Kiinalaisen horoskoopin 12 eläintä

Kiinalaisen uudenvuoden ensimmäisenä päivänä yksi kahdestatoista eläinmerkistä ottaa vuoden haltuunsa. Jokainen merkki hallitsee siten omaa vuottaan kahdentoista vuoden sykleissä ja vaikuttaa elämäämme jokaiselle eläinmerkille ominaisella luonteella. Näiden eri eläinten lisäksi kiinalaisessa astrologiassa myös elementeillä on merkkeihin omat vaikutuksensa, nämä viisi elementtiä ovat: metalli, vesi, puu, tuli ja maa.

Kiinalainen horoskooppi järjestelmänä on ollut käytössä Kaukoidässä jo tuhansia vuosia, se opettaa itsetuntemusta tehden elämämme rikkaammaksi ja onnellisemmaksi. Katso siis oheisesta taulukosta oma eläinmerkkisi syntymäaikasi perusteella ja pian pääset tutustumaan itseesi kiinalaisen horoskoopin henkeen.
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Sian vuosi 2019

Ystävällisen ja optimistisen ruskean (keltaisen) Maa-Sian vuosi alkaa 5. helmikuuta 2019 täydentäen samanaikaisesti koko kierroksen 12:sta eläinmerkistä Sian ollessa viimeinen eläin kiinalaisessa astrologisessa kalenterissa. Hyväntahtoisen Sian vuoden kerrotaan nimenomaan vuoden elementtinsä (maa) ja polariteettinsa (yin) ansiosta olevan täynnä iloa, ystävyyttä ja rakkautta kaikille horoskooppimerkeille – siis hyvä vuosi, koska vauras ja antelias Sika houkuttelee menestystä kaikilla elämänaloilla. Sian vuotta pidetäänkin juhlien ja rentoutumisen jaksona, jolloin motivaatiot, hyvät aikeet ja suhteet uusiutuvat sekä vahvistuvat. Tämä vuosi lisää tietämystä siitä, mitä tarvitset elämäsi parantamiseksi.
On myös huomioitava Sian ominainen elementti, joka on vesi. Tällöin esimerkiksi Hsia kalenterissa tämän vuoden symboli on yin energinen maa vesielementin yllä ja tämä yhdistelmä näin päin saattaa viitata pelkästään pinnalliseen rauhaan ja harmoniaan ilman pohjaa ja vankkaa tukea. Sian ollessa myös eettinen ja idealistinen eläinmerkki toivommekin sosiaalisen tietoisuuden tason kasvua ja rauhanomaista ilmapiiriä ilman piilossa olevan vihamielisyyden toimintaa ympäri maailmaa vuodelle 2019!
Kiinalaisen astrologian mukaan Sian vuosi päättyy 24. tammikuuta 2020 muuttuen siten 25. tammikuuta 2020 Metalli-Rotan vuodeksi.

Rotan vuosi 2020

Ahkeraan työskentelevän, yrittäjähenkisen ja säästäväisen valkoisen (kultaisen) Metalli-Rotan vuosi alkaa 25. tammikuuta 2020, näin alkaa samalla uusi kierros kiinalaisen eläinradan merkeissä. Koska Rotta on siis ensimmäinen merkki kiinalaisen astrologian 12:sta eläinmerkistä, vuotta 2020 pidetään uusien aloitusten ja uudistumisen vuonna. Kaikki tänä vuonna tehtävät päätökset heijastavat vaikutuksiaan seuraavan 12 vuoden ajan, Rotan vuosi onkin radikaalien mahdollisuuksien ja valintojen leimaama. Tämä on siten suotuisa vuosi suunnitelmien laatimiseen, uusien aloitteiden esittämiseen, uusien hankkeiden käynnistämiseen ja elämässä uuden lehden kääntämiseen ylipäätään. Jokaiselle, joka on kärsivällisesti odottanut oikeaa aikaa siirtyä eteenpäin, tämä on vuosi, jolloin hyvin harkitut strategiat toimivat ja poliittiset, sosiaaliset, ammatilliset tai kotona tehdyt muutokset voidaan nyt toteuttaa kasvuun ja menestykseen luottamalla seuraavina vuosina.
Luvassa on voimakas vuosi, jonka aikana ihmiset pyrkivät pysyvyyteen sekä vakauteen ja ovat realistisia tavoitteidensa, mieltymystensä, toiveidensa ja jopa harrastustensa suhteen, vaikkakin paljon perustuu myös päättäväisyyteen ja luottamukseen – on aika kääntää selkä menneisyydelle ilman katumuksen tunteita. Varmuus siitä, että kaikki on mahdollista, ja että olemme oman elämämme luojia, kohottavat meitä uusille tasoille ja uusiin arvoihin. Näin tulemme kohdatuiksi aitoina, sydämellisinä ihmisolentoina eli ihmisenä, kuka todella olemme ja vastuullisina tämän planeetan kansalaisina emmekä aineellisin tai ulkoisin perustein eli sillä mitä meillä materiaalisesti on.
Kiinalaisen astrologian mukaan Rotan vuosi päättyy 11. helmikuuta 2021 muuttuen siten 12. helmikuuta 2021 Metalli-Härän vuodeksi.

ROTTA

Vuodet/elementit: 1924 – puu, 1936 – tuli, 1948 – maa, 1960 – metalli, 1972 – vesi, 1984 – puu, 1996 – tuli, 2008 – maa, 2020 – metalli, 2032 – vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Rotan merkin alla syntynyt on viehättävä kumppani, kommunikoiva ystävä ja valpas perheen suojelija. Joustava Rotta on myös antelias rakkaimmilleen, lojaali suhteessa ja kiihkeän yksityinen. Hän ottaa rohkeasti riskejä, suuntaa aina päämäärää kohti ja hänellä on mahdollisuus vaurauteen säästäväisyytensä ansiosta.

Vahvuudet: Mukautuvuus, älykkyys, iloisuus, monipuolisuus, ystävällisyys, varovaisuus, valppaus, myönteisyys, joustavuus, tarkkanäköisyys, oveluus, päättäväisyys, kekseliäisyys, intensiivisyys, ulospäin suuntautuneisuus, kädentaidot ja sosiaaliset taidot.

Onnenväri: Keskiyönsininen, kulta ja vihreä.
Kukka: Piikkipaatsama, lilja ja paavalinkukka.
Tuoksu: Santelipuu.
Maku: Suolainen.
Onnenkivi: Turkoosi ja granaatti. Granaatti liitetään rakkauteen, uskollisuuteen, passioon, mielenterveyteen ja feminiinisiin tarpeisiin. Kiinalaisten uskomusten mukaan granaatti ulko-oveen sidottuna pitää murtovarkaat loitolla.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Lohikäärme, Apina, Härkä ja Jänis.
Hyvä liikekumppani: Rotta, Härkä, Lohikäärme ja Apina.
Suotuisa ammatti: Hallinnoija, johtaja, kirjanpitäjä, pankkiiri, yrittäjä ja liike-elämä ylipäätään, radiotoimittaja, kirjailija, muusikko, poliitikko, tutkija, asianajaja tai kilpa-auton kuljettaja.

Kuuluisia Rottia:
Ben Affleck, Ursula Andress, Louis Armstrong, Kenneth Branagh, Marlon Brando, Charlotte Brontë, Cameron Diaz, David Duchovny, T.S. Elliot, Eminem, Clark Gable, Geri Halliwell, Haydn, Buddy Holly, Henrik Ibsen, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Gene Kelly, Avril Lavigne, Jude Law, Lawrence of Arabia, Claude Monet, Ozzy Osbourne, Sean Penn, Terry Pratchett, Burt Reynolds, William Shakespeare, Donna Summer, Leo Tolstoy, Henri Toulouse-Lautrec, Walesin prinssi Charles, George Washington, Emile Zola.

