Kiinalaisen horoskoopin 12 eläintä

Kiinalaisen uudenvuoden ensimmäisenä päivänä yksi kahdestatoista eläinmerkistä ottaa vuoden haltuunsa. Jokainen merkki hallitsee siten omaa vuottaan kahdentoista vuoden sykleissä ja vaikuttaa elämäämme jokaiselle eläinmerkille ominaisella luonteella. Näiden eri eläinten lisäksi kiinalaisessa astrologiassa myös elementeillä on merkkeihin omat vaikutuksensa, nämä viisi elementtiä ovat: metalli, vesi, puu, tuli ja maa.

Kiinalainen horoskooppi järjestelmänä on ollut käytössä Kaukoidässä jo tuhansia vuosia, se opettaa itsetuntemusta tehden elämämme rikkaammaksi ja onnellisemmaksi. Katso siis oheisesta taulukosta oma eläinmerkkisi syntymäaikasi perusteella ja pian pääset tutustumaan itseesi kiinalaisen horoskoopin henkeen.
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Rotan vuosi 2020

Sian vuoden päätyttyä 24. tammikuuta 2020 alkaa 25. tammikuuta 2020 ahkeraan työskentelevän, yrittäjähenkisen ja säästäväisen valkoisen (kultaisen) Metalli-Rotan vuosi. Koska Rotta on ensimmäinen merkki kiinalaisen astrologian 12:sta eläinmerkistä, vuotta 2020 pidetään uusien aloitusten ja uudistumisen vuonna, näin alkaa samalla siis uusi kierros kiinalaisen eläinradan merkeissä. Kaikki tänä vuonna tehtävät päätökset heijastavat vaikutuksiaan seuraavan 12 vuoden ajan, Rotan vuosi onkin radikaalien mahdollisuuksien ja valintojen leimaama. Tämä on siten suotuisa vuosi suunnitelmien laatimiseen, uusien aloitteiden esittämiseen, uusien hankkeiden käynnistämiseen ja elämässä uuden lehden kääntämiseen ylipäätään. Jokaiselle, joka on kärsivällisesti odottanut oikeaa aikaa siirtyä eteenpäin, tämä on vuosi, jolloin hyvin harkitut strategiat toimivat ja poliittiset, sosiaaliset, ammatilliset tai kotona tehdyt muutokset voidaan nyt toteuttaa kasvuun ja menestykseen luottamalla seuraavina vuosina.
Luvassa on voimakas vuosi, jonka aikana ihmiset pyrkivät pysyvyyteen sekä vakauteen ja ovat realistisia tavoitteidensa, mieltymystensä, toiveidensa ja jopa harrastustensa suhteen, vaikkakin paljon perustuu myös päättäväisyyteen ja luottamukseen – on aika kääntää selkä menneisyydelle ilman katumuksen tunteita. Varmuus siitä, että kaikki on mahdollista, ja että olemme oman elämämme luojia, kohottavat meitä uusille tasoille ja uusiin arvoihin. Näin tulemme kohdatuiksi aitoina, sydämellisinä ihmisolentoina eli ihmisenä, kuka todella olemme ja vastuullisina tämän planeetan kansalaisina emmekä aineellisin tai ulkoisin perustein eli sillä mitä meillä materiaalisesti on.
Kiinalaisen astrologian mukaan Rotan vuosi päättyy 11. helmikuuta 2021 muuttuen siten 12. helmikuuta 2021 Metalli-Härän vuodeksi.

ROTTA

Vuodet/elementit: 1924 – puu, 1936 – tuli, 1948 – maa, 1960 – metalli, 1972 – vesi, 1984 – puu, 1996 – tuli, 2008 – maa, 2020 – metalli, 2032 – vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Rotan merkin alla syntynyt on viehättävä kumppani, kommunikoiva ystävä ja valpas perheen suojelija. Joustava Rotta on myös antelias rakkaimmilleen, lojaali suhteessa ja kiihkeän yksityinen. Hän ottaa rohkeasti riskejä, suuntaa aina päämäärää kohti ja hänellä on mahdollisuus vaurauteen säästäväisyytensä ansiosta.

Vahvuudet: Mukautuvuus, älykkyys, iloisuus, monipuolisuus, ystävällisyys, varovaisuus, valppaus, myönteisyys, joustavuus, tarkkanäköisyys, oveluus, päättäväisyys, kekseliäisyys, intensiivisyys, ulospäin suuntautuneisuus, kädentaidot ja sosiaaliset taidot.

Onnenvärit: Keskiyönsininen, kulta, punainen, musta ja vihreä.
Kasvit: Piikkipaatsama, lilja , orvokki ja paavalinkukka.
Tuoksut: Santelipuu, seetri, sitruuna, kamomilla, kaneli, sitruunaruoho, palmarosa & patsuli.
Maku: Suolainen.
Onnenkivet: Akvamariini, labradoriitti, amatsoniitti, lapis latsuli, ametisti, musta turmaliini, sininen kalsedoni, sininen kalsiitti, atsuriitti, smaragdi, timantti, turkoosi ja granaatti. Granaatti liitetään rakkauteen, uskollisuuteen, passioon, mielenterveyteen ja feminiinisiin tarpeisiin. Kiinalaisten uskomusten mukaan granaatti ulko-oveen sidottuna pitää murtovarkaat loitolla.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Lohikäärme, Apina, Härkä ja Jänis.
Hyvä liikekumppani: Rotta, Härkä, Lohikäärme ja Apina.
Suotuisa ammatti: Hallinnoija, johtaja, kirjanpitäjä, pankkiiri, yrittäjä ja liike-elämä ylipäätään, radiotoimittaja, kirjailija, muusikko, poliitikko, tutkija, asianajaja tai kilpa-auton kuljettaja.

Kuuluisia Rottia:
Ben Affleck, Ursula Andress, Louis Armstrong, Kenneth Branagh, Marlon Brando, Charlotte Brontë, Cameron Diaz, David Duchovny, T.S. Elliot, Eminem, Clark Gable, Geri Halliwell, Haydn, Buddy Holly, Henrik Ibsen, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Gene Kelly, Avril Lavigne, Jude Law, Lawrence of Arabia, Claude Monet, Ozzy Osbourne, Sean Penn, Terry Pratchett, Burt Reynolds, William Shakespeare, Donna Summer, Leo Tolstoy, Henri Toulouse-Lautrec, Walesin prinssi Charles, George Washington, Emile Zola.

ROTAN VUOSI ROTALLE

Rotan oma vuosi kutsuu Rottaa toimimaan kärsivällisesti ja monipuolisesti: on aika päästää irti siitä, mihin olet ripustautunut liikaa kiinni viimeisen kahdentoista vuoden ajan. Tämä sisältää kaiken mihin et ole tyytyväinen, kuten suhteet, työn, asunnon tai sekalaiset sotkut, jotka ovat jarruttaneet itsesi näköisen ja oloisen elämän elämistä. Tältä pohjalta onkin sitten hyvä ponnistaa uuden kimppuun. Menestys tulee uran muodossa eli töiden suhteen Rotalla on tänä vuonna mahdollisuudet loistaa ja näyttää taitojaan. Työkuviot hallitsevatkin Rotan vuotta viiksikarvoja myöten, joten elämän muut aspektit, kuten terveys ja ihmissuhteet, saattavat jäädä tänä vuonna hieman varjoon, joten kannattaa huomioida mahdollisten sairauksien, vaivojen ja uupumuksen ensimerkit sekä pyrkiä tietoisesti luomaan rakastava, avoin ympäristö kaikille ihmissuhteille. Vuodella on siis omat asianhaaransa, mutta myönteiset tekijät ja mielenhallinta voivat kääntää ne voitoiksi.

