat syntyvät helposti näitä luonnonaarteita muuhun skandinaaviseen sisustukseen ja harmoniseen sävymaailmaan yhdistämällä.