SIAN VUOSI ROTALLE

Rotat ovat luovia, inspiroituneita ja eläväisiä yksilöitä, mutta toisinaan he epäröivät ideoiden ja ajatustensa esittämistä. Tämä vuosi edellyttääkin mukavuusalueelta esiin harppaamista ja ajatusten kommunikointia – Sian vuosi ei ole sulkeutumista varten. Sian vuodesta voi myös muodostua innokkaalle ja sosiaaliselle Rotalle hieman liian kiireinen, sillä mitä aktiivisempi olet, sitä parempia tuloksia on luvassa niin tässä hetkessä kuin pitkälläkin aikavälillä. Tasapainon löytäminen työn ja leikin välille auttaa estämään loppuun palamista. Voit siis nauttia monista aktiviteeteista, mutta muista ottaa aikaa lepäämiselle ja elpymiselle – tähtää balanssiin koko vuoden ajan. Vuosi 2019 on Rotalle myös muutoksen ja transition vuosi, sillä Rotan oma vuosi 2020 lähestyy. Rotat saattavat siis kokea tämän vuoden eräänlaisena siirtymäkautena, käännekohtana, jolloin elämästä karsitaan pois epäolennaisia asioita. Valmistaudu siis kekseliäänä eläinmerkkinä tekemään ratkaisevia päätöksiä muutosten suhteen.
Vuoden 2019 onnennumerot: 7, 13.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Rosmariini, tomaatit ja perunat.
Vuoden 2019 onnenvärit: Vihreä, pinkki ja keltainen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B021 Rakkauden uusi alku, vihreä/pinkki.
Fengshui kivivinkki: Vihreää aventuriinia karkottamaan pahoja henkiä ja suojaamaan terveyttä, ruusukvartsia parantamaan onnea rakkauden suhteen, lapis latsulia sujuvaan työskentelyyn ja uramenestykseen, sitriiniä onnekkaaseen vaurauteen sekä vesimeloniturmaliinia sydänchakralle uusiutumiseen ja puhdistumiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, elokuu ja joulukuu.
Vuoden 2019 teema: Mutaatio – anna tilaa myönteisyydelle, rajoita kulujasi ja käännä sivua elämässäsi ilman stressiä.

ROTAN VUOSI ROTALLE

Tulossa…

Vuoden 2020 onnennumerot: 1,3.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Valkokaali ja punaiset omenat.
Vuoden 2020 onnenvärit: Ruskea, punainen, oranssi, kulta, keltainen ja purppura.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B040 ”Minä olen” pullo, punainen/kulta.
Fengshui kivivinkki: Akaattia mielen selkeyttämiseen eli tietoisuuden puhdistamiseen kaikista turhautumista ja häiriötekijöistä. Akaatin avulla saadaan myös voima ajatella ja ratkaista ongelmat nopeasti. Rubiinia itsetunnon sekä itseluottamuksen vahvistamiseen, obsidiaania paineiden ja väsymyksen poistamiseen sekä jadea onnenamuletiksi koko vuoden mukana kannettavaksi.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, elokuu, marraskuu ja tammikuu.
Vuoden 2020 teema: Vallankumous ja virkistyminen – epävakauden sietämistä, dynaamisuutta ja seikkailua.

HÄRKÄ, PUHVELI

Vuodet/elementit: 1925 – puu, 1937 – tuli, 1949 – maa, 1961 – metalli, 1973 – vesi, 1985 – puu, 1997 – tuli, 2009 – maa, 2021 – metalli, 2033 – vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Kiinalaisessa horoskoopissa varmaotteisen Härän merkin alla syntyneet ovat kärsivällisiä ystäviä, puolustuksen ja tuen linnoituksia sekä hedelmällisiä tuottajia. Havaitseva Härkä on ahkera oppilas, velvollisuudentuntoinen isäntä ja uskollinen kumppani. Ulkoilmassa viihtyen hän kunnioittaa rajojaan, vaalii perinteitä ja on tarkkaavainen yksityiskohdissa.

Vahvuudet: Luotettavuus, suunnitelmallisuus, rehellisyys, kurinalaisuus, taipumattomuus, tarkkaavaisuus, päättäväisyys, varovaisuus, uskollisuus, ahkeruus, kärsivällisyys, sitkeys, mietiskely ja tahdonvoima.

Onnenväri: Valkoinen, keltainen ja metsänvihreä.
Kukka: Neilikka, tulppaani ja persikankukat.
Tuoksu: Frankinsensi.
Maku: Makea.
Onnenkivi: Lapis latsuli ja akvamariini. Akvamariini on rauhan, tyyneyden, fyysisen kunnon, naisten ja jumalatarhengen kivi. Kiinalainen legenda kertoo kuinka akvamariinin loi suuri merenjumala, joka oli ottanut itselleen merihirviön muodon. Hän antoi akvamariinia merten jumalattarille hurmatakseen heidät.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Käärme, Apina ja Kukko.
Hyvä liikekumppani: Härkä, Käärme ja Kukko.
Suotuisa ammatti: Arkkitehti, kirurgi, hammaslääkäri, farmasia, räätäli, puusepäntyö, louhostyö, insinöörityö, mekaanikko tai teknikko.

Kuuluisia Härkiä:
Robert Altman, Hans Christian Andersen, Johann Sebastian Bach, Warren Beatty, Kate Beckinsale, Napoleon Bonaparte, Jim Carrey, Charlie Chaplin, George Clooney, Tony Curtis, Marlene Dietrich, Walt Disney, Richard Gere, Vincent van Gogh, Handel, Dustin Hoffman, Anthony Hopkins, Billy Joel, Kate Moss, Paul Newman, Jack Nicholson, Gwyneth Paltrow, Robert Redford, Tim Roth, Rubens, Meg Ryan, Jean Sibelius, Bruce Springsteen, Meryl Streep, Walesin prinsessa Diana.

SIAN VUOSI HÄRÄLLE

Perinteisiin arvoihin ja perheeseensä kiintynyt Härkä valitsi viime vuonna suunnan, joka näyttää olleen oikea valinta myös tätä Sian vuotta silmällä pitäen. Sika palkitsee työteliäät eikä ole epäilystäkään siitä, etteikö Härkä olisi yksi ahkerimmista ja luotettavimmista eläinmerkeistä. Tämä tosiasia tasoittaa Härän tietä ja saattaa jopa tarjota valppaana olevalle Härälle runsaita palkintoja vuoden mittaan. On siis aika toimia ja tarttua arvokkaisiin tilaisuuksiin ja mahdollisuuksiin, sillä tänä vuonna istutetut siemenet tuottavat satoa vielä monien vuosien päästä. Hyvä uutinen on myös se, että ajan viettäminen muiden ihmisten kanssa juhlien ja seurustellen on aina mahdollisuus kehittää strategisia yhteistyön kuvioita, mutta ennen kaikkea parantaa Härän yleistä hyvinvointia.
Vuoden 2019 onnennumerot: 6, 9.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Munakoisot ja viikunat.
Vuoden 2019 onnenvärit: Punainen, pinkki ja vihreä.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B080 Artemis, punainen/pinkki.
Fengshui kivivinkki: Ametistia emotionaaliseen tasapainoon ja lapis latsulia otsachakran harmonisoimiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Toukokuu, syyskuu ja joulukuu.
Vuoden 2019 teema: Pysy selväjärkisenä – ole kärsivällinen, kurinalainen, varovainen ja ennakoiva sekä laita elämäsi tunnepuoli kuntoon.

ROTAN VUOSI HÄRÄLLE

Tulossa…

Vuoden 2020 onnennumerot: 6, 8.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Parsa ja viinirypäleet.
Vuoden 2020 onnenvärit: Valkoinen, keltainen, vihreä ja pinkki.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B064 Djwal Khul, smaragdinvihreä/kirkas.
Fengshui kivivinkki: Smaragdia rohkeuteen kohdata vaikeuksia, sitriiniä onnekkaaseen vaurauteen, rodokrosiittia rakkauteen ja ruusukvartsia sydänchakran harmonisoimiseen.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Toukokuu, syyskuu, joulukuu ja tammikuu.
Vuoden 2020 teema: Ymmärtäminen ja kehittely – ei niin raskas kuin edellinen vuosi, mutta ilman merkittäviä voittoja.

