Chakrat eli energiakeskukset

Intiasta ja Tiibetistä kotoisin olevaan perimätietoon pohjautuva chakrasysteemi pitää pääosin sisällään seitsemän hienovaraisen energian jakajaa kehossamme. Jokainen näistä chakroista on osa isompaa kuviota, ne värähtelevät eri aallonpituuksilla ja niitä vastaavat muun muassa tietyt värit, tuoksut, soinnut ja umpirauhaset. Nämä kolmiulotteiset energiakeskukset sijaitsevat määrätyssä järjestyksessä, suorassa linjassa selkärangan juuresta päälaellemme saakka energiakehomme eri kohdissa ja ne kuljettavat elämänvoimaa sisällämme pyörimisliikkeen vaikutuksesta. Chakroja kuvataankin usein energiarattaina, jotka värähtelevät ja pyörivät pehmeästi harmoniassa ollessaan muodostaen energeettisen polun, jota pitkin voimme kohota yksilöllisestä ja henkilökohtaisesta tietoisuuden maailmasta kohti henkistä ja universaalia valtakuntaa.

Chakrojen vahvistaminen

Käsityksesi itsestäsi kokonaisuutena, asenteesi ja käyttäytymisesi sekä tilanteet ja ihmiset, joita vedät puoleesi, kuvaavat kaikki kuinka energia virtaa tai on virtaamatta energiatasolla seitsemän päächakrasi läpi. Erinnäisistä syistä johtuen chakroihin saattaa muodostua tukkeumia, ne voivat olla liian avoimia tai ylikuormittuneita, jolloin saattaa aiheutua fyysisiä, psyykkisiä, mentaalisia tai henkisiä vaivoja. Mikäli chakrassa esiintyy epäharmonista tai vajaata toimintaa, chakraratas pyörii liian nopeasti tai ei alkuunkaan, on tasapainon palauttamiseksi monia eri keinoja, joilla voi ehkäistä esimerkiksi fyysisiä vaivoja parantamalla ne jo energiatasolla. Aura-Soma väriterapia, värimeditaatiot, värihengitys, jooga- tai mielikuvaharjoitukset, jalokiviterapia ja aromaterapia ovat kaikki oivia chakratyöskentelyn tapoja, jotka auttavat erilaisista ongelmista vapautumiseen haasteita ja lahjoja hyväksikäyttäen. Energiakehon puhdistaminen, chakrojen tasapainottaminen ja ajatusten keskittäminen antavat mahdollisuuden muuttaa vastoinkäymiset vahvuudeksi ja toteuttaa harmoniassa syvimpiä toiveitamme, luoda mielenrauhaa ja sopusointua oman itsemme kaikilla olemustasoilla.

Olemme koonneet sivuillemme jokaisen chakran kohdalle kyseistä energiakeskusta vahvistavia, puhdistavia ja aktivoivia apukeinoja, jotka auttavat chakrojen avautumisessa ja harmonisoimisessa sekä tasapainon ylläpitämisessä. Näitä eri menetelmiä voi käyttää yksin tai yhdessä jonkin muun menetelmän kanssa, mutta keinoja valitessa kannattaa kuunnella sisäistä ääntään – valitse erityisesti sinua kutsuva menetelmä parhaan tuloksen aikaansaamiseksi.

AURA-SOMA VÄRISYSTEEMI: Kaikki Aura-Soma värisysteemin tuotteet, kuten tasapainopullot, pomanderit ja kvintesenssit, tarjoavat lempeän vaihtoehdon omien voimavarojen kehittämiseen sekä energiakehon ja chakrojen vahvistamiseen. Aura-Soma värisysteemin kautta luonnon elävät energiat auttavat korjaamaan hienovaraisia epätasapainoja, pääsemään käsiksi mahdollisuuksiin ja edesauttavat sisäistä kehitystä sekä itsetuntemusta.

TUOKSUT JA YRTIT: Aromaterapia, eteeriset öljyt ja suitsukkeet tuottavat harmoniaa, terveyttä ja elämäniloa. Erilaiset tuoksut laukaisevat meissä muutosten ketjun tunnejälkien vaikutuksesta ja kasvien hienoaineiset voimat koskettavat myös chakrojamme kohdistaen sinne tervehdyttävän vaikutuksensa.

