Frantsilan kukkatipat hoitavat olemustamme

Frantsilan Luomuyrttitilan suomalaiset kukkaterapiavalmisteet lisäävät harmoniaa ja hyvinvointia, niistä on oiva ammentaa mielen ja tunne-elämän tasapainoa. Ohessa siis 24 kukkatipan vaikutuksia suomalaisesta luonnosta!

Kissankello – Campanula rotundifolia

Sinikello on niille, joiden tunne-elämä on kovettunut arjen rutiineissa. Se uudistaa ja pysäyttää havaitsemaan omat tarpeet kaikilla tasoilla, myös seksielämässä. Tässä on perusuute herkistämään suomalaista kohtaamaan tunteensa, näkemään asiat kirkkaasti ja heräämään muutokseen sekä näyttämään vapaasti tunteensa.

Koivu – Betula pendula

Koivutippa antaa levollisen olon ja poistaa epävarmuuden. Se saa mielen ja energian virtaamaan elvyttävästi kuten vihta kotoisessa saunassa. Samalla se auttaa tasapainottumaan ja kasvamaan kypsäksi aikuiseksi sekä puhdistaa ajatukset pois itsekkyydestä. Se virvoittaa uupunutta ja lisää nesteiden kiertoa.

Kuisma – Hypericum maculatum

Kuisma antaa valoa pelokkaalle ja masentuneelle mielelle. Kuismatipat lähettävät toivonkipinöitä joka soluun ja antavat voimaa. Ne auttavat itsetuntemuksessa ja itsen hyväksynnässä. Uute mahdollistaa myös ihmisten välisen avoimen vuorovaikutuksen.

Kuusi – Picea apies

Kuusi sopii huolista, velvollisuuksista ja ympäristöstä aiheutuneisiin paineisiin. Se keventää elämän taakkaa hartioilta ja antaa sisäistä tukea ja turvaa. Se helpottaa myös liiallista itsekritiikkiä ja auttaa irroittautumaan omista ja ympäristön asettamista malleista.

Lemmikki – Myosotis scorpiodes

Lemmikki auttaa saavuttamaan tasapainon unelmien ja todellisuuden välille sekä auttaa kielteisten tunteiden hyväksynnässä, käsittelyssä ja purkamisessa vahingoittamatta itseä tai toista. Tämä on hyvä uute syvällä olevan kaipuun ja sielun muistojen herkistämälle mielelle. Luhtalemmikki opettaa, että elämä on täynnä tilaisuuksia saada ja antaa rakkautta. Se avaa uusia näköaloja ihmissuhteissa.

Lumme – Nymphea alba

Lumme on suomalaisten kalevalainen lootus. Se poistaa uupumusta, vahvistaa uskoa ja ylentää mieltä. Uute saa aikaan tasapainon perusviettien, perustarpeiden ja korkeimpien arvojen kesken sekä vähentää niiden välisiä ristiriitoja. Lumme rauhoittaa meditaatioon.

Mesiangervo – Filipendula ulmaria

Mesiangervo auttaa valitsemaan ja vastaanottamaan erilaiset ympäristöstä itselle tulevat viestit. Se selvittää levotonta mieltä, harmonisoi ylikierroksilla käyvää ihmistä, joka reagoi liian herkästi, auttaa keskittymään ja poistamaan jännittyneisyyttä.

Metsäapila – Trifolium medium

Metsäapila antaa iloa ja luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Se auttaa itsekeskeisyydessä ja ulkopuolisuuden tunteessa. Ota metsäapilaa, kun haluat ilmaista lämpimällä huumorilla itseäsi ja aktivoida luovuuttasi. Käytä sitä myös kokous- ja tiimityöskentelyn aktivoimiseen.

Metsäkurjenpolvi – Geranium sylvaticum

Metsäkurjenpolvi auttaa havaitsemaan elämän erilaiset arvot. Se opettaa ymmärtämään elämän mahdollisuudet ja hyväksymään elämänilon, joka vie luovaan vapauteen. Metsäkurjenpolvi sopii suomalaiselle, joka useinkaan ei salli itsensä nauttia elämästä.

Metsäorvokki – Viola riviana

Metsäorvokin avulla voit oppia tunnistamaan oman arkuutesi. Se kannustaa häntä, joka vetäytyy liikaa itseensä tai on melankolinen. Uute tukee sosiaalista kanssakäymistä ja auttaa elämään rohkeudessa, antamisen ilossa ja hymyssä.

Metsätähti – Trientalis europaea

Metsätähti puhdistaa ja kohottaa mielen vaikeuksien yläpuolelle ja antaa suojatun, luottavaisen ja levollisen olon. Se edesauttaa hiljentymistä, lisää ja tasapainottaa herkkyyttä.

Mustikka – Vaccinum myrtillus

Mustikka vahvistaa sinua omalla polullasi. Se elvyttää elämänvoimaa. Uute kokoaa elämän rakennusaineita niitä tarvitsevalle. Ota mustikkaa ruoansulatusvaivoissa.

Mänty – Pinus dioica

Mänty antaa nuorekasta, maskuliinista voimaa. Se auttaa ahdistuksessa, itsensä vähättelyssä sekä auttaa ymmärtämään omia virheitä. Se avaa rajoittavat suojamuurit ja tunnelukot. Mänty opettaa seisomaan terveesti omilla juurillaan. Tervaskannoille, jengiläisille ja liihoittelijoille – se auttaa välittämään toisista käytännön elämässä.