TIIKERI

Vuodet/elementit: 1926 – tuli, 1938 – maa, 1950 – metalli, 1962 – vesi, 1974 – puu, 1986 – tuli, 1998 – maa, 2010 – metalli, 2022 – vesi, 2034 – puu
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Kesyttämätön Tiikeri on rohkea puolustaja, viehättävä kumppani ja itsenäinen ajattelija. Hän on ylevä kärsimyksissä, innostuu haasteista ja on taipuvainen idealismiin. Ulkoasultaan Tiikeri on huomiota herättävä, kuumaverinen rakastaja ja raju kilpailija. Vaikka hän on viisas strategisti, on hän myös ennalta arvaamattoman huikentelevainen.

Vahvuudet: Rohkeus, ylpeys, urheus, itsevarmuus, järkevyys, suvaitsevaisuus, uskollisuus, luotettavuus, hyveellisyys, epäsovinnaisuus, innostuneisuus, seikkailunhalu ja viehätysvoima.

Onnenväri: Purppura, sininen, harmaa ja oranssi.
Kukka: Orvokki, keltainen lilja ja sineraria.
Tuoksu: Sitrukset.
Maku: Hapan.
Onnenkivi: Ametisti ja safiiri. Safiiri liitetään ohjaukseen, valaistumiseen, rahaan, vaurauteen, mielenrauhaan, johtajuuteen, sisäiseen voimaan ja itseluottamukseen. Kiinalainen legenda kertoo safiirin avaavan mielen ja näyttävän tien sisäiseen itseen.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Lohikäärme, Hevonen, Koira ja Sika.
Hyvä liikekumppani: Hevonen ja Koira.
Suotuisa ammatti: Palvelu puolustusvoimissa, työn- tai toimistonjohtaja, opettaja, palomies, poliisi, mainos- tai matkailualan toimitsija, näyttelijä, autonkuljettaja, lentäjä, lentoemäntä tai stuertti.

Kuuluisia Tiikereitä:
Paula Abdul, Victoria Beckham, Beethoven, Chuck Berry, Jon Bon Jovi, Emily Brontë, Mel Brooks, Agatha Christie, Phil Collins, Robbie Coltrane, Sheryl Crow, Tom Cruise, Penelope Cruz, Leonardo DiCaprio, Enya, Jodie Foster, William Hurt, Jay Leno, Karl Marx, Marilyn Monroe, Demi Moore, Alanis Morissette, Marco Polo, Renoir, Liv Ullman, Oscar Wilde, Robbie Williams, Tennesee Williams, Stevie Wonder.

SIAN VUOSI TIIKERILLE

Sian vuosi on Tiikerille hieman haastava, sillä ilmassa kaikuu ”ei” useammin kuin yleensä ja tämä vastine vaatii ylenpalttiselta Tiikeriltä keskittyneisyyttä sekä ennen kaikkea kurinalaisuutta. Kuitenkin jopa vähäisen toiminnan ansiosta on luvassa hyviä tuloksia, jolloin vuosi saattaa päättyä voitolliselle saldolle. Levottoman Tiikerin siis pidättäytyessä luontaisesta taipumuksestaan loikata pois hankkeiden jännittävissä alkuvaiheissa, Tiikeri voi jopa nauttia ponnisteluistaan. Tänä vuonna onkin parempi olla varovainen asioiden suhteen, joista ei ole täyttä varmuutta ja nauttia vuoden antimista kotoisesta vinkkelistä syrjäisissä maailmankolkissa reissaamisen sijaan. Ja kuka olisi uskonut? Sian vuosi saattaa jopa opettaa unelmien ja illuusioiden eron sekä kasvattaa joustavuutta ja sietokykyä temperamentisessa Tiikerissä!
Vuoden 2019 onnennumerot: 1, 7.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Kiivit ja kookospähkinät.
Vuoden 2019 onnenvärit: Kulta, tummanvihreä ja harmaa.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B031 Lähde, vihreä/kulta.
Fengshui kivivinkki: Sammalakaattia emotionaaliseen tasapainoon ja vuoropuheluun sekä malakiittia sydänchakran harmonisoimiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Kesäkuu, lokakuu ja marraskuu.
Vuoden 2019 teema: Nauti vuodesta varovaisuudella – ilmassa on rakkautta, kärsivällisyyttä ja kestävyyttä sekä vahvistuvia perhesiteitä, sinulla on asiat hallussa!

ROTAN VUOSI TIIKERILLE

Tulossa…

Vuoden 2020 onnennumerot: 3, 8.
Vuoden 2020 ravintosuositus: Mustat oliivit, karhunvatukat ja mustaherukat.
Vuoden 2020 onnenvärit: Musta ja sininen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B001 Fyysinen pelastus, sininen/syvä magenta.
Fengshui kivivinkki: Mustaa turmaliinia tuomaan vakautta ja itseluottamusta, obsidiaania terveyden ylläpitämiseen ja sinistä kalsedonia autoon hyväksi onneksi.
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: Helmikuu, kesäkuu, lokakuu ja marraskuu.
Vuoden 2020 teema: Sitoutuminen ja nuukuus – taikaa ilmassa, mikäli ylpeys antaa myöten.

JÄNIS

Vuodet/elementit: 1927 – tuli, 1939 – maa, 1951 – metalli, 1963 – vesi, 1975 – puu, 1987 – tuli, 1999 – maa, 2011 – metalli, 2023 – vesi, 2035 – puu
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Jäniksen merkin alla syntynyt on ulkoiselta olemukseltaan harmoninen, suojelee järkähtämättä läheisiään ja omaa diplomaattisen neuvottelijan kyvyt. Älykkään Jäniksen muita ominaisuuksia ovat ahkeruus, järjestelykyky, mukavuudenhalu sekä tietojen ja taitojen kehittäminen. Rakkaudessa hän on tahdikas kumppani, tunteellinen rakastettu ja järjestystä kaipaava koti-ihminen.

Vahvuudet: Ystävällisyys, luovuus, lempeys, tyylikkyys, nopeus, nokkeluus, taidokkuus, kärsivällisyys, herkkyys, myötätuntoisuus, vaatimattomuus, armollisuus, tasainen luonne ja sosiaaliset taidot.

Onnenväri: Vedenvihreä, pinkki, punainen, purppura ja sininen.
Kukka: Keltanarsissi, hyasintti, kuunlilja ja jasmiini.
Tuoksu: Patsuli, myski.
Maku: Makea ja hapan.
Onnenkivi: Akvamariini ja helmi. Helmi yhdistetään puhtauteen ja puhdistumiseen, viattomuuteen sekä feminiiniseen puoleemme. Kiinassa helmiä annetaan naimattomille naisille sielunkumppanin löytämiseksi.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Vuohi, Apina, Koira ja Sika.
Hyvä liikekumppani: Vuohi ja Sika.
Suotuisa ammatti: Vastaanottovirkailija, julkaisija, pörssimeklari, poliisi, farmaseutti, viljelijä, jalostaja sekä koulutuksen, uskonnon, lääketieteen ja terveydenhuollon alat.

Kuuluisia Jäniksiä:
Drew Barrymore, David Beckham, Harry Belafonte, Ingrid Bergman, Nicolas Cage, Fidel Castro, Marie Curie, Johnny Depp, Albert Einstein, James Fox, Cary Grant, Tommy Hilfiger, Bob Hope, Whitney Houston, Helen Hunt,John Hurt, Anjelica Huston, Enrique Iglesias, Angelina Jolie, Michael Jordan, Michael Keaton, Lisa Kudrow, Kungfutse, Cheryl Ladd, George Michael, Sir Roger Moore, Graham Norton, Jamie Oliver, Edith Piaf, Jane Seymour, Maria Sharapova,Neil Simon, Frank Sinatra, Sting, Quentin Tarantino, J.R.R. Tolkien, Tina Turner, Muddy Waters, Orson Welles, Robin Williams, Kate Winslet, Tiger Woods.