Vuoden 2020 onnennumerot: 1, 2, 3.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Valkokaali, tomaatit, karpalot, kidneypavut ja punaiset omenat.
Vuoden 2020 onnenvärit: Ruskea, punainen, oranssi, kulta, keltainen ja purppura.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B040 ”Minä olen” pullo, punainen/kulta.
Fengshui kivivinkki: Akaattia mielen selkeyttämiseen eli tietoisuuden puhdistamiseen kaikista turhautumista ja häiriötekijöistä. Akaatin avulla saadaan myös voima ajatella ja ratkaista ongelmat nopeasti. Rubiinia itsetunnon sekä itseluottamuksen vahvistamiseen, obsidiaania paineiden ja väsymyksen poistamiseen sekä jadea onnenamuletiksi koko vuoden mukana kannettavaksi.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, elokuu, marraskuu ja tammikuu.
Vuoden 2020 teema: Vallankumous ja virkistyminen – epävakauden sietämistä, dynaamisuutta ja seikkailua.

HÄRKÄ, PUHVELI

Vuodet/elementit: 1925 – puu, 1937 – tuli, 1949 – maa, 1961 – metalli, 1973 – vesi, 1985 – puu, 1997 – tuli, 2009 – maa, 2021 – metalli, 2033 – vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Kiinalaisessa horoskoopissa varmaotteisen Härän merkin alla syntyneet ovat kärsivällisiä ystäviä, puolustuksen ja tuen linnoituksia sekä hedelmällisiä tuottajia. Havaitseva Härkä on ahkera oppilas, velvollisuudentuntoinen isäntä ja uskollinen kumppani. Ulkoilmassa viihtyen hän kunnioittaa rajojaan, vaalii perinteitä ja on tarkkaavainen yksityiskohdissa.

Vahvuudet: Luotettavuus, suunnitelmallisuus, rehellisyys, kurinalaisuus, taipumattomuus, tarkkaavaisuus, päättäväisyys, varovaisuus, uskollisuus, ahkeruus, kärsivällisyys, sitkeys, mietiskely ja tahdonvoima.

Onnenvärit: Valkoinen, keltainen, metsänvihreä ja musta.
Kasvit: Neilikka, tulppaani ja persikankukat.
Tuoksut: Frankinsensi, seetri, kamomilla, laventeli, lime, ylang ylang, basilika ja kaneli.
Maku: Makea.
Onnenkivet: Lapis latsuli, musta turmaliini, brontsiitti, karneoli, sitriini, kuukivi, septaria, smaragdi ja akvamariini. Akvamariini on rauhan, tyyneyden, fyysisen kunnon, naisten ja jumalatarhengen kivi. Kiinalainen legenda kertoo kuinka akvamariinin loi suuri merenjumala, joka oli ottanut itselleen merihirviön muodon. Hän antoi akvamariinia merten jumalattarille hurmatakseen heidät.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Käärme, Apina ja Kukko.
Hyvä liikekumppani: Härkä, Käärme ja Kukko.
Suotuisa ammatti: Arkkitehti, kirurgi, hammaslääkäri, farmasia, räätäli, puusepäntyö, louhostyö, insinöörityö, mekaanikko tai teknikko.

Kuuluisia Härkiä:
Robert Altman, Hans Christian Andersen, Johann Sebastian Bach, Warren Beatty, Kate Beckinsale, Napoleon Bonaparte, Jim Carrey, Charlie Chaplin, George Clooney, Tony Curtis, Marlene Dietrich, Walt Disney, Richard Gere, Vincent van Gogh, Handel, Dustin Hoffman, Anthony Hopkins, Billy Joel, Kate Moss, Paul Newman, Jack Nicholson, Gwyneth Paltrow, Robert Redford, Tim Roth, Rubens, Meg Ryan, Jean Sibelius, Bruce Springsteen, Meryl Streep, Walesin prinsessa Diana.

ROTAN VUOSI HÄRÄLLE

Erityisesti työn ja vaurastumisen saroilla tämä on hyvä vuosi Härälle, mutta myös terveyden ja ihmissuhteiden sektorit näyttävät suotuisilta. Itseluottamuksen lujittamisen ja peloista vapautumisen myötä etenemisen mahdollisuudet työn suhteen on kirjoitettu tähtiin, tämä saattaa herättää närää työkavereiden keskuudessa. Härän kannattaa hoitaa ilkeät juorut diplomaattisuudella ja vuoden loppuun mennessä tilanne rauhoittuu kummasti. Tänä vuonna ei siis odotella vaan tehdään! Kärsivällisesti ja sitkeästi töiden kimpussa puurtamisen ohella Härän on hyvä kiinnittää huomiota vapaa-aikaan ja rentoutumiseen, sydämenasiat eivät myöskään pidä pakottamisesta tänä vuonna. Härät saattavat vastaanottaa paljon ystävällisiä kommentteja muilta tänä vuonna, tästä huolimatta Härkien on hyvä ylläpitää jatkuvaa, rehellistä itsetutkiskelua ja kohdella myös muita huomaavaisesti.

Vuoden 2020 onnennumerot: 6, 8.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Parsa, oliivit, kvinoa ja viinirypäleet.
Vuoden 2020 onnenvärit: Valkoinen, keltainen, vihreä ja pinkki.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B064 Djwal Khul, smaragdinvihreä/kirkas.
Fengshui kivivinkki: Smaragdia rohkeuteen kohdata vaikeuksia, sitriiniä onnekkaaseen vaurauteen, rodokrosiittia rakkauteen ja ruusukvartsia sydänchakran harmonisoimiseen.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Toukokuu, syyskuu, joulukuu ja tammikuu.
Vuoden 2020 teema: Kommunikaatio, ymmärtäminen ja kehittely – ei niin raskas kuin edellinen vuosi, mutta melkoista vuoristorataa.

TIIKERI

Vuodet/elementit: 1926 – tuli, 1938 – maa, 1950 – metalli, 1962 – vesi, 1974 – puu, 1986 – tuli, 1998 – maa, 2010 – metalli, 2022 – vesi, 2034 – puu
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Kesyttämätön Tiikeri on rohkea puolustaja, viehättävä kumppani ja itsenäinen ajattelija. Hän on ylevä kärsimyksissä, innostuu haasteista ja on taipuvainen idealismiin. Ulkoasultaan Tiikeri on huomiota herättävä, kuumaverinen rakastaja ja raju kilpailija. Vaikka hän on viisas strategisti, on hän myös ennalta arvaamattoman huikentelevainen.

Vahvuudet: Rohkeus, ylpeys, urheus, itsevarmuus, järkevyys, suvaitsevaisuus, uskollisuus, luotettavuus, hyveellisyys, epäsovinnaisuus, innostuneisuus, seikkailunhalu ja viehätysvoima.

Onnenvärit: Purppura, sininen, valkoinen, vihreä, harmaa ja oranssi.
Kasvit: Orvokki, keltainen lilja ja sineraria.
Tuoksut: Sitrukset, bergamotti, kamomilla, patsuli, piparminttu, muskatellisalvia ja ruusu.
Maku: Hapan.
Onnenkivet: Akaatti, turmaliini, amatsoniitti, aventuriini, smaragdi, jade, malakiitti, peridootti, serpentiini, fuksiitti, ametisti, tiikerinsilmä ja safiiri. Safiiri liitetään ohjaukseen, valaistumiseen, rahaan, vaurauteen, mielenrauhaan, johtajuuteen, sisäiseen voimaan ja itseluottamukseen. Kiinalainen legenda kertoo safiirin avaavan mielen ja näyttävän tien sisäiseen itseen.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Lohikäärme, Hevonen, Koira ja Sika.
Hyvä liikekumppani: Hevonen ja Koira.
Suotuisa ammatti: Palvelu puolustusvoimissa, työn- tai toimistonjohtaja, opettaja, palomies, poliisi, mainos- tai matkailualan toimitsija, näyttelijä, autonkuljettaja, lentäjä, lentoemäntä tai stuertti.

Kuuluisia Tiikereitä:
Paula Abdul, Victoria Beckham, Beethoven, Chuck Berry, Jon Bon Jovi, Emily Brontë, Mel Brooks, Agatha Christie, Phil Collins, Robbie Coltrane, Sheryl Crow, Tom Cruise, Penelope Cruz, Leonardo DiCaprio, Enya, Jodie Foster, William Hurt, Jay Leno, Karl Marx, Marilyn Monroe, Demi Moore, Alanis Morissette, Marco Polo, Renoir, Liv Ullman, Oscar Wilde, Robbie Williams, Tennesee Williams, Stevie Wonder.