KIVET: Kiviterapia eli jalo- ja puolijalokivet sopivat erityisen hyvin chakrojen voimistamiseen, koska ne sisältävät maailmankaikkeuden järjestyksen, valon värit ja kosmisia ominaisuuksia.

VOKAALI: Vokaaliäänteet aktivoivat symbolisesti hahmottavaa oikeaa aivopuoliskoa. Aakkosten vokaalit, joihin intialaisittain luetaan kuuluvaksi myös ’m’ kirjain, äännetään uloshengityksen yhteydessä esimerkiksi chakrojen omia sointuja laulaen muutaman kerran peräkkäin normaalilla äänen voimakkuudella.

MANTRA: Värähtelyjensä avulla vaikuttavat juurimantrat ovat mietiskelytavuja, jotka toimivat mielessä kuin taikasanat – ’man’ tarkoittaa mieltä ja ’tra’ viritystä. Mantrat on mahdollista lausua sisäisesti ilman kuultavaa ääntä, mutta nimenomaan äänivärähtely vaikuttaa tehokkaasti jokaiseen soluumme, kammioon ja onteloon – haluttu sisäinen olotila luodaan siten laulamalla, hyräilemällä tai hymisemällä mantraa toistaen.

SÄVEL: Jokaisella chakralla on myös oma sävelensä ja sävellajinsa.

MUSIIKKI: Eri musiikkilajien kohottava vaikutus värähtelee kehossa monella eri tasolla, musiikki on elävöittävää energiaa ja yhdistettynä liikkeeseen sen vaikutus tehostuu entisestään.

RAVINTO: Ravinto on kehomme polttoainetta, se auttaa meitä toimimaan energiamme optimaalisella tasolla ja vaikuttaa kestävyyteemme sekä mentaaliseen toimintakykyymme.

LUONTO: Luonnon vastaanottava aistiminen mahdollistaa energiakeskusten puhdistamisen, harmonisoimisen ja elävöittämisen kokemusrikkaalla tavalla.

RITUAALI: Rituaalilla tarkoitetaan tässä yhteydessä ennakkoon esimerkiksi paperille kirjoitetun, symbolisesti arvokkaan lauseen tai kappaleen ääneen lausumista tai ajattelemista vaikka kynttilöiden kanssa työskennellessä.

Sisäinen kypsyminen, henkinen kehitys ja itsensä ymmärtämisen kasvaminen samanaikaisesti näiden apukeinojen käytön kanssa on toivottavaa pysyvien vaikutusten aikaansaamiseksi. On hyvä myös muistaa, että tukkeumien avautuminen ja energiavirran esteetön virtaus saattavat tuoda koettavaksi uudestaan ne kokemukset tai tunteet, jotka alunperin synnyttivät chakran vajaatoiminnan. Nämä reaktiot kannattaa ottaa vastaan, ne saattavat olla välttämättömiä ja arvokkaita kokemuksia chakrojen luonnollisen puhdistumisen kannalta.

Muut chakrat

Sivuillamme kuvattujen seitsemän päächakran lisäksi ihmiskehossa on vanhojen kirjoitusten ja kuvien mukaan yhteensä jopa 88 000 eri kokoista energiakeskusta, jotka vastaanottavat, muuntavat ja välittävät energiaa kehon eri kohdissa. Niistä tärkeimmät sijaitsevat niskan, pernan, kämmenten ja jalkapohjien alueilla. Nykyajassa on myös ajatuksia uusista päächakroista, seitsemän päächakran energioiden muuntumisesta ja korkeampien värähtelyjen vastaanottamisesta. Turkoosin sävyttämä, Aura-Somastakin tuttu Ananda Khanda keskus sydämen ja kurkun välissä avaa oven uudelle vihreän ja sinisen yhdistymiselle, kauneuden ja rakkauden ilmaisuvoimalle. Magenta, kulta, hopea ja valkoinen ovat myös värejä, jotka odottavat varmistamistaan ja ihmisten valmiutta uusiin ulottuvuuksiin. Edelleen yksi näistä uusista järjestelmistä on Sielun chakrat, joka pitää sisällään 12 chakraa punaisesta juuresta valkoiseen, päälaen yläpuolella olevaan keskukseen. Nämä väreiltään sekä teemoiltaan muuntuneet energiakeskukset auttavat ihmisiä kohtaamaan lähestyvät muutokset ja muodostamaan perustan korkeammalle kommunikaatiolle.