SIAN VUOSI JÄNIKSELLE

Jäniksen tähtitaivaalla tuikkivat hyväenteiset tähdet ja elämä hymyilee Jänikselle Sian vuonna – nautinnollinen ja menestyksekäs vuosi niin henkilökohtaisella kuin perheenkin tasolla on siis vuorossa. Jänis voi odottaa lupaavia mahdollisuuksia työssä, tilaisuuksia esitellä luovuuttaan ja romantiikkaa leijuu myös ilmassa. Jänis on harmoniassa vuoden voimien kanssa ja hänen herkkä sekä intuitiivinen luonteensa ohjaa Jänistä vuoden mittaan oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Jänis löytää tänä vuonna myös vaivattomasti avuliaita ihmisiä ympärilleen, jotka auttavat mielellään mahdollisten vaikeuksien vain hitusenkin ilmaantuessa. Jänis nauttiikin mielenrauhasta ja Sian hyväntahtoinen energia sallii Jäniksenkin saavuttaa onnellisuutta ja täyttymystä heti kiinalaisesta uudesta vuodesta alkaen.
Vuoden 2019 onnennumerot: 9, 17.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Aprikoosit, karhunvatukat ja punaiset paprikat.
Vuoden 2019 onnenvärit: Pinkki, keltainen, vihreä ja indigonsininen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B061 Sanat Kumara & Lady Venus Kumara, vaaleanpunainen/vaaleankeltainen.
Fengshui kivivinkki: Karneolia hyvään onneen sekä meripihkaa paranemiseen, puhdistautumiseen ja solar plexus chakran tasapainottamiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Maaliskuu, kesäkuu, lokakuu ja marraskuu.
Vuoden 2019 teema: Perustan rakentamista tulevaisuudelle – vakauttamista, kasvua ja tasapainoista kehittymistä sekä tarkkaan harkittuja nautintoja.

ROTAN VUOSI JÄNIKSELLE

Tulossa…

Vuoden 2020 onnennumerot: tulossa…
Vuoden 2020 ravintosuositus: tulossa…
Vuoden 2020 onnenvärit: tulossa…
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: tulossa…
Fengshui kivivinkki: tulossa…
Vuoden 2020 parhaat kuukaudet: tulossa…
Vuoden 2020 teema: tulossa…

LOHIKÄÄRME

Vuodet/elementit: 1928 – maa, 1940 – metalli, 1952 – vesi, 1964 – puu, 1976 – tuli, 1988 – maa, 2000 – metalli, 2012 – vesi, 2024 – puu, 2036 – tuli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Dynaaminen Lohikäärme on itsevarma esimies, voimakas liittolainen ja karismaattinen johtaja. Hän on elävä persoonallisuus, joka kertoo tarinoita ihailtavasti ja rakastaa välkkyjä keskusteluja. Tunteellisena pehmona romantiikka ei ole hänelle vierasta ja hän pitääkin arvoja arvossaan ollen luotettava ystävä.

Vahvuudet: Rohkeus, älykkyys, karismaattisuus, luottamuksellisuus, kunnianhimoisuus, romanttisuus, jalomielisyys, päättäväisyys ja vahvuus.

Onnenväri: Karmiininpunainen, kulta ja hopea.
Kukka: Hajuherne, särkynytsydän ja flamingokukat.
Tuoksu: Teeruusu.
Maku: Tulinen, kirpeä.
Onnenkivi: Timantti ja ametisti. Ametisti on vahvan vaiston, vaurauden, rauhan, suojelun ja henkisyyden kivi. Kiinassa ametistia käytetään torjumaan unettomuutta ja painajaisunia.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Tiikeri, Käärme, Apina ja Kukko.
Hyvä liikekumppani: Rotta, Käärme, Apina ja Kukko.
Suotuisa ammatti: Taiteilija, toimittaja, opettaja, keksijä, insinööri, lääkäri, arkkitehti, arvopaperivälittäjä, asianajaja tai myyjä.

Kuuluisia Lohikäärmeitä:
Dan Aykroyd, Joan of Arc, Roseanne Barr, Count Basie, Sandra Bullock, James Coburn, Courteney Cox, Russell Crowe, Salvador Dali, Charles Darwin, Neil Diamond, Matt Dillon, Christian Dior, Placido Domingo, Kirk Douglas, Faye Dunaway, Sigmund Freud, Graham Greene, David Hasselhoff, Tom Jones, Immanuel Kant, Martin Luther King, John Lennon, Elle MacPherson, Florence Nightingale, Nick Nolte, Sharon Osbourne, Al Pacino, Gregory Peck, Pelé, Edgar Allan Poe, Keanu Reeves, Martin Sheen, Alicia Silverstone, Ringo Starr, Andy Warhol, Johnny Weismuller.

SIAN VUOSI LOHIKÄÄRMEELLE

Lohikäärmeen onni on pääosin hyvä Sian vuonna ja hänen on mahdollista löytää jo kuukausien ajan kadoksissa olleet toivon sekä mahdollisuuksien kipinät. Suosiolliset tähdet auttavat kääntämään epäonnen siunaukseksi sekä sopeutumaan Lohikäärmettä hieman ärsyttävään rentoon ja lempeään Sian vuoden energiaan, jota hän ei tunnista omakseen tavoitteidensa saavuttamisessa. Lohikäärme voi myös kohdata hieman odottamattomiakin tapoja olla tuottelias yllättävien avustajien ohella ja saattaa näyttäytyä nimekkäästi omalla alallaan vuoden aikana. Tänä vuonna Lohikäärmeen kannattaa siis toimia päättäväisesti, hillitä hieman vankkoja ja piintyneitä itsenäisiä tapoja sekä olla valppaana avoimelle kommunikaatiolle, näin Lohikäärme havaitsee edistyvänsä koko vuoden ajan. On myös tärkeää olla selvillä päämääristään, koska vuosi 2019 on kehityksen vuosi ja vuoden menestys on riippuvainen myönteisestä asenteestamme.
Vuoden 2019 onnennumerot: 9, 12.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Kirsikat ja herkkusienet.
Vuoden 2019 onnenvärit: Sininen, harmaa ja punainen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B030 Taivaan tuominen maahan, sininen/punainen.
Fengshui kivivinkki: Rodokrosiittia anteeksiantoon ja ruusukvartsia sydänchakran harmonisoimiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, elokuu, syyskuu ja joulukuu.
Vuoden 2019 teema: Toivo on korkealla – avautuminen, hyväntahtoisuus, sietokyvyn kasvu ja elämän yksinkertaiset nautinnot.

KÄÄRME

Vuodet/elementit: 1929 – maa, 1941 – metalli, 1953 – vesi, 1965 – puu, 1977 – tuli, 1989 – maa, 2001 – metalli, 2013 – vesi, 2025 – puu, 2037 – tuli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Liukas Käärme on viisas neuvonantaja, intuitiivinen lumoaja ja diplomaattinen neuvottelija, joka pitää mielenkiintoisista keskusteluista. Hän on vastustamaton ja viehättävä ystävä, suosiollinen vieras ja houkutteleva kumppani. Käärme etsii turvallisuutta ja on itsekin huolehtiva ja suojeleva ystävä.

Vahvuudet: Viisaus, arvoituksellisuus, intuitiivisuus, sympaattisuus, tarkoituksellisuus, humoristisuus, päättäväisyys, sensuaalisuus, voimakkuus, kauneudentaju, ajattelukyky ja itsetutkiskelu.