ROTAN VUOSI TIIKERILLE

Tiikeri on vuoden alussa täynnä suuria suunnitelmia ja toiveita, mutta Rotan vuosi onkin energiselle Tiikerille rauhallisen etenemisen vuosi, ylimääräisen kiirehtimisen voi unohtaa. Vuotta leimaavat harkitseminen, kärsivällisyys ja pelottomuus, nämä seikat mielessä pitäen Tiikerinkin vuodesta tulee loppujen lopuksi palkitseva Tiikerin hyötyessä Rotan vuoden eduista. Tiikeri onkin hyvässä harmoniassa Metalli-Rotan vuoden energioiden kanssa, jotka voivat olla hyvinkin idealistisia ja intensiivisen emotionaalisia. Dramaattiset sisääntulot ja esiin astumiset, itsensä tunnetuksi tekemiset ja se, että ihmiset muistavat Tiikerin nimen, tuovat Tiikerille palkintoja tänä vuonna. Tiikerin vahva, tahtova luonne on hyödyksi ja esteitä työstetään kuin höyhenkasaa. Itsensä tuntemalla ja omiin kykyihin luottamalla vauraus ja menestys seuraavat. Vuosi suosii myös koulutusta sekä lahjojen ja kykyjen käyttämistä hyvään, herkkyys omalle ja muiden hyvinvoinnille sekä uskollisuus ja älykkyys vievät Tiikeriä pitkälle.

Vuoden 2020 onnennumerot: 3, 8.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Mustat oliivit, taatelit, rusinat, mustikat ja mustaherukat.
Vuoden 2020 onnenvärit: Musta ja sininen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B001 Fyysinen pelastus, sininen/syvä magenta.
Fengshui kivivinkki: Mustaa turmaliinia tuomaan vakautta ja itseluottamusta, obsidiaania terveyden ylläpitämiseen ja sinistä kalsedonia kulkuvälineisiin hyväksi onneksi.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Helmikuu, kesäkuu, lokakuu ja marraskuu.
Vuoden 2020 teema: Sitoutuminen ja nuukuus – taikaa ilmassa, mikäli ylpeys antaa myöten.

JÄNIS

Vuodet/elementit: 1927 – tuli, 1939 – maa, 1951 – metalli, 1963 – vesi, 1975 – puu, 1987 – tuli, 1999 – maa, 2011 – metalli, 2023 – vesi, 2035 – puu
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Jäniksen merkin alla syntynyt on ulkoiselta olemukseltaan harmoninen, suojelee järkähtämättä läheisiään ja omaa diplomaattisen neuvottelijan kyvyt. Älykkään Jäniksen muita ominaisuuksia ovat ahkeruus, järjestelykyky, mukavuudenhalu sekä tietojen ja taitojen kehittäminen. Rakkaudessa hän on tahdikas kumppani, tunteellinen rakastettu ja järjestystä kaipaava koti-ihminen.

Vahvuudet: Ystävällisyys, luovuus, lempeys, tyylikkyys, nopeus, nokkeluus, taidokkuus, kärsivällisyys, herkkyys, myötätuntoisuus, vaatimattomuus, armollisuus, tasainen luonne ja sosiaaliset taidot.

Onnenvärit: Vedenvihreä, pinkki, punainen, purppura, valkoinen, keltainen ja sininen.
Kasvit: Keltanarsissi, hyasintti, kuunlilja ja jasmiini.
Tuoksut: Kaneli, frankinsensi, patsuli, myski, mandariini, mirhami, kuusi ja verbena.
Maku: Makea ja hapan.
Onnenkivet: Amatsoniitti, aventuriini, smaragdi, fuksiitti, jade, malakiitti, peridootti, kuukivi, serpentiini, akvamariini ja helmi. Helmi yhdistetään puhtauteen ja puhdistumiseen, viattomuuteen sekä feminiiniseen puoleemme. Kiinassa helmiä annetaan naimattomille naisille sielunkumppanin löytämiseksi.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Vuohi, Apina, Koira ja Sika.
Hyvä liikekumppani: Vuohi ja Sika.
Suotuisa ammatti: Vastaanottovirkailija, julkaisija, pörssimeklari, poliisi, farmaseutti, viljelijä, jalostaja sekä koulutuksen, uskonnon, lääketieteen ja terveydenhuollon alat.

Kuuluisia Jäniksiä:
Drew Barrymore, David Beckham, Harry Belafonte, Ingrid Bergman, Nicolas Cage, Fidel Castro, Marie Curie, Johnny Depp, Albert Einstein, James Fox, Cary Grant, Tommy Hilfiger, Bob Hope, Whitney Houston, Helen Hunt, John Hurt, Anjelica Huston, Enrique Iglesias, Angelina Jolie, Michael Jordan, Michael Keaton, Lisa Kudrow, Kungfutse, Cheryl Ladd, George Michael, Sir Roger Moore, Graham Norton, Jamie Oliver, Edith Piaf, Jane Seymour, Maria Sharapova,Neil Simon, Frank Sinatra, Sting, Quentin Tarantino, J.R.R. Tolkien, Tina Turner, Muddy Waters, Orson Welles, Robin Williams, Kate Winslet, Tiger Woods.

ROTAN VUOSI JÄNIKSELLE

Kiinalainen horoskooppi ennustaa Jänikselle melko keskivertoa, tasaista vuotta, jota leimaavat varovaisuus ja riskien välttely. Jäniksellä riittää kuitenkin tarvittaessa voimia ylläpitää ja kehittää tämänhetkisiä projektejaan. Vuoden edetessä tulee eteen jopa mahdollisuus toiminnan laajentamiseen tai ammatillisen näkyvyyden vahvistamiseen. Tämä vaatii kuitenkin Jänikseltä tiettyä keskittyneisyyttä ja kurinalaisuutta, sinne tänne hajaantuminen tai useiden asioiden samaan aikaan tekeminen eivät toimi tänä vuonna. Rotan vuosi voi myös kannustaa Jänistä sopeutumaan ja muuttumaan, joskus jopa toisten oikkujen mukaan. Onneksi tämä ei ole mikään ongelma nopealle, monipuoliselle Jänikselle. Se, mitä Jänis haluaa ja ennen kaikkea tarvitsee, on siellä ottamista varten vaikka se ei tosin välttämättä näytä siltä ennen kuin sen kanssa on vähän työskennelty. Tien varresta löytyy monia ihmisiä, jotka antavat Jänikselle hyviä neuvoja. Luota Jänis siis sydämeesi, tiedät tien.

Vuoden 2020 onnennumerot: 2, 8, 9.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Porkkanat, punajuuret, mustat pavut, kuivatut luumut ja karhunvatukat.
Vuoden 2020 onnenvärit: Sininen ja pinkki.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B020 Tähtilapsi, sininen/pinkki.
Fengshui kivivinkki: Ametistia emotionaaliseen tasapainoon, jadea houkuttelemaan lähelle luotettavia, apua ja opastusta tarjoavia ihmisiä, punaista akaattia hyvään onneen sekä sammalakaattia turvaksi autoon.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Maaliskuu, heinäkuu, lokakuu ja marraskuu.
Vuoden 2020 teema: Harkitsevuus ja selkeys – tarkoituksellisuutta, läsnäolon voimaa ja mielen vahvuutta vaikeuksien kohtaamiseen.

LOHIKÄÄRME

Vuodet/elementit: 1928 – maa, 1940 – metalli, 1952 – vesi, 1964 – puu, 1976 – tuli, 1988 – maa, 2000 – metalli, 2012 – vesi, 2024 – puu, 2036 – tuli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Dynaaminen Lohikäärme on itsevarma esimies, voimakas liittolainen ja karismaattinen johtaja. Hän on elävä persoonallisuus, joka kertoo tarinoita ihailtavasti ja rakastaa välkkyjä keskusteluja. Tunteellisena pehmona romantiikka ei ole hänelle vierasta ja hän pitääkin arvoja arvossaan ollen luotettava ystävä.

Vahvuudet: Rohkeus, älykkyys, karismaattisuus, luottamuksellisuus, kunnianhimoisuus, romanttisuus, jalomielisyys, päättäväisyys ja vahvuus.