Nokkonen – Urtica dioica

Nokkostipat ovat vitaalisuutta lisääviä ja edesauttavat rautaista kuntoa. Ne auttavat tulkitsemaan omia tarpeita ja tuntemuksia. Nokkonen opettaa ymmärtämään, että olet osa luontoa ja opit elämään sen mukaisesti.

Piharatamo – Plantago major

Piharatamo auttaa seisomaan tukevasti omalla maaperällään. Se kohottaa omanarvontuntoa, toisten arvostamista ja auttaa jakamaan omaa näkemystä toisillekkin ilman arvostelun pelkoa. Se auttaa yksinäisyydessä, surumielisyydessä ja turhautuneisuudessa sekä psyykkisissä että fyysisissä kolhuissa.

Pihlaja – Sorbus aucuparia

Pihlaja auttaa ihmistä tiedostamaan itseänsä. Se auttaa näkemään kokonaisuuksia, jolloin pikkuasioista ja pakkomielteistä pääsee irti. Pihlaja avaa sydämen havaitsemaan itsekkään ja todellisen rakkauden välisen eron. Se opettaa että itsen ja toisten rakastaminen ei ole uhrautumista eikä mielistelyä. Pihlaja tuo sydämelle keveyttä ja rohkaisee rakkauden jakamiseen.

Päivänkakkara – Leucanthemum vulgare

Päivänkakkara selkeyttää tavoitteet ja auttaa kulkemaan turhaa huolehtimatta. Se auttaa erottamaan oleellisen epäoleellisesta, hyväksymään ja ilmaisemaan itsensä. Ota päivänkakkaraa voidaksesi valita järkevästi ja oikein, kun tarvitset päätöksentekokykyä ja elämälle suuntaa sekä päämäärää.

Ruiskaunokki – Centaurea cyanus

Ruiskaunokki tasapainottaa mieltä ja auttaa tunnistamaan tunteet. Se auttaa tuskan läpikäymistä, helpottaa palautumista aikaisemmista kokemuksista ja auttaa latautumaan uuteen. Ota ruiskaunokkia silloin, kun tunnet koti-ikävää, eron ja kaipuun tuskaa tai sisäistä haikeutta. Sydämesi rakkaus herää ja rakkauselämäsi elpyy.

Siankärsämö – Achillea millefolium

Siankärsämö antaa suojaa haitallisilta ulkoisilta psyykkisiltä ja fyysisiltä vaikutuksilta (esim. saasteet, lisäaineet), joiden seuraus voi olla hyvinkin erilainen henkilöstä riippuen. Se lisää sitkeyttä ja sisäistä vahvuutta. Ota siankärsämöä elvyttämään sisäistä uudistuvaa luomisvoimaasi, kun vastustuskykysi on heikentynyt esimerkiksi flunssakauden aikana. Kun suhde itseen on kunnossa, on suhde ympäristöön kunnossa.

Suopursu – Ledum palustre

Suopursu poistaa ahdistusta ja riippuvaisuuksien takana olevat tukokset kuin vapauttava itku. Ota suopursua, kun tarvitset apua kipuihin tai tunnemyllerryksiin. Se auttaa tarkastelemaan itseä kauempaa henkiseltä puolelta.

Tuomi – Prunus padus

Tuomi auttaa ymmärtämään menneisyydestä tulevien elämänläksyjen tarkoitusta. Se vapauttaa lapsuuden kokemusten taakasta ja rohkaisee ihmisläheiseen kanssakäymiseen. Se avaa ymmärrystä ja auttaa antamaan anteeksi. Ota tuomea, jos olet tukahduttanut osan itseä ja haluat avautua.

Vanamo – Linnea borealis

Vanamo tasapainottaa ja herkistää kuuntelemaan ja nauttimaan omasta sisäisestä musiikista. Se lähentää ihmissuhteita ja erityisesti parisuhdetta. Uute lisää kärsivällisyyttä ja auttaa yhteisen sävelen löytämisessä esimerkiksi itsenäistymisen ja parisuhteen kriiseissä. Se luo tyytyväisen olon ja auttaa tunteiden käsittelyä.

Villiruusu – Rosa canina

Villiruusu auttaa rakkauden ilmentämisessä, joka taas herättää vastarakkauden. Näin rakkauden energia laajenee. Ota tätä uutetta silloin, kun läheisyyden kaipuu valtaa sydämesi tai kun mielesi on rauhaton. Se auttaa sydämen avautumista rakkaudelle, elähdyttää olemusta ja syventää meditaatiota. Se helpottaa masentuneisuutta ja välinpitämättömyyttä.

Voikukka – Taraxacum spp.

Voikukka laukaisee kaikenlaisia jännityksiä, avaa mielen lukkoja ja helpottaa masentuneisuutta. Uute virkistää tuomalla keveyden, sopusoinnun ja auringon valon. Ota voikukkaa, kun haluat valoa syksyn pimeyteen, kaamosmasennukseen tai kesän pitkään odotukseen.

Lähde Frantsilan Luomuyrttitilan esite: ”Suomalaisista kukkaterapiavalmisteista harmoniaa ja hyvinvointia” copyright © Frantsilan Luomuyrttitila, www.frantsila.com.