Miten chakraoppaaksi päädytään? Tämä kysymys on esitetty minulle viimeaikoina monesti. Kyse on kai lopulta siitä, että kun työstää ja avaa itseään riittävästi ja seuraa omaa polkuaan omassa tahdissaan, niin asioita “vain tapahtuu”. Lopulta kaikki on aina sielulle selvää ja käy järkeen, kun pysähtyy miettimään. Askel askeleelta vuosien kuluessa olen erilaisten opettajien ja parantajien (olivatpa ne sitten ihmisiä, kasveja, kokemuksia, homeopatiaa tai muita täydentäviä hoitomuotoja) avulla löytänyt intuitiivisen kyvyn lukea ihmisten chakroja. Tässä tekstissä haluankin avata lisää, mistä chakraluennassa on kyse. Ja tätä tekstiä päädyin kirjoittamaan, koska chakrat ohjasivat minut Energiakeskus Indigoon. Siitä olen äärimmäisen kiitollinen!

Omalla kohdallani chakrat tulivat tietoisuuteeni pikkuhiljaa. Ensin näin vuosia pelkkiä värejä, mutta en tiennyt, mitä se tarkoittaa. Näin omat lapseni tietyn värisenä, ja jos keskityin katsomaan, pystyin näkemään myös muiden ihmisten värin. Näin saman ihmisen aina saman värisenä. Vaikka vuodet kuluivat, väri pysyi muuttumattomana (toisin kuin vaikka auran väri). Muutamia vuosia sitten valkeni, että värien täytyy jollakin tavalla liittyä chakroihin. Päädyin lopulta pohdinnoissani siihen, että jokaisella ihmisellä voisi olla yksi tietty chakra, joka määrittää hänen perusominaisuuksiaan ja näkemäni väri liittyy tuohon chakraan. Kun sitten myöhemmin luin parantaja Edgar Caycesta, jonka mukaan jokaisella ihmisellä on yksi chakra, johon heidän vahvuutensa ja toisaalta myös heikkoutensa liittyvät, olin vakuuttunut, että tässä täytyy olla jokin juttu! Päädyinkin lopulta nimittämään tätä kyseistä chakraa ihmisen “sielunpolun chakraksi”, joka määrittää hänen elämäntehtäväänsä – ainakin tässä elämässä.

Chakraoppaan tehtävän vastaanottaminen

Vaikka tajusinkin näkeväni ihmisten chakroja, en ollut aiemmin tullut ajatelleeksi, että tehtävänäni voisi olla auttaa muita ihmisiä terapeuttisessa mielessä heidän polullaan. Täyttäessäni 40-vuotta upea shamaani Brenda Miquiztli teki minulle rituaalin äitiroolini muuttumisen kunniaksi. Huomasin yllättäen, että rituaalissa oli kyse myös sen hyväksymisestä, että lapseni ovat jo valmiita sille, että voin palvella maailmaa uudella tavalla. Rituaalin aikana sain vahvan muistutuksen siitä, että minun on ehkä jatkettava esiäitini tehtävää. Lupasin ottaa tehtävän vastaan ja hämmästyksekseni aloin rituaalin jälkeen nähdä aivan sattumanvaraisesti eri ihmisten chakrojen tilan. Näin esimerkiksi unessa, että tuttavani solar plexus oli ylikierroksilla, ja että hän tarvitsisi tiettyä homeopaattista ainetta sen tasapainottamiseen. Kun katsoin toisen tuttavani chakroja, näin selvästi, että sakraali- ja sydänchakra kaipasivat tasapainotusta ja uskoin tietäväni myös, mikä siihen auttaisi.

Olin todella yllättynyt tästä uudesta kyvystä, enkä suoraan sanottuna oikeastaan aluksi tiennyt, mitä sillä pitäisi tehdä. Epäilin vahvasti (kuten olin tehnyt jo vuosia), että onko minun laisinkaan tarkoitus auttaa tällä kyvyllä muita vai tulkitsenko merkit ja “kyvyn” väärin. Onko tämä egoni epätoivoinen yritys uskotella, että olen erityinen. Toisaalta kuitenkin tiedän, että en ole. Maailma on jo täynnä uskomattomia parantajia, joiden luokse voi ohjata apua tarvitsevia! Keskusteltuani asiasta yhden mentorini Silja Ballinin kanssa, tajusin, että minun kuuluu avata sydämeni ja olla saatavilla niille ihmisille, jotka jossain kohtaa matkaansa tarvitsevat juuri minun kohtaamiseni polulleen. Ja toisaalta voi ajatella niinkin, että myös jokaisen parantajan on kohdattava juuri tietyt asiakkaat tietyssä kohdassa matkaansa, jotta heidän oma prosessinsa etenee.