Onnenvärit: Karmiininpunainen, valkoinen, kulta ja hopea.
Kasvit: Hajuherne, särkynytsydän ja flamingokukat.
Tuoksut: Teeruusu, sitruuna, ylang ylang, muskatellisalvia, frankinsensi, greippi, kataja, mirhami ja pelargonia.
Maku: Tulinen, kirpeä.
Onnenkivet: Timantti, musta turmaliini, karneoli, sitriini, labradoriitti, kuukivi, peridootti, rubiini, topaasi, tiikerinsilmä ja ametisti. Ametisti on vahvan vaiston, vaurauden, rauhan, suojelun ja henkisyyden kivi. Kiinassa ametistia käytetään torjumaan unettomuutta ja painajaisunia.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Tiikeri, Käärme, Apina ja Kukko.
Hyvä liikekumppani: Rotta, Käärme, Apina ja Kukko.
Suotuisa ammatti: Taiteilija, toimittaja, opettaja, keksijä, insinööri, lääkäri, arkkitehti, arvopaperivälittäjä, asianajaja tai myyjä.

Kuuluisia Lohikäärmeitä:
Dan Aykroyd, Joan of Arc, Roseanne Barr, Count Basie, Sandra Bullock, James Coburn, Courteney Cox, Russell Crowe, Salvador Dali, Charles Darwin, Neil Diamond, Matt Dillon, Christian Dior, Placido Domingo, Kirk Douglas, Faye Dunaway, Sigmund Freud, Graham Greene, David Hasselhoff, Tom Jones, Immanuel Kant, Martin Luther King, John Lennon, Elle MacPherson, Florence Nightingale, Nick Nolte, Sharon Osbourne, Al Pacino, Gregory Peck, Pelé, Edgar Allan Poe, Keanu Reeves, Martin Sheen, Alicia Silverstone, Ringo Starr, Andy Warhol, Johnny Weismuller.

ROTAN VUOSI LOHIKÄÄRMEELLE

Lohikäärmeet ovat harmoniassa tämän vuoden nopeasti liikkuvan energian kanssa. Rotan vuosi suosii yksilöllisiä ideoita ja inspiroivia ajatuksia, joten erityisesti luovilla aloilla olevat Lohikäärmeet kokevat menestystä työssään tänä vuonna – maailma on kiinnostunut Lohikäärmeen ideoista ja on valmis auttamaan. Lohikäärme tulee varmemmaksi omaksi itsestään ja vakuuttaa omaperäisyydellään, etenkin siis työuralla, jossa esimiehet ja kollegat tunnustavat Lohikäärmeen ominaisuudet. Lohikäärmeellä on kuitenkin taipumus omaksua ajoittain ehkä liiankin radikaaleja näkökulmia, joten maltillisuus on myös työpaikalla valttia. Kieltäytymällä myönnytysten tekemisestä Lohikäärme saattaa vain vihastuttaa avuntarjoajia. Menestys löytyy päättämällä toimia ja tarttumalla nopeasti tilaisuuksiin niiden avautuessa. Työaikataulu ja sosiaaliset kuviot (perhe ja ystävät) pitävät Lohikäärmeen melko kiireisenä, mutta vaikka aikataulu on tiivis, ajan viettäminen yksin oman itsen kanssa on hyväksi henkilökohtaisen kasvun kaikilla alueilla – priorisoi itsesi!

Vuoden 2020 onnennumerot: 5, 8.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Kurpitsa, bataatti, tahini, tattari, linssit ja kirsikat.
Vuoden 2020 onnenvärit: Pinkki, punainen, kulta ja keltainen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B004 Auringonvalopullo, keltainen/kulta.
Fengshui kivivinkki: Sitriiniä onnekkaaseen vaurauteen, punaista akaattia maadoittuneeseen, hyvään onneen sekä ruusukvartsia parantamaan onnea rakkauden suhteen ja vapauttamaan paineita.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, elokuu ja joulukuu.
Vuoden 2020 teema: Liikevoima ja jäsentely – apua on tarjolla, mutta on parempi olla kiireettömyydessä kuin luopua henkilökohtaisesta ylpeydestä, koska kaikki on mahdollista (kielteinen tai myönteinen).

KÄÄRME

Vuodet/elementit: 1929 – maa, 1941 – metalli, 1953 – vesi, 1965 – puu, 1977 – tuli, 1989 – maa, 2001 – metalli, 2013 – vesi, 2025 – puu, 2037 – tuli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Liukas Käärme on viisas neuvonantaja, intuitiivinen lumoaja ja diplomaattinen neuvottelija, joka pitää mielenkiintoisista keskusteluista. Hän on vastustamaton ja viehättävä ystävä, suosiollinen vieras ja houkutteleva kumppani. Käärme etsii turvallisuutta ja on itsekin huolehtiva ja suojeleva ystävä.

Vahvuudet: Viisaus, arvoituksellisuus, intuitiivisuus, sympaattisuus, tarkoituksellisuus, humoristisuus, päättäväisyys, sensuaalisuus, voimakkuus, kauneudentaju, ajattelukyky ja itsetutkiskelu.

Onnenvärit: Vaalean- ja ruusunpunainen, vihreä, musta ja keltainen.
Kasvit: Kielo, orkidea ja kaktus.
Tuoksut: Myski, muskatellisalvia, jasmiini, neilikka, eukalyptus, piparminttu, fenkoli, sitruuna, rosmariini ja ylang ylang.
Maku: Kitkerä, karvas.
Onnenkivet: Granaatti, tuliakaatti, verikivi, hematiitti, manganokalsiitti, rubiini, septaria, savukvartsi, tiikerinsilmä, smaragdi, safiiri, ametisti, karneoli ja opaali. Opaali liitetään ohjaukseen, onneen, kunniaan, potenssiin, näkyihin, uniin ja mielenvoimaan. Kiinalaiset uskovat opaalin vaihtavan väriä kantajansa mukaan viestittäen siten värillään kantajansa mielialaa.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Härkä, Lohikäärme ja Kukko.
Hyvä liikekumppani: Härkä, Lohikäärme ja Kukko.

Suotuisa ammatti: Professori, tieteilijä, analyytikko, tutkija, kirjailija, filosofi, psykiatri, arkeologi, maalari, savenvalaja, kultaseppä, astrologi, taikuri, ravitsemusterapeutti tai sosiologi.

Kuuluisia Käärmeitä:
Muhammad Ali, Tim Allen, Kim Basinger, Björk, Brahms, Pierce Brosnan, Casanova, Chubby Checker, Jackie Collins, Bob Dylan, Mahatma Gandhi, Greta Garbo, Art Garfunkel, J. Paul Getty, Dizzy Gillespie, Johann Wolfgang von Goethe, Stephen Hawking, Audrey Hepburn, Howard Hughes, Liz Hurley, James Joyce, J.F. Kennedy, Cyndi Lauper, Courtney Love, Henri Matisse, Alfred Nobel, Mike Oldfield, Aristotle Onassis, Jacqueline Onassis, Pablo Picasso, Brad Pitt, Mickey Rourke, J.K. Rowling, Jean-Paul Sartre, Franz Schubert, Shakira, Mao Tse-tung, Shania Twain, Oprah Winfrey, Virginia Woolf.

ROTAN VUOSI KÄÄRMEELLE

Käärmeelle Rotan vuosi merkitsee dynaamista ja optimistista elämän siivousta: horoskooppi 2020 ennustaa, että tähdet korostavat Käärmeen henkilökohtaista kehitystä tänä vuonna. Käärme löytää uusia kiinnostavia asioita ja ymmärtää paremmin kohtalonsa suuntaa. Kaikki henkisyyteen liittyviä houkutteleekin monia Käärmeitä ja Käärmeen luontainen anteliaisuus ilmaisee itseään hyödyllisesti muiden palveluksessa, tämä kannattaa ottaa huomioon, jos Käärmeellä on tärkeä uravalinta edessään. Menestystä ei ole vaikea löytää niin kauan kuin Käärme on valmis tekemään joitain muutoksia ja näkemään vaivaa sen eteen sekä sitoutuu 100% projektiin tai polulle Käärmeelle tyypillisen sivuttaisliikkeen eli asioiden reunojen ympärillä liikkumisen sijaan. Tällöin eteneminen on varmasti helpompaa kuin viime vuonna. Haasteiden kohtaamisessa luovat ratkaisut ovat avainasemassa, luovuuden sekä lasten ympärillä onkin paljon Käärmeelle suotuisaa energiaa. Kyseessä voivat olla omat lapset, lasten hyväksi toimiminen tai suuren luovan projektin loppuun saattaminen, joka muistuttaa lapsen synnyttämistä, kasvattamista ja omalle tielle saattamista.

