Kuningas Arthur ja Camelot

Legendaarinen kuningas Arthur ja hänen ympärilleen muodostunut tarujen verkosto, jonka runollisina säikeinä hohtavat muun muassa pyöreän pöydän ritarit, velho Merlin, Graalin maljan etsintä sekä kuningatar Guineveren ja ritari Lancelotin rakkaussuhde, on myyttistä kertomusta parhaimmillaan. Britanniassa elänyt, ehkä todellisesta henkilöstä alkunsa saanut legenda, on saattanut olla suuri sotapäällikkö, joka on taistellut lähes yliluonnollisia voimia vastaan tai taianomainen hahmo, joka on herännyt eloon kansantaruissa toivoa kohottaakseen. Oli alkuperäinen totuus mikä tahansa, tämä kiehtova legenda elää edelleen ja on aistittavissa vahvasti esimerkiksi Glastonburyn alueella Englannissa.

Energiakeskus Indigo kokoaa ja täydentää Kuningas Arthur mytologiaa käsittävää sivustoaan vähitellen tutkimustyön edetessä.

Kuningas Arthur

Luokka: Tarunomainen hahmo.
Nimen merkitys: Artos – karhu (keltti).
Symbolit: Punainen lohikäärme ja Cornwallin villikarju.
Kuvaus: Kuningas Arthur on myyttinen, kelttiläinen hahmo, jonka historiallisesta alkuperästä on monia eri käsityksiä. Tämän tarujen mukaan 400-500-luvulla eläneen legendaarisen sotapäällikön kerrotaan muun muassa olleen alunperin pappiskuningas Gwydion, roomalainen upseeri Lucius Artorius Castus tai roomalais-brittiläinen sotapäällikkö Ambrosius Aurelianus. Olkoon Arthur todellinen, historiallinen hahmo tai legendaarinen sankari, on hänen taistelunsa hyvän ja valon puolesta pahaa ja pimeyden voimia vastaan ihmisten mieliä kiehtovaa sekä aina uutta toivoa kohottavaa.

Kerrotaan, että velho Merlinin ja sir Ectorin kasvattama Arthur syntyi Britannian kuninkaan Uther Pendragonin ja Cornwallin herttuattaren Igrainen aviottomana lapsena. Kuninkuutensa Arthur todisti vetämällä lapsena Excalibur miekan kivestä, hänet kruunattiin kuninkaaksi Walesissa vain viisitoistavuotiaana. Kuningas perusti hovin Camelotin linnaan, meni naimisiin Guineveren kanssa ja puolusti sotajoukkoineen maataan vieraita valloittajia vastaan. Sir Lancelotin ja kuningattaren rakkaus heikensi Camelotin pyöreän pöydän ritarien yhtenäisyyttä, viimeinen taistelu ritarikunnan pelastamiseksi käytiin Arthurin ja hänen poikansa/veljenpoikansa Mordredin sotajoukkojen välillä. Väärinkäsityksen vuoksi sotajoukot käyvät taistoon ja Arthur surmaa taistelussa Mordredin haavoittuen itse myös kuolettavasti. Tarujen mukaan kuningas Arthur on haudattu myyttiselle Avalonin saarelle.
Pyhä paikka: Glastonbury, Englanti.

Avalon

Luokka: Myyttinen paikka.
Nimen merkitys: Annwyn – keijujen maa, aval, afal – omena.
Kuvaus: Ihmeellinen saari, jossa kerrotaan Excalibur miekan taotun ja kuningas Arthurin toipuneen viimeiseen lepoonsa Camlannin taistelun jälkeen.

Camelot

Luokka: Myyttinen paikka.
Kuvaus: Kuningas Arthurin linnan ja hovin legendaarinen sijaintipaikka Britanniassa, jossa myös Pyöreän pöydän ritarit kokoontuivat.