Sisustaminen

Kotisi on linnasi ja kehosi temppelisi - oman kodin sisustaminen itselleen mieluisalla tavalla on hämmästyttävän tärkeää kaikkialliselle hyvinvoinnille. Huonekalujen, koriste-esineiden, vaadittavien tavaroiden ja muiden sisustusmateriaalien valinnassa on käytännöllisyyden lisäksi otettava huomioon myös visuaalinen miellyttävyys. Näistä muodostuukin kodin sydän eli hyvän sisustussuunnittelun taito: esteettisyyden ja toimivuuden yhtälö.

Olohuoneen sisustus

Sisustamisen eri elementit luovat yhdessä tietynlaisen esteettisen kokonaisuuden. Tämä parhaimmillaan asunnossa asuvien persoonallisuutta heijasteleva ulkoasu muodostuu väreistä, valosta, materiaaleista, kuvioista, muodoista ja linjoista sekä mittasuhteista. Kun kaikki nämä palapelin moninaiset palaset osuvat kohdalleen ja sointuvat toisiinsa tavalla tai toisella, on lopputuloksena täydellinen ja mielellään yksilöllinen kodin sisustuskollaasi.

Valkoista ja kultaa sisustuksessa

Sisustuselementeistä väri on usein helpoimmin lähestyttävissä oleva osatekijä. Väripaletin luomisesta päästäänkin kätevästi eteenpäin kattojen, seinien ja lattiamateriaalin kautta aina muihin sisustusmateriaaleihin sekä huonekaluihin saakka. Visuaalista jatkuvuutta täydentävät erilaiset pintamateriaalit, jotka voivat olla pehmeitä, karkeita, kiiltävän kovia tai vaikka rosoisia. Sisustuksen tarkoituksena on saavuttaa miellyttävä tasapaino näiden kaikkien elementtien kesken yhdistelemällä kokonaisuuden eri osaset harmoniseen vuoropuheluun.

Violettia ja ruskeaa sisustuksessa