Vuoden 2020 onnennumerot: 4, 7.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Munakoisot, kaikki pähkinät, avokadot, kurkku, yrtit ja passiohedelmät.
Vuoden 2020 onnenvärit: Vihreä ja sininen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B003 Sydänpullo/Atlantislaisen pullo, sininen/vihreä.
Fengshui kivivinkki: Malakiittia sydänchakran harmonisoimiseen, moldaviittia korkeiden värähtelyjen elinvoimaan, punaista jaspista sopivaan energian virtaukseen ja jadea siunausten kokoamiseen.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Toukokuu, elokuu, syyskuu ja tammikuu.
Vuoden 2020 teema: Herääminen ja polut – luovuuden lähteet synnyttävät paljon mahdollisuuksia.

HEVONEN

Vuodet/elementit: 1930 – metalli, 1942 – vesi, 1954 – puu, 1966 – tuli, 1978 – maa, 1990 – metalli, 2002 – vesi, 2014 – puu, 2026 – tuli, 2038 – maa
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Hevosen merkin alla syntynyt on muodikas aikaansaaja, luja liittolainen ja luotettava liikekumppani. Rehellinen Hevonen on usein haavoittuvainen ystävyydessä, anteeksiantava kumppani ja väsymätön huolehtija. Hän on raivoisan rohkea ja intohimoinen sekä hillitsemätön humoristi.

Vahvuudet: Aktiivisuus, energisyys, riippumattomuus, urheiluhenkisyys, liikkuvuus, huolettomuus, herkkyys, rehellisyys, suorapuheisuus ja myönteinen asenne.

Onnenvärit: Taivaansininen, vihreä, punainen, valkoinen ja keltainen.
Kasvit: Ruusu, kalla eli huonevehka ja jasmiini.
Tuoksut: Seetri, santelipuu, kuusi, sitruunaruoho, pelargonia, rosmariini ja laakeripuu.
Maku: Mieto, hienovarainen.
Onnenkivet: Opaali, peridootti, jade, tuliakaatti, verikivi, granaatti, manganokalsiitti, rubiini, tiikerinsilmä, savukvartsi, kuukivi ja topaasi. Topaasi on rohkeuden, luottamuksen, luovuuden, rentoutumisen ja turvallisuuden kivi. Vanha kiinalainen legenda kertoo topaasin auttavan ajattelemaan syvemmin ja näyttämään kuinka mahdolliset esteet voitetaan.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Tiikeri, Hevonen, Vuohi ja Koira.
Hyvä liikekumppani: Tiikeri, Kukko ja Koira.
Suotuisa ammatti: Hammaslääkäri, rahoittaja, pankkiiri, poliitikko, tiedottaja, myyntiedustaja, toimittaja, matkanjärjestäjä, kielten opettaja, kääntäjä, kirjastonhoitaja, baarimikko, esiintyjä tai lentäjä.

Kuuluisia Hevosia:
Neil Armstrong, Rowan Atkinson, Samuel Beckett, Ingmar Bergman, James Cameron, Jackie Chan, Ray Charles, Chopin, Sir Sean Connery, Elvis Costello, Kevin Costner, Cindy Crawford, James Dean, Clint Eastwood, Thomas Alva Edison, Harrison Ford, Aretha Franklin, Bob Geldof, Gene Hackman, Rita Hayworth, Jimi Hendrix, Janet Jackson, Calvin Klein, Annie Lenox, Sir Paul McCartney, Nelson Mandela, Sir Isaac Newton, Louis Pasteur, Rembrandt, Jean Renoir, Helena Rubenstein, David Schwimmer, Barbra Streisand, Kiefer Sutherland, Patrick Swayze, John Travolta, Kathleen Turner, Vivaldi, Robert Wagner, Denzil Washington.

ROTAN VUOSI HEVOSELLE

Monet haasteet pitävät Hevosen tiukasti kiinni työn parissa vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla ja Hevonen saattaa olla jopa lähellä luovuttamista, mutta ei kannata – vuosi palkitsee loppujen lopuksi kovan yrittämisen, mikäli Hevonen vain malttaa pysyä nykyisissä asemissaan ilman suuria laajentamishaaveita. Kaikesta huolimatta on Hevosen etujen mukaista toimia nopeasti, jos epämiellyttävät muutokset uhkaavat häiritä urasuunnitelmia. Voi olla hyödyllistä päästää irti elämässään asioista, jotka eivät ole tuottaneet Hevoselle tuloksia. Kotiin ja perheeseen painottuu paljon energiaa tänä vuonna ja parisuhteissa Hevosen on hyvä antautua todella toisen osapuolen ymmärtämiseen, ehkä karata yhdessä salaiselle lomalle vain toisiinsa keskittyen. Hevosen terveys on Rotan vuonna keskinkertainen, vaaralliset urheilulajit kannattaa kuitenkin jättää tänä vuonna kokeilematta ja liikenteessä on oltava tarkkana. Vuoden jälkipuoliskolla Hevosilla ei siis ole stressiä, mikä johtaa yleisilmeeltään karvaan makeaan Rotan vuoteen kaiken kaikkiaan.

Vuoden 2020 onnennumerot: 1, 3, 4, 5.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Parsakaali, pavut, artisokat, vihreät viinirypäleet ja kiivit.
Vuoden 2020 onnenvärit: Keltainen, vihreä ja valkoinen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B007 Getsemanen puutarha, keltainen/vihreä.
Fengshui kivivinkki: Jadea onnenamuletiksi koko vuoden mukana kannettavaksi, vuorikidettä keskittymiseen ja mielen terävöittämiseen sekä obsidiaania paineiden ja väsymyksen poistamiseen.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Helmikuu, heinäkuu, elokuu ja lokakuu.
Vuoden 2020 teema: Joustavuus ja kehitys – vuoden haasteet ovat elämänoppeja, sitkeydellä ja sisäisellä voimalla kaikista ongelmista selviydytään.

VUOHI, LAMMAS

Vuodet/elementit: 1931 – metalli, 1943 – vesi, 1955 – puu, 1967 – tuli, 1979 – maa, 1991 – metalli, 2003 – vesi, 2015 – puu, 2027 – tuli, 2039 – maa
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Hohdokas Vuohi on kyvykäs taiteilija, lahjakas luonnontieteilijä ja vapauden etsijä. Hän saavuttaa helposti itselleen asettamansa päämäärät itsepintaisuutensa avulla. Vilpittömyys, suorapuheisuus ja nopeat vastaukset sekä anteliaan epäitsekäs luonne tekevät Vuohesta rehdin ystävän.

Vahvuudet: Älykkyys, romanttisuus, myötätuntoisuus, lempeys, innovatiivisuus, luovuus, rauhallisuus, huomaavaisuus, ahkeruus, säästeliäisyys, vakaus, täynnä vahvaa tunnetta hyväntahtoisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.

Onnenvärit: Vaalean- ja limenvihreä, ruskea, valkoinen, sininen, punainen ja purppura.
Kasvit: Ritarinkannus, neilikka ja kevätesikko.
Tuoksut: Bergamotti, frankinsensi, väinönputki, kardemumma, seetri, laventeli, litsea ja mänty.
Maku: Makea.
Onnenkivet: Karneoli, granaatti, sitriini, fuksiitti, kuukivi, jade, peridootti, serpentiini, onyksi ja smaragdi. Smaragdi yhdistetään rakkauteen, rahaan ja vaurauteen, kauneuteen, eheyteen, itsetietoon, totuuteen, oikeuteen ja harvinaisuuteen. Kiinalaiset uskovat, että smaragdit yhdessä kynttilöiden polttamisen kanssa houkuttelevat ja valloittavat jokaisen sydämen sekä sielun.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Jänis, Hevonen ja Sika.
Hyvä liikekumppani: Jänis, Vuohi ja Sika.
Suotuisa ammatti: Puutarhuri, kukkakauppias, muusikko, koomikko, näyttelijä, taiteilija, taidehistorian opettaja, kuvittaja, valokuvaaja, sisustusarkkitehti, lastenlääkäri, lastentarhanopettaja tai kampaaja.