Onnenväri: Vaalean- ja ruusunpunainen, musta, keltainen.
Kukka: Kielo, orkidea ja kaktus.
Tuoksu: Myski, muskatellisalvia.
Maku: Kitkerä, karvas.
Onnenkivi: Smaragdi ja opaali. Opaali liitetään ohjaukseen, onneen, kunniaan, potenssiin, näkyihin, uniin ja mielenvoimaan. Kiinalaiset uskovat opaalin vaihtavan väriä kantajansa mukaan viestittäen siten värillään kantajansa mielialaa.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Härkä, Lohikäärme ja Kukko.
Hyvä liikekumppani: Härkä, Lohikäärme ja Kukko.

Suotuisa ammatti: Professori, tieteilijä, analyytikko, tutkija, kirjailija, filosofi, psykiatri, arkeologi, maalari, savenvalaja, kultaseppä, astrologi, taikuri, ravitsemusterapeutti tai sosiologi.

Kuuluisia Käärmeitä:
Muhammad Ali, Tim Allen, Kim Basinger, Björk, Brahms, Pierce Brosnan, Casanova, Chubby Checker, Jackie Collins, Bob Dylan, Mahatma Gandhi, Greta Garbo, Art Garfunkel, J. Paul Getty, Dizzy Gillespie, Johann Wolfgang von Goethe, Stephen Hawking, Audrey Hepburn, Howard Hughes, Liz Hurley, James Joyce, J.F. Kennedy, Cyndi Lauper, Courtney Love, Henri Matisse, Alfred Nobel, Mike Oldfield, Aristotle Onassis, Jacqueline Onassis, Pablo Picasso, Brad Pitt, Mickey Rourke, J.K. Rowling, Jean-Paul Sartre, Franz Schubert, Shakira, Mao Tse-tung, Shania Twain, Oprah Winfrey, Virginia Woolf.

SIAN VUOSI KÄÄRMEELLE

Hymyile, hengitä ja etene rauhallisesti, sillä tämä vuosi saattaa koetella hermojasi ja huumorintajuasi! Sian vastakkaisena eläinmerkkinä vuosi 2019 on hieman ristiriitainen, vaativa ja haastava vuosi Käärmeelle, sillä Sialla on jostain syystä vaikeuksia älykkäiden ja viisaiden Käärmeiden kanssa, jotka pitävät tarkkailemisesta ja analysoinnista ennen mihinkään ryhtymistä. Tämän seurauksena Käärmeellä on epämiellyttävä tunne siitä, että joutuu tuplaamaan ponnistelunsa säilyttääkseen asemansa ja eksistentiaalisen tasapainonsa, koska mikään ei näytä kehittyvän suunnitelmien tai toiveiden mukaisesti vuoden 2019 aikana. Käärmeen on siis pysyttävä valppaana koko vuoden ajan ja harkittava huolellisesti kaikkia toimiaan. Keskittymällä tänä vuonna tietojen ja taitojen kasvattamiseen Käärmeet voivat selkeästi edesauttaa menestystä tulevaisuudessa. Näin sinnikkäällä, optimistisella ja kärsivällisellä asenteella Käärmeellä on mahdollisuus saavuttaa Siankin vuonna monia asioita. Mikäli Käärme vielä pyrkii tietoisesti etsimään apua ja neuvoja niiltä, joihin hän luottaa, huono tuuri voi kääntyä hyväksi onneksi ja ihmeitä voi tapahtua.
Vuoden 2019 onnennumerot: 0, 5.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Timjami, sitruunat ja avokadot.
Vuoden 2019 onnenvärit: Vihreä, hopea ja keltainen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B064 Djwal Khul, smaragdinvihreä/kirkas.
Fengshui kivivinkki: Tiikerinsilmää hyvän terveyden ylläpitämiseen ja malakiittia emotionaaliseen tasapainoon sekä sydänchakran harmonisoimiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Elokuu ja syyskuu.
Vuoden 2019 teema: Toivo on sallittua – suuri puhdistus, saavutusten vakauttaminen ja valitusta suunnasta kiinnipitäminen.

HEVONEN

Vuodet/elementit: 1930 – metalli, 1942 – vesi, 1954 – puu, 1966 – tuli, 1978 – maa, 1990 – metalli, 2002 – vesi, 2014 – puu, 2026 – tuli, 2038 – maa
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Hevosen merkin alla syntynyt on muodikas aikaansaaja, luja liittolainen ja luotettava liikekumppani. Rehellinen Hevonen on usein haavoittuvainen ystävyydessä, anteeksiantava kumppani ja väsymätön huolehtija. Hän on raivoisan rohkea ja intohimoinen sekä hillitsemätön humoristi.

Vahvuudet: Aktiivisuus, energisyys, riippumattomuus, urheiluhenkisyys, liikkuvuus, huolettomuus, herkkyys, rehellisyys, suorapuheisuus ja myönteinen asenne.

Onnenväri: Taivaansininen, vihreä ja keltainen.
Kukka: Ruusu, kalla eli huonevehka ja jasmiini.
Tuoksu: Seetri.
Maku: Mieto, hienovarainen.
Onnenkivi: Kuukivi ja topaasi. Topaasi on rohkeuden, luottamuksen, luovuuden, rentoutumisen ja turvallisuuden kivi. Vanha kiinalainen legenda kertoo topaasin auttavan ajattelemaan syvemmin ja näyttämään kuinka mahdolliset esteet voitetaan.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Tiikeri, Hevonen, Vuohi ja Koira.
Hyvä liikekumppani: Tiikeri, Kukko ja Koira.
Suotuisa ammatti: Hammaslääkäri, rahoittaja, pankkiiri, poliitikko, tiedottaja, myyntiedustaja, toimittaja, matkanjärjestäjä, kielten opettaja, kääntäjä, kirjastonhoitaja, baarimikko, esiintyjä tai lentäjä.

Kuuluisia Hevosia:
Neil Armstrong, Rowan Atkinson, Samuel Beckett, Ingmar Bergman, James Cameron, Jackie Chan, Ray Charles, Chopin, Sir Sean Connery, Elvis Costello, Kevin Costner, Cindy Crawford, James Dean, Clint Eastwood, Thomas Alva Edison, Harrison Ford, Aretha Franklin, Bob Geldof, Gene Hackman, Rita Hayworth, Jimi Hendrix, Janet Jackson, Calvin Klein, Annie Lenox, Sir Paul McCartney, Nelson Mandela, Sir Isaac Newton, Louis Pasteur, Rembrandt, Jean Renoir, Helena Rubenstein, David Schwimmer, Barbra Streisand, Kiefer Sutherland, Patrick Swayze, John Travolta, Kathleen Turner, Vivaldi, Robert Wagner, Denzil Washington.

SIAN VUOSI HEVOSELLE

Hevonen valmistautuu vuonna 2019 aloittamaan syklisen lepotilan, joka kestää kaksi vuotta jatkuen siten seuraavan eli Rotan vuoden loppuun asti. Sian vuosi on siis ensimmäinen vaihe tässä vetäytymisessä ja mainio mahdollisuus hieman tarkastella sekä tehdä inventaariota monella eri tasolla viimeisistä 11:stä vuodesta. Vuosi on Hevoselle myös oikaisujen tekemisen vuosi eli pitkät sopimukset tai äkkinäiset lupaukset voi unohtaa. Hevosen näin vakauttaessa ja saadessa asioitaan vankalle pohjalle, asiat hoituvat lähes itsestään. Siat pitävät simppelistä elämästä ja vuosi tarjoaakin Hevoselle elämän yksinkertaistamista, jota kannattaa kokeilla. Vuosi voi tuntua hieman turhauttavalta ja ehkä hitusen hitaalta virkeälle Hevoselle, mutta mielenkiinnon kohdistaminen seurusteluun ja matkustamiseen tasapainottaa vuotta – Hevonen tarvitsee vapautta muutoksiin ja siten tilaa monien mahdollisuuksien houkuttelemiseen.
Vuoden 2019 onnennumerot: 2, 19.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Bataatit ja keltasipulit.
Vuoden 2019 onnenvärit: Viininpunainen, purppura, terrakotta ja hopeanvalkoinen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B019 Eläminen aineellisessa maailmassa, punainen/purppura.
Fengshui kivivinkki: Ruusukvartsia parantamaan onnea rakkauden suhteen ja brontsiittia keskittyneeseen toimintaan sekä solar plexus chakran tasapainottamiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Helmikuu, kesäkuu, heinäkuu ja lokakuu.
Vuoden 2019 teema: Hyrskynmyrsky rauhoittuu ja on aika arvioida elämää tulevaa varten.

