Esittelyssä Bachin kukkauutteet

Bach-kukkaterapian luonnonkasveista valmistetut 38 kukkauutetta muodostavat täydellisen kokonaisuuden erilaisten luonteiden, asenteiden ja kielteisten tunteiden hoitoon. Tämä luonnonkukista auringonvalon avulla veden muistiin siirretty informaatio sopii kukkatippojen muodossa niin ihmisille kuin eläimille, kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Agrimony – Maarian verijuuri

Maarian verijuuri sopii henkilölle, joka kätkee tunteensa ja huolensa niin itseltään kuin muiltakin iloisen ilmeen taakse, välttäen siten haasteiden kohtaamista. Sisäinen levottomuus ja yksinolon välttäminen.

Aspen – haapa

Bach-kukkatipoista haapaa suositellaan tuntemattoman pelkoon, selittämättömiin huoliin sekä epämääräiseen hermostuneisuuteen ja jännittämiseen.

Beech – pyökki

Pyökki on täydellisyyden tavoittelijoille, jotka ovat kriittisiä ja suvaitsemattomia muita kohtaan. Pyökkiuute tuo iloa ja väriä elämään henkilölle, jonka on vaikea hyväksyä toisten puutteita.

Centaury – rantasappi

Kaunokki sopii ystävälliselle ja liian kiltille henkilölle, jolla on vaikeuksia sanoa ’ei’ eli miellyttämisen haluiselle ihmiselle. Kantaa harteillaan liian suurta taakkaa auttamishalussaan laimin lyöden oman elämäntehtävänsä.

Cerato – karvalehti

Ceratouute on ihmiselle, joka epäilee omia kykyjään ja itseluottamustaan tilanteiden arvioimisessa muiden vahvistusta jatkuvasti kaivaten. Tämä uute lisää myös unien näkemistä ja muistamista.

Cherry Plum – mustaluumu

Kirsikkaluumua suositellaan masentuneelle ja ahdistuneelle ihmiselle, joka pelkää hermojensa ja käytöksensä kontrollin menettämistä sekä omaa pakkomielteitä.

Chestnut Bud – kastanjannuppu

Kastanjannuppu on ihmiselle, joka ei kykene oppimaan eikä sulattamaan aikaisempia kokemuksiaan. Toistaa samoja virheitä ajatusten kulkiessa askeleen edellä todellisuutta.

Chicory – sikuri

Sikuriuute on rakastavalle, mutta omistushaluiselle ja ylihuolehtivalle äitityypille, joka odottaa huomionkipeänä muiden vahvistavan omia arvojaan. Vaikeuksia olla sekaantumatta muiden asioihin.

Clematis – elämänlanka

Clematis sopii taiteelliselle haaveilijalle, jolla on taipumusta keskittymiskyvyn puutteeseen sekä yleisesti hyvin vähän kiinnostusta nykyhetkeen ja todellisuuteen.

Crab Apple – villiomenapuu

Villiomenaa suositellaan ihmiselle, jolla on huono minäkuva ja hygieniapakkomielle esimerkiksi raiskauksen seurauksena. Saattaa suhtautua syömiseen tai seksiin vastenmielisesti eikä siedä järjestyksen puutetta.

Elm – jalava

Jalavauute sopii työn, perheen tai muiden sitoumusten rasittamalle ihmiselle antaen vahvalle voimaa heikkoina hetkinä. Vastuun painaessa hartioilla jalavauute kehottaa kohtuuteen.

Gentian – katkero

Katkero on toivottomalle, helposti lannistuvalle ihmiselle, joka epäilee kaikkea ja masentuu pienistäkin vastoinkäymisistä.

Gorse – piikkiherne

Piikkihernettä suositellaan pessimistille, joka tuntee toivottomuutta uskoen, että hänet on luotu kärsimään. Piikkiherne palauttaa optimistisen elämänasenteen.

Heather – kanerva

Kanervauute on ihmiselle, joka on kiinnostunut vain itsestään eikä kykene kuuntelemaan muita. Ei pidä yksinolemisesta, on toisten ihmisten seurassakin yksinäinen ja puhuu liikaa.

Holly – piikkipaatsama

Piikkipaatsamaa suositellaan ihmiselle, joka kärsii äärimmäisestä mustasukkaisuudesta, vihasta ja koston tunteista. On kateellinen ja epäluuloinen, pelkää tulevansa petetyksi.

Honeysuckle – kuusama

Kuusamauute sopii menneisyydessä elävälle ihmiselle, joka on menettänyt kiinnostuksensa nykyhetkeen eikä odota tulevaisuudelta mitään myönteistä. Potee koti-ikävää, on nostalginen.

Hornbeam – valkopyökki

Valkopyökkiä suositellaan voimattomalle henkilölle, joka elää jatkuvassa ’maanantaiaamussa’ toisin sanoen epäilee kykyjään kohdata päivän työt – pelkkä työn ajatteleminenkin uuvuttaa.

Impatiens – häpykannus

Häpykannusuute sopii kiireiselle ja levottomalle ihmiselle, joka ärsyyntyy helposti ollen töykeä muita kohtaan. Kärsimättömänä lopettaa lauseet toisten puolesta ja reagoi asioihin voimakkaasti.