Kuuluisia Vuohia:
Pamela Anderson, Jane Austen, Coco Chanel, Nat ”King” Cole, Catherine Deneuve, Charles Dickens, Sir Arthur Conan Doyle, Will Ferrell, Noel Gallagher, Bill Gates, Mel Gibson, Whoopi Goldberg, John Grisham, George Harrison, Billy Idol, Julio Iglesias, Robert de Niro, Sir Mick Jagger, Nicole Kidman, Michelangelo, Joni Mitchell, Rupert Murdoch, Sinead O’Connor, Michael Owen, Eva Peron, Marcel Proust, Keith Richards, Julia Roberts, Gary Sinise, Lana Turner, Mark Twain, Rudolph Valentino, John Wayne, Bruce Willis.

ROTAN VUOSI VUOHELLE

Vuosi 2020 on Vuohille täysin uusi alku, Vuohelta vaaditaan siis kestävyyttä, sitkeyttä ja huomion kiinnittämistä hyvän terveyden ylläpitoon kaikilla tasoilla. Vakaa ja tasapainoinen elämäntapa, hyvä ruokavalio, ulkoileminen ja säännöllinen kehon liikuttaminen ovat paras puolustus terveyshaittoja vastaan. Vuohilta kestää hieman kauemmin sopeutua mahdolliseen uuteen uraan, elämän muutoksiin ja uusiin tunteisiin, joten jotta Vuohi voi vastata vuoden haasteisiin ja hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla, on Vuohen oltava hyvässä kunnossa. Vuohen ympärillä on paljon kommunikaation energiaa Rotan vuonna ja heidän on opittava ilmaisemaan tunteitaan. Erityisesti valokeila löytää tänä vuonna Vuohet, jotka työskentelevät luovilla tai esiintyvillä aloilla: Vuohi voi kirjoittaa, opettaa tai laajentaa henkilökohtaista brändiään sosiaalisessa mediassa. Myös Vuohen ihmissuhteissa saadaan keskustelemalla asiat jälleen tasapainoon. Näin kodinkin ilmapiiri kohoaa ja Vuohen asumuksesta voi tulla mukava keskus ystäville ja suurelle perheelle. Vuohen kannattaa siis pitää ruokakomero hyvin varustettuna ja vierashuone aina valmiina aikuisten lasten, ystävien tai vaikka lastenlapsien yllättäviä käyntejä varten.

Vuoden 2020 onnennumerot: 1, 2, 6.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Endiivit, herkkusienet, kookosvesi, yrttiteet ja luumut.
Vuoden 2020 onnenvärit: Sininen, valkoinen ja punainen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B012 Rauha uudessa ajassa, kirkas/sininen.
Fengshui kivivinkki: Sinistä kalsedonia karkoittamaan hermostuneisuutta ja harmonisoimaan kurkkuchakraa, punaista akaattia perheonneen ja vihreää aventuriinia suojaamaan terveyttä.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Maaliskuu, kesäkuu ja heinäkuu.
Vuoden 2020 teema: Uudelleensyntyminen ja vakauttaminen – menestys seuraa yksityiskohtaisesti, järjestäytyneesti ja organisoidusti käsitellyissä asioissa.

APINA

Vuodet/elementit: 1932 – vesi, 1944 – puu, 1956 – tuli, 1968 – maa, 1980 – metalli, 1992 – vesi, 2004 – puu, 2016 – tuli, 2028 – maa, 2040 – metalli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Apinan merkin alla syntyneenä olet viihdyttävä kumppani, verrattoman rakas ystävä ja vapautta rakastava luonne. Taidokkaan Apinan muita ominaisuuksia ovat suvaitsevaisuus, järkkymättömyys ja luova järjestelykyky. Apina on myös ennennäkemättömän kekseliäs, nokkela neuvottelija ja hyvä ratkaisemaan ongelmia.

Vahvuudet: Luottavaisuus, humoristisuus, elämäniloisuus, innostuneisuus, itsevarmuus, innovatiivisuus, uteliaisuus, objektiivisuus ja sosiaaliset taidot.

Onnenvärit: Oranssi, violetti, valkoinen, sininen, musta ja kulta.
Kasvit: Unikko, krysanteemi ja kutriot.
Tuoksut: Ylang ylang, laventeli, mänty, kaneli, appelsiini, patsuli, piparminttu ja teepuu.
Maku: Mausteinen, kypsä.
Onnenkivet: Sardonyksi, turkoosi, topaasi, vuorikide, musta turmaliini, timantti, sammalakaatti, seleniitti, septaria ja peridootti. Peridootti liitetään avioliittoon, mielenterveyteen, henkisyyteen, kypsyyteen, mystiikkaan, kanavointiin ja näkyihin. Muinaiset kiinalaiset soturit käyttivät peridoottia raivonsa huojentamiseen, jotta he eivät hyökkäisi tai taistelisi vihan vallassa.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Lohikäärme ja Käärme.
Hyvä liikekumppani: Rotta ja Lohikäärme.
Suotuisa ammatti: Liiketoiminta ja kaupankäynti, laki, osakkeet, tiede, tekniikka, teollisuus ja politiikka.

Kuuluisia Apinoita:
Christina Aquilera, Gillian Anderson, Jennifer Aniston, Julius Caesar, Joe Cocker, David Copperfield, Daniel Craig, Joan Crawford, Timothy Dalton, Bette Davis, Celine Dion, Michael Douglas, Mia Farrow, F. Scott Fitzgerald, Ian Fleming, Paul Gauguin, Jerry Hall, Tom Hanks, Harry Houdini, P.D. James, Buster Keaton, Edward Kennedy, Alicia Keys, Bob Marley, Kylie Minoque, Anthony Perkins, Lisa Marie Presley, Little Richard, Mickey Rooney, Diana Ross, Michael Schumacher, Tom Selleck, Omar Sharif, Rod Stewart, Jacques Tati, Elizabeth Taylor, Kiri Te Kanawa, Justin Timberlake, Leonardo da Vinci, Danny de Vito, Venus Williams.

ROTAN VUOSI APINALLE

Kaikki Apinat nauttivat elämästään töiden merkeissä tänä vuonna, erityisesti hyötyvät kirjalliset alat ja innovaatioiden kanssa työskentelevät Apinat. Rotan vuosi on myös hyvä vuosi uusien asioiden aloittamiseen, uusi harrastus tai uuden taidon hankkiminen tukevat uraa ja Apinan elämää ylipäätään. Vuosi vakuuttaa Apinan siitä, että elämä muodostuu uudistuksista ja että murrokset ovat hyödyllisiä, koska niiden avulla voi kasvaa ja kehittyä. Mikäli Apina toimii ennemmin kuin antautuu paniikin valtaan, löytyy loistavia ratkaisuja ja riemuvoitto vaikeuksista. Apinalla riittää siis vilkasta toimintaa luovien projektien parissa sekä töissä että kotona. Tänä vuonna on paljon ystäviä nähtävänä, toimintaa perheen kanssa ja merkittäviä perhetapahtumia. Apinalle onkin tärkeää tietää prioriteetit, koska Apina voi liikkua mihin suuntaan tahansa hän haluaa tänä vuonna – Apina voi itse valita käyttävänsä kallisarvoista aikaansa toimintoihin, jotka tuntuvat kaikista hyödyllisimmiltä ja tyydyttävimmiltä.