VUOHI, LAMMAS

Vuodet/elementit: 1931 – metalli, 1943 – vesi, 1955 – puu, 1967 – tuli, 1979 – maa, 1991 – metalli, 2003 – vesi, 2015 – puu, 2027 – tuli, 2039 – maa
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Hohdokas Vuohi on kyvykäs taiteilija, lahjakas luonnontieteilijä ja vapauden etsijä. Hän saavuttaa helposti itselleen asettamansa päämäärät itsepintaisuutensa avulla. Vilpittömyys, suorapuheisuus ja nopeat vastaukset sekä anteliaan epäitsekäs luonne tekevät Vuohesta rehdin ystävän.

Vahvuudet: Älykkyys, romanttisuus, myötätuntoisuus, lempeys, innovatiivisuus, luovuus, rauhallisuus, huomaavaisuus, ahkeruus, säästeliäisyys, vakaus, täynnä vahvaa tunnetta hyväntahtoisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.

Onnenväri: Vaaleanvihreä, chartreuse, ruskea, punainen ja purppura.
Kukka: Ritarinkannus, neilikka ja kevätesikko.
Tuoksu: Oranssi bergamotti.
Maku: Makea.
Onnenkivi: Punainen karneoli, onyksi ja smaragdi. Smaragdi yhdistetään rakkauteen, rahaan ja vaurauteen, kauneuteen, eheyteen, itsetietoon, totuuteen, oikeuteen ja harvinaisuuteen. Kiinalaiset uskovat, että smaragdit yhdessä kynttilöiden polttamisen kanssa houkuttelevat ja valloittavat jokaisen sydämen sekä sielun.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Jänis, Hevonen ja Sika.
Hyvä liikekumppani: Jänis, Vuohi ja Sika.
Suotuisa ammatti: Puutarhuri, kukkakauppias, muusikko, koomikko, näyttelijä, taiteilija, taidehistorian opettaja, kuvittaja, valokuvaaja, sisustusarkkitehti, lastenlääkäri, lastentarhanopettaja tai kampaaja.

Kuuluisia Vuohia:
Pamela Anderson, Jane Austen, Coco Chanel, Nat ”King” Cole, Catherine Deneuve, Charles Dickens, Sir Arthur Conan Doyle, Will Ferrell, Noel Gallagher, Bill Gates, Mel Gibson, Whoopi Goldberg, John Grisham, George Harrison, Billy Idol, Julio Iglesias, Robert de Niro, Sir Mick Jagger, Nicole Kidman, Michelangelo, Joni Mitchell, Rupert Murdoch, Sinead O’Connor, Michael Owen, Eva Peron, Marcel Proust, Keith Richards, Julia Roberts, Gary Sinise, Lana Turner, Mark Twain, Rudolph Valentino, John Wayne, Bruce Willis.

SIAN VUOSI VUOHELLE

Rauhaa rakastava Vuohi on yhteensopiva ja harmoniassa Sian energioiden kanssa, joten vuosi 2019 näyttää Vuohen kantilta yleisesti ottaen erittäin onnelliselta ja mukavia muistoja luovalta. Vuoden potentiaalin maksimoimiseksi Vuohien tulisi valmistautua toimintaan ja osata tarttua tilaisuuksiin. Tämä ei ole vaikeaa, sillä suosiolliset tähdet näyttävät Vuohelle suuntaa ja antavat motivaatiota. Vuohi saa osakseen myös paljon tukea suunnitelmilleen sekä kiinnostusta projektejaan kohtaan. Mutta jokainen Vuohi, joka on tietoinen omista vahvuuksistaan ​​sekä heikkouksistaan ​​ja joka haluaa hyödyntää täysimääräisesti tätä erittäin suotuisaa ajanjaksoa, on edelleen ponnisteltava ja pidettävä yllä kohtuullinen valppaus hyvinvointinsa säilyttämiseksi. Kaiken kaikkiaan 2019 on Vuohelle iloinen, myönteinen ja tuottava vuosi.
Vuoden 2019 onnennumerot: 6, 14.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Daikon (valkoinen retikka) ja unikonsiemenet.
Vuoden 2019 onnenvärit: Sininen, purppuranpunainen ja savunharmaa.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B001 Fyysinen pelastus, sininen/syvä magenta.
Fengshui kivivinkki: Kuukiveä henkiseen heräämiseen sekä ametistia sisäiseen näkemiseen, viisauteen ja otsachakran harmonisoimiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Maaliskuu, kesäkuu, heinäkuu ja marraskuu.
Vuoden 2019 teema: Huolien ja kömpelyyden kaikotessa ilo ja kauneus ilmaantuvat elämään – odottamattomat aarteet, uudet alut ja unelmien toteuttaminen!

APINA

Vuodet/elementit: 1932 – vesi, 1944 – puu, 1956 – tuli, 1968 – maa, 1980 – metalli, 1992 – vesi, 2004 – puu, 2016 – tuli, 2028 – maa, 2040 – metalli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Apinan merkin alla syntyneenä olet viihdyttävä kumppani, verrattoman rakas ystävä ja vapautta rakastava luonne. Taidokkaan Apinan muita ominaisuuksia ovat suvaitsevaisuus, järkkymättömyys ja luova järjestelykyky. Apina on myös ennennäkemättömän kekseliäs, nokkela neuvottelija ja hyvä ratkaisemaan ongelmia.

Vahvuudet: Luottavaisuus, humoristisuus, elämäniloisuus, innostuneisuus, itsevarmuus, innovatiivisuus, uteliaisuus, objektiivisuus ja sosiaaliset taidot.

Onnenväri: Oranssi, violetti, valkoinen, sininen ja kulta.
Kukka: Unikko, krysanteemi ja kutriot.
Tuoksu: Ylang ylang.
Maku: Mausteinen, kypsä.
Onnenkivi: Sardonyksi ja peridootti. Peridootti liitetään avioliittoon, mielenterveyteen, henkisyyteen, kypsyyteen, mystiikkaan, kanavointiin ja näkyihin. Muinaiset kiinalaiset soturit käyttivät peridoottia raivonsa huojentamiseen, jotta he eivät hyökkäisi tai taistelisi vihan vallassa.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Lohikäärme ja Käärme.
Hyvä liikekumppani: Rotta ja Lohikäärme.
Suotuisa ammatti: Liiketoiminta ja kaupankäynti, laki, osakkeet, tiede, tekniikka, teollisuus ja politiikka.

Kuuluisia Apinoita:
Christina Aquilera, Gillian Anderson, Jennifer Aniston, Julius Caesar, Joe Cocker, David Copperfield, Daniel Craig, Joan Crawford, Timothy Dalton, Bette Davis, Celine Dion, Michael Douglas, Mia Farrow, F. Scott Fitzgerald, Ian Fleming, Paul Gauguin, Jerry Hall, Tom Hanks, Harry Houdini, P.D. James, Buster Keaton, Edward Kennedy, Alicia Keys, Bob Marley, Kylie Minoque, Anthony Perkins, Lisa Marie Presley, Little Richard, Mickey Rooney, Diana Ross, Michael Schumacher, Tom Selleck, Omar Sharif, Rod Stewart, Jacques Tati, Elizabeth Taylor, Kiri Te Kanawa, Justin Timberlake, Leonardo da Vinci, Danny de Vito, Venus Williams.