Larch – lehtikuusi

Lehtikuusta suositellaan heikon itsetunnon omaavalle ihmiselle, jolla on alemmuuskompleksi. Lehtikuusi on avuksi itseluottamuksen puutteessa tuoden uskoa omaa itseä kohtaan.

Mimulus – apinankukka

Apinankukka on herkille, ujoille ja helposti punastuville ihmisille, joilla on selkeitä fobioita, kuten hämähäkkien, kuoleman tai lentämisen pelkoa.

Mustard – sinappi

Sinappiuute sopii ilman syytä murjottavalle, synkälle ja surumieliselle ihmiselle sekä kaamosmasennukseen.

Oak – tammi

Tammiuute on periksiantamattomalle, vahvalle ihmiselle, jota vie uupumuksestakin huolimatta eteenpäin voimakas vastuuntunne.

Olive – oliivi

Oliivia suositellaan liiallisen työnteon väsyttämälle henkilölle, jonka keho ja mieli ovat täysin uuvuksissa. Oliivi kohottaa fyysistä kuntoa kehoa ja sielua vahvistaen.

Pine – mänty

Mäntyuute sopii ihmiselle, joka tuntee syyllisyyttä ilman syytä tai syyttää itseään muiden virheistä. Vaatii usein itseltään paljon eikä ole koskaan tyytyväinen itseensä.

Red Chestnut – punahevoskastanja

Punahevoskastanja on murehtivalle ja itseään arvostelevalle ihmiselle, joka pelkää jatkuvasti edessä olevaa katastrofia ja on sairaalloisen levoton muiden puolesta.

Rock Rose – päivännouto

Rock Rose kukkatipat sopivat epämääräisiin pelkoihin, pakokauhuun tai henkiseen hätätilaan ihmiselle, joka on kokenut kauhua ja avuttomuutta kriisissä.

Rock Water – kalliovesi

Kalliovettä suositellaan joustamattomalle täydellisyyden tavoittelijalle, jolla on epärealistisia käsityksiä ja joka on liian ankara itselleen tukahduttaen siten sisäiset tarpeensa.

Scleranthus – jäsenruoho/hatikka

Scleranthus: päättämättömyydestä johtuvaan kärsimykseen ja stressiin.

Star of Bethlehem – sarjatähdikki

Sarjatähdikkiä suositellaan ihmiselle, joka on kokenut syvää surua, shokin tai menetyksen. Tämä uute auttaa selviytymään traumaattisesta kokemuksesta ja lievittää surua.

Sweet Chestnut – jalokastanja

Jalokastanja on äärimmäisestä epätoivosta kärsivälle, ahdistuneelle ihmiselle, joka tuntee kaiken toivon olevan mennyttä – sietokyvyn rajoilla olevalle.

Vervain – rohtorautayrtti

Rautayrttiuute on yli-innokkaalle ja puheliaalle ihmiselle, joka väittelee omiin periaatteisiinsa ja ajatuksiinsa juuttuneena.

Vine – viiniköynnös

Viiniköynnös on voimakastahtoiselle, kunnianhimoiselle ja joustamattomalle johtajatyypille, jolla on taipumus määräillä ja olla aina oikeassa.

Walnut – saksanpähkinä

Saksanpähkinää suositellaan muutoksiin elämässä, se auttaa sopeutumaan uuteen tilanteeseen ja asettumaan uuteen ympäristöön. Saksanpähkinäuute on avuksi ihmisille, jotka tarvitsevat suojaa muiden ihmisten vaikutuksilta.

Water Violet – vesisulka

Vesisulka on varautuneille ja sulkeutuneille ihmisille, jotka arvostavat yksinolemista tai jotka ovat ylpeitä ja etäisiä. Vesisulkauute sallii luontevan lähestymisen.

White Chestnut – valkoinen kastanja

Valkoinen kastanja sopii jatkuvien huolien ja kutsumattomien ajatusten piinamalle ihmiselle, joka käyttää liikaa päätään.

Wild Oat – villikaura

Villikaurauute on suuren päätöksen edessä jahkailevalle, elämänpolustaan epävarmalle ihmiselle, joka on tyytymätön tämänhetkiseen elämäänsä.

Wild Rose – villiruusu

Villiruusua suositellaan luovuttajatyypille, jolla ei ole intoa muuttaa tai parantaa elämäänsä ja joka ei tunne iloa tai halua elää. Villiruusu-uute kohottaa mielialaa ja elämänhalua.

Willow – paju

Paju sopii kaikkea halveksivalle, katkeralle ja itsesäälissä piehtaroivalle ihmiselle, joka syyttää kaikkia muita ja kaikkea muuta paitsi itseään.

Rescue Remedy – Aputipat

Aputipat on käytetyin kukkauute, joka sisältää sarjatähdikkiä, päivännoutoa, häpykannusta, elämänlankaa ja kirsikkaluumua. Aputipat rauhoittavat mieltä, helpottavat stressiä ja auttavat rentoutumaan.