Vuoden 2020 onnennumerot: 2, 3.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Raparperit, maissi, soijapavut, palsternakka, ananas ja banaanit.
Vuoden 2020 onnenvärit: Valkoinen, sininen ja kulta.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B014 Viisaus uudessa ajassa, kirkas/kulta.
Fengshui kivivinkki: Vesimeloniturmaliinia solar plexus chakralle uusiutumiseen ja puhdistumiseen, lapis latsulia sujuvaan työskentelyyn ja uramenestykseen sekä sitriiniä onnekkaaseen vaurauteen.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, toukokuu, elokuu ja joulukuu.
Vuoden 2020 teema: Hallinnan palauttaminen – ongelmien ja huolten jakaminen kasvattaa mahdollisuuksia oppia ja kerätä tietoa.

KUKKO

Vuodet/elementit: 1933 – vesi, 1945 – puu, 1957 – tuli, 1969 – maa, 1981 – metalli, 1993 – vesi, 2005 – puu, 2017 – tuli, 2029 – maa, 2041 – metalli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Neuvokas Kukko on joustava kilpailija, innostunut kumppani ja lahjakas viihdyttäjä. Hän on myös avomielinen tutkija, suoraviivainen vastustaja ja takaisin tulemisen mestari. Häpeämättömän puoleensavetävänä, äärettömän kekseliäänä ja rohkeana Kukko on onnekas myös rakkaudessa.

Vahvuudet: Rehellisyys, lahjakkuus, rohkeus, itsenäisyys, täsmällisyys, perusteellisuus, vilpittömyys, tarkkaavaisuus, kekseliäisyys, nopea ajattelutapa ja itseensä luottaminen.

Onnenvärit: Jalokivien sävyt, turkoosi, fuksia, valkoinen, kulta, ruskea ja keltainen.
Kasvit: Asteri, tähtijasmiini, gladiolus eli miekkalilja, ahkeraliisa ja kukonharja.
Tuoksut: Gardenia, vetiveria, bergamotti, kaneli, sitruunaruoho, meirami ja pelargonia.
Maku: Mausteinen.
Onnenkivet: Safiiri, vuorikide, timantti, sammalakaatti, akvamariini, fluoriitti, seleniitti, obsidiaani, granaatti ja sitriini. Sitriini on yltäkylläisyyden, luovuuden ja luomisen, akateemisuuden, älyn, tieteen, kukoistuksen, menestyksen, kasvatuksen ja todellisen viisauden kivi. Kiinalaiset keisarit käyttivät sitriiniä muinoin kasvattaakseen älyllisiä kykyjään ja laajentaakseen mieltään.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Härkä ja Käärme.
Hyvä liikekumppani: Härkä, Lohikäärme, Käärme ja Hevonen.
Suotuisa ammatti: Pr-henkilö, uutistenlukija, matkatoimistovirkailija, matkakirjailija, hammaslääkäri tai -kirurgi, kokki, ravintolan omistaja, tarjoilija, kosmetologi, stylisti, kampaaja, sotilas, palomies, vartija tai poliisi.

Kuuluisia Kukkoja:
Fernando Alonso, Beyoncé, Cate Blanchett, Sir Michael Caine, Enrico Caruso, Eric Clapton, Joan Collins, Daniel Day Lewis, Minnie Driver, Gloria Estefan, Roger Federer, Errol Flynn, Benjamin Franklin, Melanie Griffith, Deborah Harry, Goldie Hawn, Katherine Hepburn, Lleyton Hewitt, Catherine Zeta Jones, Diane Keaton, D.H. Lawrence, Jayne Mansfield, Steve Martin, W. Somerset Maugham, Bette Midler, Van Morrison, Kim Novak, Yoko Ono, Dolly Parton, Matthew Perry, Michelle Pfeiffer, Priscilla Presley, Mary Quant, Joan Rivers, Britney Spears, Johann Strauss, Verdi, Serena Williams, Renée Zellweger.

ROTAN VUOSI KUKOLLE

Metalli-Rotan vuosi näyttää jokaisella tasolla tasaisen kehityksen vuodelta Kukolle, on aika olla valpas, päättäväinen ja rohkea sekä käyttää lahjoja ja kykyjä hyväkseen kaikkien mahdollisuuksien suhteen. Jopa Kukon yleiset kiinnostuksen kohteet ja harrastukset voivat olla tänä vuonna luovempia tai vain erilaisia, kun Kukko päästää irti varmuudesta ja vanhoista kaavoista uusille aluille iloisesti kiekuen. Kukon kiinalainen horoskooppi 2020 ennustaa, että tänä vuonna keskitytään myös aloihin, jotka liittyvät suhteisiin. Siksi on Kukon etujen mukaista ajatella muita ihmisiä hieman enemmän, ympäröidä itsensä ystävillä ja perheellä sekä ylläpitää hyviä suhteita: kaikki hyvät asiat tulevat rakastavasta, tukevasta kodista. Rotan vuosi tuleekin olemaan Kukolle menestyksen ja kasvun vuosi tarjoten monia mahdollisuuksia tavata ihania ihmisiä ja laajentaa ystäväpiiriä. Kukon ei siis kannata tehdä työssään, parisuhteessaan tai perhe-elämässään mitään päätöksiä ennakoimatta sen seurauksia ympärillä oleviin – onni hymyilee Kukolle, mikäli hän asettaa perheen ja ystävät etusijalle.

Vuoden 2020 onnennumerot: 5, 7, 8.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Mustikat, aprikoosit, mangot, tyrnimarjat, kurkuma ja perunat.
Vuoden 2020 onnenvärit: Keltainen, kulta ja purppura.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B018 Egyptiläispullo 1, keltainen/violetti.
Fengshui kivivinkki: Lapis latsulia menestykseen työuralla, tiikerinsilmää hyvän terveyden ylläpitämiseen ja solar plexus chakran harmonisoimiseen sekä ametistia emotionaaliseen tasapainoon.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, toukokuu, syyskuu ja tammikuu.
Vuoden 2020 teema: Realismi ja säilyttäminen – luottamuksen saavuttaminen uusiin suuntiin lähtiessä.

KOIRA

Vuodet/elementit: 1934 – puu, 1946 – tuli, 1958 – maa, 1970 – metalli, 1982 – vesi, 1994 – puu, 2006 – tuli, 2018 – maa, 2030 – metalli, 2042 – vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Omistautuneen Koira merkin alla syntynyt on uskollinen ystävä, oikeuden ja totuuden etsijä sekä totuuden puolustaja. Hän on epäitsekäs kumppani ja rehti yhteisön jäsen, joka haluaa toisille aina vain hyvää. Työelämässä Koira on itsepäisen touhukas, riippumaton uranuurtaja ja velvollisuudentuntoinen työntekijä. Tämä rakastettava luonnontutkija on myös vähättelyn mestari.

Vahvuudet: Urhoollisuus, uskollisuus, rehellisyys, vastuuntuntoisuus, nokkeluus, ystävällisyys, rohkeus, herkkyys, vilpittömyys, suojelevaisuus, avuliaisuus, eloisuus ja sosiaaliset taidot.

Onnenvärit: Indigonsininen, sininen, musta, vihreä, punainen ja purppura.
Kasvit: Appelsiininkukka, orkidea, nystykämmekkä ja teeruusu.
Tuoksut: Palsami, myski, muskatellisalvia, piparminttu, mustapippuri, seetri, neilikka, frankinsensi, sitruunaruoho ja petitgrain.
Maku: Runsas, voinen.
Onnenkivet: Opaali, ametisti, hematiitti, meripihka, akaatti, tiikerinsilmä, karneoli, brontsiitti, sitriini, manganokalsiitti, kuukivi, fluoriitti, septaria ja timantti. Timantti yhdistetään kivenä voimaan, suojeluun, vahvuuteen, rohkeuteen, luotettavuuteen, ystävyyteen, omaperäisyyteen, tarkkuuteen ja viattomuuteen. Kiinalaiset legendat pitävät timanttia moraalin kivenä ja vahvana suojana pahaa vastaan.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Tiikeri, Hevonen ja Jänis.
Hyvä liikekumppani: Tiikeri ja Hevonen.
Suotuisa ammatti: Teollisuusjohtaja, kasvattaja, kirjailija, sairaanhoitaja, lääkäri, tiedemies, tutkija, professori, pappi, poliitikko, tuomari, poliisi, ohjaaja tai sisustusarkkitehti.