SIAN VUOSI APINALLE

Apina on luonteeltaan hauskanpitäjä ja seikkailija, mutta Sian vuosi vaatii varovaista etenemistä ja hätäisten päätösten välttämistä. Tämä saattaa olla hieman turhauttavaa välkylle ja energeettiselle Apinalle, joka suhteellisista ylä- ja alamäistä huolimatta kohtaa vuoden 2019 rohkeasti ja jatkaa matkaansa myönteisellä dynaamisuudella. Lisäksi Apina on tänä vuonna altis rikoksille ja oikeudenkäynneille, joten Apinalle suositellaankin vahvasti ongelmien karttamista ja aiheuttamista. Kaiken kaikkiaan Apinan on oltava todella huolellinen työssä ja projekteissa, Sian vuosi ei suosi huolimatonta, rämäpäistä asennetta. Apina on saavuttanut viime vuosina kohtuullisesti elämän eri osa-alueilla, nyt ei ole aika tuhota tätä uskottavuutta olemalla leväperäinen. Vuodesta on tulossa haastava, mutta se tarjoaa myös monipuolisia mahdollisuuksia Apinalle kasvattaa kokemuksien kassaa.
Vuoden 2019 onnennumerot: 2, 11.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Cantaloupemeloni ja punaiset paprikat.
Vuoden 2019 onnenvärit: Sininen, pinkki ja keltainen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B020 Tähtilapsi, sininen/pinkki.
Fengshui kivivinkki: Lapis latsulia menestykseen työuralla sekä granaattia maadoittumiseen ja juurichakran tasapainottamiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, toukokuu, elokuu ja joulukuu.
Vuoden 2019 teema: Vuosi täynnä lupauksia ja juhlia rakkaimpia unohtamatta – muista hengittää ja kantaa vastuusi!

KUKKO

Vuodet/elementit: 1933 – vesi, 1945 – puu, 1957 – tuli, 1969 – maa, 1981 – metalli, 1993 – vesi, 2005 – puu, 2017 – tuli, 2029 – maa, 2041 – metalli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Neuvokas Kukko on joustava kilpailija, innostunut kumppani ja lahjakas viihdyttäjä. Hän on myös avomielinen tutkija, suoraviivainen vastustaja ja takaisin tulemisen mestari. Häpeämättömän puoleensavetävänä, äärettömän kekseliäänä ja rohkeana Kukko on onnekas myös rakkaudessa.

Vahvuudet: Rehellisyys, lahjakkuus, rohkeus, itsenäisyys, täsmällisyys, perusteellisuus, vilpittömyys, tarkkaavaisuus, kekseliäisyys, nopea ajattelutapa ja itseensä luottaminen.

Onnenväri: Jalokivien sävyt, turkoosi, fuksia, kulta, ruskea ja keltainen.
Kukka: Asteri, tähtijasmiini, gladiolus eli
miekkalilja, ahkeraliisa ja kukonharja.
Tuoksu: Gardenia.
Maku: Mausteinen.
Onnenkivi: Safiiri ja sitriini. Sitriini on yltäkylläisyyden, luovuuden ja luomisen, akateemisuuden, älyn, tieteen, kukoistuksen,
menestyksen, kasvatuksen ja todellisen viisauden kivi. Kiinalaiset keisarit käyttivät sitriiniä muinoin kasvattaakseen älyllisiä kykyjään ja laajentaakseen mieltään.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Härkä ja Käärme.
Hyvä liikekumppani: Härkä, Lohikäärme, Käärme ja Hevonen.
Suotuisa ammatti: Pr-henkilö, uutistenlukija, matkatoimistovirkailija, matkakirjailija, hammaslääkäri tai -kirurgi, kokki, ravintolan omistaja, tarjoilija, kosmetologi, stylisti, kampaaja, sotilas, palomies, vartija tai poliisi.

Kuuluisia Kukkoja:
Fernando Alonso, Beyoncé, Cate Blanchett, Sir Michael Caine, Enrico Caruso, Eric Clapton, Joan Collins, Daniel Day Lewis, Minnie Driver, Gloria Estefan, Roger Federer, Errol Flynn, Benjamin Franklin, Melanie Griffith, Deborah Harry, Goldie Hawn, Katherine Hepburn, Lleyton Hewitt, Catherine Zeta Jones, Diane Keaton, D.H. Lawrence, Jayne Mansfield, Steve Martin, W. Somerset Maugham, Bette Midler, Van Morrison, Kim Novak, Yoko Ono, Dolly Parton, Matthew Perry, Michelle Pfeiffer, Priscilla Presley, Mary Quant, Joan Rivers, Britney Spears, Johann Strauss, Verdi, Serena Williams, Renée Zellweger.

SIAN VUOSI KUKOLLE

Sian vuosi on Kukolle henkilökohtaisen voiman ja auktoriteetin palauttamisen vuosi, jolloin projektit ja tavoitteet, joita kohti Kukko on työskennellyt jo jonkin aikaa, alkavat tuottamaan tulosta. Kukolla on siis onnea uran ja opintojen suhteen, uuden oppiminen ja kokeissa menestyminen ovatkin sangen suotuisia vuoden 2019 teemoja. Ystäväpiirin laajentaminen ja muiden ajatusten huomioon ottaminen auttavat käsittelemään vuoden aikana eteen tulevia haasteita tyynesti ja rauhallisesti, näin vuosi saatetaan päätökseen Kukon osalta turvallisesti. Tämä vuosi kehottaakin todella huomioimaan ihmissuhteiden laatua, mikäli Kukko haluaa menestyä sillä saralla. Sian vuosi kannattaa vastuullista toimintaa, sillä esimerkiksi haitallisen henkilön valinta, velkakysymykset, torjumiset tai jopa varkaus voivat aiheuttaa taloudellisia tappioita. Varovaisuutta siis suositellaan mielivaltaisen tai holtittoman käytöksen sijaan eli niin kauan kuin Kukko osaa olla ennakoiva, hän voi saavuttaa paljon vuoden varrella.
Vuoden 2019 onnennumerot: 0, 9.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Minttu, mustapippuri ja mansikat.
Vuoden 2019 onnenvärit: Taivaansininen, pinkki ja vaaleanvihreä.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B058 Orion & Angelica, vaaleansininen/vaaleanpunainen.
Fengshui kivivinkki: Sitriiniä onnekkaaseen vaurauteen ja fuksiittia eli oikeuden kiveä sydänchakran harmonisoimiseen.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Huhtikuu, toukokuu ja syyskuu.
Vuoden 2019 teema: Antoisia tapaamisia, tyydyttäviä matkoja ja tuottoisia sijoituksia – horisontissa on uudistuminen, emotionaalisia muutoksia ja hyväntahtoisia tunnustuksia.

KOIRA

Vuodet/elementit: 1934 – puu, 1946 – tuli, 1958 – maa, 1970 – metalli, 1982 – vesi, 1994 – puu, 2006 – tuli, 2018 – maa, 2030 – metalli, 2042 – vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yang.

Kuvaus: Omistautuneen Koira merkin alla syntynyt on uskollinen ystävä, oikeuden ja totuuden etsijä sekä totuuden puolustaja. Hän on epäitsekäs kumppani ja rehti yhteisön jäsen, joka haluaa toisille aina vain hyvää. Työelämässä Koira on itsepäisen touhukas, riippumaton uranuurtaja ja velvollisuudentuntoinen työntekijä. Tämä rakastettava luonnontutkija on myös vähättelyn mestari.

Vahvuudet: Urhoollisuus, uskollisuus, rehellisyys, vastuuntuntoisuus, nokkeluus, ystävällisyys, rohkeus, herkkyys, vilpittömyys, suojelevaisuus, avuliaisuus, eloisuus ja sosiaaliset taidot.