On myös ollut mieltä avartavaa oivaltaa, että parantajan ei tarvitse aina itse olla täydellisessä tasapainossa voidakseen toteuttaa tehtäväänsä (toki he yleensä ovat lähempänä tasapainoa kuin kaaosta). Joillakin parantajilla voi omasta herkkyydestään johtuen olla myös haasteita tasapainonsa kanssa ja joskus se täytyy vain hyväksyä osana elämäntehtävää. On tavallaan oltava kahden maailman/ulottuvuuden välissä ja se voi aiheuttaa haasteita fyysisen kehon kanssa. Se saa etsimään keinoja parantaa itseään ja matkalla voi kerätä työkaluja auttaakseen myös muita. Sen myötä saattaa päätyä esimerkiksi chakraoppaaksi.

Chakrojen yhteys umpieritysrauhasiin

Chakramme sijaitsevat suoraan umpieritysrauhasten kohdalla. Esimerkiksi kurkkuchakra sijaitsee kilpirauhasen kohdalla ja sillä voi olla yhteys tyroksiinin tuotantoon. Solar plexus puolestaan voi vaikuttaa haimaan ja insuliinin tuotantoon, kun taas esimerkiksi sakraalichakra sijaitsee munasarjojen ja kivesten alueella ja voi vaikuttaa estrogeenin sekä testosteronin tuotantoon jne.

Chakraluennat ovat avanneet myös minulle tätä aspektia. Esimerkiksi henkilöillä, joiden sielunpolun chakra on solar plexus, on usein myös herkkyys sokerille. Sokeri saattaakin pistää herkästi koko heidän elimistönsä ylikierroksille. Sellaiset henkilöt taas, joilla kruunuchakra “ohjaa” sielunpolkua, kärsivät helposti nukkumiseen liittyvistä haasteista. Kruunuchakra sijaitsee päälaella ja voi vaikuttaa käpyrauhasen toimintaan ja melatoniinin tuotantoon.

Mitä luennassa tapahtuu?

Luennassa katsotaan ensin asiakkaan chakrojen tila ja kartoitetaan ovatko chakrat tasapainossa ja auki vai mahdollisesti yliaktiivisia tai aliaktiivisia. Samalla katsotaan myös ihmisen “päächakra” eli sielunpolkuun liittyvä chakra. Sen jälkeen käydään vielä asiakkaan kanssa yhdessä jokainen chakra läpi ja katsotaan, millaiset tunteet, muistot tai muut asiat chakrojen alueella mahdollisesti vaikuttavat tiedostamattomalla tasolla. Luennan aikana työstetään niitä chakroja, jotka tarvitsevat sitä ja lisäksi asiakas saa yksilöllisiä ohjeita, miten chakroja voi tasapainottaa myös kotona. 

Annan myös vinkkinä kaikille chakroista kiinnostuneille Energiakeskus Indigon Chakra-sivut, sillä täältä kannattaa käydä katsomassa oman sielunpolun chakran kuvaus ja ihania Aura-Soma tuotteita, joilla voi myös tasapainottaa tuota omaa tärkeintä chakraa.

Palautteita luennasta:

Täytyy kyllä sanoa, että mun ärsyttävä makeanhimo katosi teillä käynnin jälkeen täysin. Ihan ihmettelen tässä ties monetta päivää, että mitäs herkkua tässä nyt ottais, kun ei tee mitään mieli! Mulla on ollut tosi paha ongelma herkkujen kanssa ja tuntuu, että kilojakin vaan tulee, kun mässään herkkuja. Siitä tietty morkkis. Toivotaan, että tää pysyy!!! Love it!!
Tosi hyvä olo ja flow muutenkin päällä vaikka on täysikuu ja kuukautisetkin samaan syssyyn. Normaalisti ei ole näin auvoisaa. Nyt on aivan päinvastaista KIITOS KIITOS KIITOS!   – Susanna

Marian chakraluenta oli minulle uusi, mutta erittäin silmiä avaava ja positiivinen kokemus. Hänellä on kyky nähdä sekä epätasapainossa olevat chakrat sekä vahvimmat chakrat, ja tämä tieto resonoi itselleni vahvasti. Tämä tieto toi paljon oivalluksia ja ymmärrystä sen hetkisiin elämässä oleviin teemoihin. Sain Marialta useampia ohjeita chakrojen tasapainottamiseen sekä homeopaattisia aineita. Näin muutama kuukausi jälkikäteen tiedostan näitä kyseisiä ongelmia helpommin ja olen päässyt käsittelemään niihin liittyviä uskomuksia sekä menneisyyden kokemuksia.   – Minna

Chakraluenta on mahdollista myös räätälöidä eri tilanteisiin sopivaksi. Luenta voi auttaa mm. tunnelukkojen työstämisessä ja niistä vapautumisessa. Toisaalta luenta voidaan tehdä vaikka uudessa elämänvaiheessa, kuten ennen synnytystä tai naimisiinmenoa, ja keskittyä luennan avulla vahvistamaan positiivista energiaa ja itsetuntemusta. Tämä auttaa ammentamaan omaa sisäistä voimaa ja antaa vahvistusta sielunpolulla.

Kirjoittana Maria Varon

Tiedustelut: [email protected] tai instagramin kautta @maria_varon yksityisviestillä.