Kuuluisia Koiria:
Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Bush, Naomi Campbell, Mariah Carey, José Carreras, Paul Cezanne, Cher, Sir Winston Churchill, Bill Clinton, Leonard Cohen, Jamie Lee Curtis, Matt Damon, Sally Field, Ava Gardner, Victor Hugo, Holly Hunter, Michael Jackson, Jennifer Lopez, Sophia Loren, Joanna Lumley, Madonna, Norman Mailer, Barry Manilow, Freddy Mercury, Liza Minelli, David Niven, Elvis Presley, Tim Robbins, Linda Ronstadt, Susan Sarandon, Claudia Schiffer, Sylvester Stallone, Sharon Stone, Donald Sutherland, Äiti Teresa, Uma Thurman, Donald Trump, Voltaire.

ROTAN VUOSI KOIRALLE

Rotan vuosi ennustaa Koiralle jännitystä ja seikkailua – kaksi asiaa, joita Koira kaipaa enemmän kuin mitään! Koiralla onkin voimakas tarve tehdä niin monta uutta asiaa tämän vuoden aikana kuin vain mahdollista. Uuden vuoden energioiden ansiosta Koira ottaa siis hanakasti elämästä kiinni ja etsii menestystä urallaan, ihmissuhteissaan ja raha-asioissaan. Näin Koira voi olla valmiina todellisiin kasvun mahdollisuuksiin ja yleiseen edistymiseen, vuosi palkitsee Koiran uskollisuuden ja älykkyyden kaikissa pyrkimyksissä aina työurasta elämäntapaan. Ystävät ovat tärkeässä asemassa ympäri tämän vuoden, Koira voi luottaa heidän tukeensa onnistumisten tai epäonnistumisten aikoina. Koira on itse luonnollisesti vastuullinen ja tunnollinen, nyt nämä ominaisuudet maksavat todellisia osinkoja sekä työssä että ihmissuhteissa. Metalli-Rotan nopeasti liikkuva energia on vauhdikasta, tämä on kotoista Koiralle, mutta Koira voi myös toisinaan ottaa hieman rennommin ja odottaa sopivia hetkiä: tauon tarpeen tullen voi ottaa aikaa akkujen lataamiseen.

Vuoden 2020 onnennumerot: 2, 4, 6.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Parsakaali, tummat viinirypäleet, kookospähkinä, mulperinmarjat, viikunat ja taatelit.
Vuoden 2020 onnenvärit: Vihreä, harmaa ja valkoinen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B013 Muutos uudessa ajassa, kirkas/vihreä.
Fengshui kivivinkki: Seleniittiä hermojen rauhoittamiseen ja kruunuchakran tasapainottamiseen, ruusukvartsia parantamaan onnea rakkauden suhteen sekä labradoriittia epävarmuuden ja pelkojen karkoittamiseen.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Helmikuu, maaliskuu, kesäkuu ja lokakuu.
Vuoden 2020 teema: Nousu ja kypsyys – dynaamista oppimista ja tiedon välittämistä.

SIKA

Vuodet/elementit: 1935 – puu, 1947 – tuli, 1959 – maa, 1971 – metalli, 1983 – vesi, 1995 – puu, 2007 – tuli, 2019 – maa, 2031 – metalli, 2043 – vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Kestävä Sika on vilpitön sielu, jolla on antelias luonne. Hän on kunnioitettava liikekumppani, väsymätön asioiden toimittaja ja talonpoikaisjärkinen realisti. Sika pelaa aina reilua peliä, rakastaa rikkauksia ja etsii elämäänsä aistillisuutta. Siasta pidetään hilpeänä seuralaisena ja uskollisena ystävänä.

Vahvuudet: Älykkyys, huomaavaisuus, luovuus, vastuullisuus, uteliaisuus, jalous, uskollisuus, rehellisyys ja ahkeruus.

Onnenvärit: Musta, valkoinen, keltainen, harmaa, sininen, vihreä, ruskea ja kulta.
Kasvit: Krysanteemi, hortensia ja päivänkakkara.
Tuoksut: Kukkaistuoksut, basilika, seetri, muskatellisalvia, laventeli, appelsiini, piparminttu, inkivääri ja mandariini.
Maku: Mausteinen, suolainen.
Onnenkivet: Topaasi, akaatti, ametisti, verikivi, akvamariini, opaali, amatsoniitti, musta turmaliini, atsuriitti, sininen kalsiitti, sininen kalsedoni, labradoriitti, serpentiini, kuukivi, lapis latsuli, seleniitti ja rubiini. Rubiini on onnen, terveyden, kunnian, maineen, taktiikan, rohkeuden, älyn ja johtajuuden kivi. Tämä kuuluisuuden kivi kiinalaisten legendojen mukaan voi näyttää kuinka tulla tunnetuksi kaikkialla maailmassa.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Tiikeri, Jänis ja Vuohi.
Hyvä liikekumppani: Jänis, Vuohi ja Sika.
Suotuisa ammatti: Lääkäri, eläinlääkäri, pankkiiri, liikemies, tieteilijä, sisustaja, viihdyttäjä tai pitopalvelut. Lupaavia aloja ovat myös kuljetusala ja vähittäiskauppa.

Kuuluisia Sikoja:
Bryan Adams, Woody Allen, Julie Andrews, Marie Antoinette, Fred Astaire, Humphrey Bogart, James Cagney, Maria Callas, Hillary Clinton, Glenn Close, Noël Coward, Simon Cowell, Oliver Cromwell, Billy Crystal, Ted Danson, Richard Dreyfuss, Emmylou Harris, Ernest Hemingway, Conrad Hilton, Alfred Hitchcock, Sir Elton John, Tommy Lee Jones, Stephen King, Kevin Kline, Hugh Laurie, Nigella Lawson, David Letterman, Jerry Lee Lewis, Meat Loaf, Ewan Mc Gregor, Marcel Marceau, Ricky Martin, Wolfgang Amadeus Mozart, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Ginger Rogers, Carlos Santana, Arnold Schwarzenegger, Kevin Spacey, Steven Spielberg, Emma Thompson, Jules Verne.

ROTAN VUOSI SIALLE

Viime vuoden pyörteiden jälkeen Sian astraalinen ilmapiiri on kevenemässä ja Siat voivat katsoa taivaalle parempaa huomista innokkaasti odottaen. Etenkin Rotan vuoden jälkipuoliskolla muutoksen energia on asettumassa, ainakin hieman. Mikäli Sika teki paljon muutoksia elämässään viime vuonna, on tänä vuonna edessä lupaavaa kasvua ja sujuvammat näkymät. Toisin sanoen, jos Sika teki suuren muutoksen jollain elämänsä osa-alueella viime vuonna, saattaa halu palata johonkin menneisyydessä nousta esille tänä vuonna, kuten muutto vanhaan kotiin tai paluu takaisin vanhaan suhteeseen. Tämä on kaikki hyvää ja palata voi niin halutessaan, mutta paras vaihtoehto on siirtyä eteenpäin. Sian kannattaa siis osoittaa kohtuullisuutta ja epäitsekkyyttä kaikilla elämän osa-alueilla. Mainiot tilaisuudet ja mahdollisuudet voivat esittäytyä milloin tahansa, joten katse kirkkaana ja valmius muuttaa omia suunnitelmiaan vaikka viime hetkellä ovat omiaan Sian pärjäämisessä – maailmankaikkeus hymyilee Sialle tänä vuonna!

Vuoden 2020 onnennumerot: 1, 2, 5, 9.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Persikat, nektariinit, melonit, hirssi, ginseng, korianteri ja maissi.
Vuoden 2020 onnenvärit: Ruskea, keltainen ja harmaa.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B070 Näky loistosta, keltainen/kirkas.
Fengshui kivivinkki: Sitriiniä onnekkaaseen vaurauteen, tiikerinsilmää hyvän terveyden ylläpitämiseen ja kuukiveä henkiseen heräämiseen.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Maaliskuu, heinäkuu ja marraskuu.
Vuoden 2020 teema: Lannistumattomuus ja hyväksyminen – yleisen ilmapiirin keveneminen tuo kohtuullisuutta kaikille elämän osa-alueille.