Onnenväri: Indigonsininen, vihreä, punainen ja purppura.
Kukka: Appelsiininkukka, orkidea, nystykämmekkä ja teeruusu.
Tuoksu: Palsami, myski.
Maku: Runsas, voinen.
Onnenkivi: Opaali ja timantti. Timantti yhdistetään kivenä voimaan, suojeluun, vahvuuteen, rohkeuteen, luotettavuuteen, ystävyyteen, omaperäisyyteen, tarkkuuteen ja viattomuuteen. Kiinalaiset legendat pitävät timanttia moraalin kivenä ja vahvana suojana pahaa vastaan.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Tiikeri, Hevonen ja Jänis.
Hyvä liikekumppani: Tiikeri ja Hevonen.
Suotuisa ammatti: Teollisuusjohtaja, kasvattaja, kirjailija, sairaanhoitaja, lääkäri, tiedemies, tutkija, professori, pappi, poliitikko, tuomari, poliisi, ohjaaja tai sisustusarkkitehti.

Kuuluisia Koiria:
Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Bush, Naomi Campbell, Mariah Carey, José Carreras, Paul Cezanne, Cher, Sir Winston Churchill, Bill Clinton, Leonard Cohen, Jamie Lee Curtis, Matt Damon, Sally Field, Ava Gardner, Victor Hugo, Holly Hunter, Michael Jackson, Jennifer Lopez, Sophia Loren, Joanna Lumley, Madonna, Norman Mailer, Barry Manilow, Freddy Mercury, Liza Minelli, David Niven, Elvis Presley, Tim Robbins, Linda Ronstadt, Susan Sarandon, Claudia Schiffer, Sylvester Stallone, Sharon Stone, Donald Sutherland, Äiti Teresa, Uma Thurman, Donald Trump, Voltaire.

SIAN VUOSI KOIRALLE

Sian vuonna Koiran tie näyttää esteettömältä. Vuosi on täynnä mahdollisuuksia sekä Koiran arvostamia vaihtoehtoja ja tilaisuuksia, jotka ovat paljolti aiemmin tehtyjen muutosten ja viisaiden valintojen seurausta. Koira osallistuu sujuvasti tärkeisiin kokouksiin ja juhlallisuuksiin, rohkaisua vuoteen tarjoavat eritoten perhe sekä ystävät. Arkipäiväiset ilotkin kasvattavat merkitystään Koiran elämässä ja koti saa paljon huomiota osakseen ehkä sisustussuunnittelun, remontoinnin tai puutarhahommien merkeissä. On siis myös aika tarvittaessa rentoutua hieman ja nauttia kodin rauhasta ja tyyneydestä, ehkä hieman pohdiskella menneitä sekä valmistella tulevaa. Kaiken kaikkiaan Koiran käyttäessä taitojaan ja vahvuuksiaan saavutetaan tyytyväisyys ja näin Koira nauttii elämästään Sian vuonna.
Vuoden 2019 onnennumerot: 8, 18.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Neilikka ja ananakset.
Vuoden 2019 onnenvärit: Sininen ja keltainen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B094 Arkkienkeli Mikael, vaaleansininen/vaaleankeltainen.
Fengshui kivivinkki: Tuliakaattia ja karneolia hyvään onneen sekä sakraalichakran tasapainottamiseen ja dalmatianjaspista matkoille.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Helmikuu, maaliskuu, kesäkuu ja lokakuu.
Vuoden 2019 teema: Huomattavaa kehitystä kotona – luovaa uusiutumista, hiljaista menestymistä, iloisia yllätyksiä ja kyseenalaistamista.

SIKA

Vuodet/elementit: 1935 – puu, 1947 – tuli, 1959 – maa, 1971 – metalli, 1983 – vesi, 1995 – puu, 2007 – tuli, 2019 – maa, 2031 – metalli, 2043 – vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Polaarisuus: Yin.

Kuvaus: Kestävä Sika on vilpitön sielu, jolla on antelias luonne. Hän on kunnioitettava liikekumppani, väsymätön asioiden toimittaja ja talonpoikaisjärkinen realisti. Sika pelaa aina reilua peliä, rakastaa rikkauksia ja etsii elämäänsä aistillisuutta. Siasta pidetään hilpeänä seuralaisena ja uskollisena ystävänä.

Vahvuudet: Älykkyys, huomaavaisuus, luovuus, vastuullisuus, uteliaisuus, jalous, uskollisuus, rehellisyys ja ahkeruus.

Onnenväri: Musta, valkoinen, keltainen, harmaa, ruskea ja kulta.
Kukka: Krysanteemi, hortensia ja päivänkakkara.
Tuoksu: Kukkainen.
Maku: Mausteinen, suolainen.
Onnenkivi: Topaasi, akaatti ja rubiini. Rubiini on onnen, terveyden, kunnian, maineen, taktiikan, rohkeuden, älyn ja johtajuuden kivi. Tämä kuuluisuuden kivi kiinalaisten legendojen mukaan voi näyttää kuinka tulla tunnetuksi kaikkialla maailmassa.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Tiikeri, Jänis ja Vuohi.
Hyvä liikekumppani: Jänis, Vuohi ja Sika.
Suotuisa ammatti: Lääkäri, eläinlääkäri, pankkiiri, liikemies, tieteilijä, sisustaja, viihdyttäjä tai pitopalvelut. Lupaavia aloja ovat myös kuljetusala ja vähittäiskauppa.

Kuuluisia Sikoja:
Bryan Adams, Woody Allen, Julie Andrews, Marie Antoinette, Fred Astaire, Humphrey Bogart, James Cagney, Maria Callas, Hillary Clinton, Glenn Close, Noël Coward, Simon Cowell, Oliver Cromwell, Billy Crystal, Ted Danson, Richard Dreyfuss, Emmylou Harris, Ernest Hemingway, Conrad Hilton, Alfred Hitchcock, Sir Elton John, Tommy Lee Jones, Stephen King, Kevin Kline, Hugh Laurie, Nigella Lawson, David Letterman, Jerry Lee Lewis, Meat Loaf, Ewan Mc Gregor, Marcel Marceau, Ricky Martin, Wolfgang Amadeus Mozart, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Ginger Rogers, Carlos Santana, Arnold Schwarzenegger, Kevin Spacey, Steven Spielberg, Emma Thompson, Jules Verne.

SIAN VUOSI SIALLE

Sika viettää siis omaa vuottaan ja sen teema on hieman ristiriitainen. Sian tullessa toisen Sian alueelle, kannattaa matkaavan Sian pitää matalaa profiilia mahdolliset ongelmat välttääkseen. Tämä merkitsee rajoituksia, kilpailua ja epävakaista onnea. Mutta… mikäli viiden elementin teorian elementit osuvat Sian kartalla kohdilleen ja ovat tasapainossa, onni ja menestys useimmilla alueilla tulevat edistämään Sian itsetuntoa. Uudet ystävät tuntuvat ilmaantuvan ympärille kuin itsestään. Jotkut näistä tuttavuuksista tulevat hyvin aikein ja jotkut taasen, usein vaikeammin tunnistettavissa olevat, pyrkivät häpeilemättömästi hyötymään Sian anteliaasta seurasta ja luonteesta. Jotta Sika välttää henkisen ja fyysisen uupumisen, on aika päästää irti kaikesta, mikä on pidätellyt Sikaa – vanha ulos ja uusi sisään! Kun vapautuu energiasta, jota ei enää tarvitse, uudet mahdollisuudet avautuvat ja Sika selviää tästä vuodesta suosiollisesti.
Vuoden 2019 onnennumerot: 2, 9.
Vuoden 2019 ravintosuositus: Perunat ja vadelmat.
Vuoden 2019 onnenvärit: Kulta, punainen ja keltainen.
Aura-Soma tasapainopullo käyttösuositus: B040 ”Minä olen” pullo, punainen/kulta.
Fengshui kivivinkki: Vihreää aventuriinia kauneuteen ja suojaamaan terveyttä sekä karneolia energisoimaan ja tasapainottamaan sakraalichakraa.
Vuoden 2019 parhaat kuukaudet: Helmikuu, maaliskuu, heinäkuu ja marraskuu.
Vuoden 2019 teema: Itseään esimerkillisesti hillitsevälle onni ja yltäkylläisyys ovat saavutettavissa.