Jason Christoff on kehittänyt maailmanlaajuisen maineen itsesabotaasivalmentajana, joka tekee monimutkaisista asioista asiakkailleen helposti ymmärrettäviä. Jason huomasi uransa varhaisessa vaiheessa, kun hän oli johtanut yhtä Kanadan menestyneimmistä painonpudotusklinikoista, että terveys ja itsesabotaasi liittyvät olennaisesti toisiinsa. Jasonia haastatellaan eri puolilla maailmaa joka kuukausi, ja hän esiintyy useissa podcasteissa ja radio-ohjelmissa kertoen hänen erittäin tehokkaista menetelmistään voittaa itsensä sabotaasi, pudottaa painoa ja nousta täyteen potentiaaliin.

Jason näyttää myös esimerkkiä asiakkailleen käyttämällä valtavaa kokemustaan, jonka hän oppi, kun hän voitti oman itseään sabotoivan käyttäytymisensä, joka oli ajanut hänet katastrofin partaalle. Jason on kirjoittanut yli 1300 artikkelia laajasta valikoimasta aiheita – Jason uskoo, että voimme pelastaa sekä itsemme että lapsemme, tärkeimmät ihmissuhteemme ja yhteisömme tehokkaalla valmennuksella.

Tässä on hyvä tarina Jasonin asiakkaan itsesabotaasista ja kauniista toipumisesta siitä:

”Minulla oli asiakas, joka oli naimisissa. Hän oli onnellisesti naimisissa ja kaikki meni erittäin hyvin. Hän tuli luokseni itsesabotaasivalmentajana luettuaan useita artikkeleita siitä, miksi me itse sabotoimme ja kuinka itsesabotaasi voi suistaa jonkun onnellisen elämän hyvin nopeasti raiteiltaan. Hän kertoi minulle, että niin kauan kuin hän muisti, hän seurusteli kauniiden miesten kanssa ja oli erittäin onnellinen heistä kaikista. Hän kertoi myös minulle, että niin kauan kuin hän muistaa, hänelle tuli myös pakkomielle miehiin, jotka eivät kiinnittäneet häneen mitään huomiota. Juuri näitä tavoittamattomia miehiä hän etsi, jahtasi ja oli heihin koukussa… kunnes hänen muut suhteensa hajosivat stressin alla. Siinä vaiheessa hän oli yksin ja onneton. Hän sanoi, että se oli tapahtunut niin monta kertaa, että se oli ilmeisesti kaava. Hän sanoi haluavansa apua tällä kertaa ymmärtääkseen kuvion, ennen kuin hän oli jälleen yksin ja onneton. Ensimmäinen asia, jonka sanoin hänelle, oli… ”et ole ollenkaan rikki, toimit todella täydellisen suunnitellusti. Kaikki toimintahäiriöt ovat vain ohjelmia ja voimme ohjelmoida uudelleen milloin tahansa mihin tahansa kaipaamamme elämän… hyvin vähällä vaivalla.” Hän oli erittäin iloinen kuultuaan tämän.

Selitin hänelle, että käyttäytymisemme päätekijä on osa psyykeämme, jota kutsutaan alitajunnaksi. Alitajunta toimii näkymättömän tyyppisellä vakionopeudensäätimellä, ja tämä automaattinen vakionopeudensäätimen käyttäytymisjärjestelmä on usein pohjustettu lapsuudessa ja saatu ansaan jopa käänteiseen mediaan leimautumisesta. Esitin veikkauksen, että hänellä oli lapsuudessa isä, joka ei ollut tavoitettavissa, mies, joka ei kiinnittänyt häneen paljoa huomiota… tai jopa isä, joka ei ollut kotona ollenkaan, jota hän usein kaipasi. Hän oli järkyttynyt siitä, että tämä oli juuri hänen lapsuutensa.

Toistuva altistuminen samalle idealle, ajatukselle tai tunteelle ohjelmoi alitajunnan helposti toistamaan nämä ideat, ajatukset tai tunteet. Alitajunta tekee tämän luonnollisesti, matkien ja kopioiden aina ympäristön eniten toistuvia asioita, oppimisvälineenä, kuinka sopeutua siihen ympäristöön… sopeutuakseen heimoon. Meistä tulee toistavia, vaikka se tuhoaisikin meidät… ellemme opi ohjelmoimaan uudelleen. Asiakkaani etsi vain kadonnutta isäänsä, joka ei ollut siellä tarpeeksi usein menneisyydessä. Hän etsi kadonnutta isäänsä miehistä, jotka eivät ilmeisesti halunneet olla missään tekemisissä hänen kanssaan. Hän ei itse asiassa halunnut muita miehiä lainkaan, hän halusi isänsä, joka ei ollut koskaan antanut hänelle rakkautta, jota hän tarvitsi tunteakseen olonsa turvalliseksi maailmassa. Jokaiseen mieheen, joka ei antanut hänelle tänäpäivänä energiaa tai huomiota, hän takertui yrittäessään saada yhteyden poissaolevaan isäänsä. Miehet, jotka auttoivat häntä, rakastivat häntä ja olivat hänen tukenaan (kuten hänen nykyinen miehensä)… saivat hänet tuntemaan olonsa oudolta, vieraalta ja epämukavalta, koska se merkitsi, etteivät he olleet hänen isänsä.

Hän ei ollut rikki, hänen täytyi vain antaa alitajuntaan jotain parempaa jahdattavaa, jotain parempaa kopioitavaa ja jotain parempaa matkittavaa. On monia hienoja tapoja ohjelmoida alitajunta uudelleen, ja teimme sen uudelleenohjelmoinnin yhdessä. Nyt hän ei ainoastaan ymmärrä käyttäytymistään, hänen avioliittonsa on paranemassa ja hän ohjelmoi uudelleen sitä, mitä hän haluaa elämässään… ei sitä, mitä hän ei halua.”

Jos haluat tulla sertifioiduksi Self Sabotage Coach -valmentajaksi, lähetä Jasonille sähköpostia henkilökohtaisesti osoitteeseen [email protected] Lue lisää täältä:
Jason Christoff: HEALTH + FITNESS + WELLNESS