Aura-Soma konsultaatio viime viikolla johdatti pitkästä aikaa tutkimusmatkalle omien kurssimateriaalien, kirjojen ja kansien pariin, tällä kertaa muinaisten kulttuurien merkeissä. Aura-Soma värisysteemissä tietyt värit ja väriyhdistelmät liitetään tiettyihin kansoihin, yhteisöihin ja sitä kautta jopa menneisiin elämiin, joten konsultaatio tarjoaa myös mainion mahdollisuuden katsoa muinaisia sivilisaatiota tai kulttuurellisia kokemuksia suhteessa tilanteisiin, joita käymme läpi tällä hetkellä elämässämme.

Kyseisen valinnan toisena pullona oli B004 Auringonvalopullo (keltainen/kulta), joka resonoi mayojen korkeakulttuurin ja asteekkien valtakunnan sekä kaikkien aurinkojumalaa palvovien kansojen kanssa. Näistä kulttuureista poiketen myös Kogit omaavat selkeää energeettistä resonanssia Auringonvalopulloon ja koen vahvasti nimenomaan heidän arvokkaan tarinansa sekä tärkeän viestinsä ilmaantumisen äärettömän tarkoituksellisena tässä ajan hetkessä.

Ei ole elämää ilman ajatusta. Sitten tuli valo ja maailma oli tosi.

Etelä-Amerikassa, viidakon ympäröimänä syvällä Kolumbian vuoristossa asuu ja elää Kogi-kansa (tai Cogui) eli Kágaba, joka tarkoittaa jaguaaria. Nämä muinoin rannikolta sisämaan ylängöille siirtyneet Tairona kulttuurin jälkeläiset selviytyivät kulttuurina, koska Kogi keskittää kaiken energiansa mielen elämään ennemmin kuin kehon tai yksilön elämään. Olennaista tuolle selviytymiselle on fyysisen välimatkan ylläpito heidän ja meidän maailmoistamme. Tämä yli tuhat vuotta peltoja viljellyt kansa kokee asuvansa maailman sydämessä, maailman katolla, Äidissä, joksi he kutsuvat Andeista erillään olevaa Sierra Nevada de Santa Martan vuoristoa.

Jos istutamme appelsiinipuun tai minkä tahansa puun ja kaivamme sen sitten ylös juurineen, se kuolee. Maan kullan kaivaminen on sama asia. Se voi kuolla. Olemme kaikki kuulleet monia tarinoita siitä, että maailma on kuolemassa. Miksi se kuolee? Se johtuu siitä, että he ovat ryöstäneet niin monia hautoja. Maailma on kuin ihminen. Ryöstämällä hautoja, varastamalla niiden kullat, se kuolee. Emme ota pois maan kultaa. Tiedämme, että se on olemassa, mutta emme ota sitä. Tiedämme divinaatioidemme perusteella, että Äitimme neuvo on olla ottamatta kultaa – kullalla on oma ajatuksensa ja se voi puhua. Se on elävä olento. Heidän on lopetettava sen varastaminen.

Kogeilla kerrotaan olevan muisti ajan alusta alkaen ja he uskovat olevansa Vanhempia veljiä, elämän suojelijoita maan päällä. He voivat viettää seremoniallisissa rituaaleissaan 9 päivää hereillä ilman unta, mielenvoimansa ja meditaation kautta he pitävät maailman harmoniassa. Kogeilla onkin kyky ymmärtää syvällisesti universumin rakennetta ja luonnon kiertokulkua sekä tasapainoa. Heimon henkisen perinteen keskiössä on ’Aluna’ – kosminen tietoisuus, joka on sisäinen ajatusmaailma ja potentiaali, kaiken elävän ja kaiken tiedon alkulähde. Aluna on myös elävä voima, luonnon itsensä tietoisuus. Aluna sisältää kaiken, mikä on ollut, ja kaiken, mikä voi tulla.

Kaikki heidän historiastaan ja uskonnostaan välitetään suullisten ohjeiden kautta ja heidän elämäänsä johtavat hengelliset johtajat tai tuomarit nimeltään Mamas. Mama ei ole shamaani tai parantaja vaan arvostettu yhteisön valaistunut jäsen. Kogit valitsevat syntyneistä lapsistaan nämä tulevat pappinsa, joita kasvatetaan pitämällä lapsi ensin eristyksissä ja pimeässä luolassa 9 vuoden ajan oppimassa henkimaailman tai Alunan muinaiset salaisuudet, jonka jälkeen lapsen aistit ovat herkistyneessä tilassa vastaanottamaan ulkomaailman ihmeet ja luonnon monimuotoisuus. Kaikki suuret päätökset ja shamanistinen työ tehdään divinaatiolla, intuitiivisella ymmärryksellä. Kaikki on Alunan maailmaa, joten Mamas näkee fyysisen maailman heijastuman ensin henkimaailmassa. Tämä kadotettu divinaatiotekniikka on se, mikä pitää Kogi-maailman tasapainossa ja järjestyksessä.

Aluna on elossa oleva läsnäolo kaikessa ja kaikki on syvästi yhteydessä ja yhteenpunottua. On olemassa ykseys ja toiminnat missä tahansa vaikuttavat tuohon ykseyteen, kokonaisuuteen.

Tämä kulttuurellisesti koskematon, rauhaisa alkuperäiskansa on siis jatkanut olemassaoloaan aina esikolumbiaaniselta ajalta nykypäivään saakka säilyttäen kulttuurinsa alkuperäisen luonteen riippumatta harvoista yhteyksistään ulkomaailmaan. Kansan elämäntapa on suojeltu ja sen alueelle ei saa Kolumbian lain mukaan tulla ketään ulkopuolisia vierailijoita. Nyt Kogit ovat olleet kuitenkin huolissaan, koska heidän vuorensa on kuolemassa:”Lumi oli lopettanut putoamisen, ja joet eivät olleet niin täynnä. Jos heidän vuorensa oli sairas, niin koko maailma oli vaikeuksissa.”

Kogit ovat antaneet kaksi kertaa luvan ulkopuoliselle dokumenttielokuvausryhmälle tulla dokumentoimaan heidän elämäntapaa ja maailmankatsomustaan. Molemmissa dokumenteissa he halusivat varoittaa teollistuneita yhteiskuntia eli ulkopuolista maailmaa, jota he kutsuvat Pikkuveljikseen, heidän lapsellisen, ajattelemattoman ja luontoa kunnioittamattoman käyttäytymisen vuoksi. Vahvasti luontoon virittäytyneinä Kogit uskovat olevansa olemassa maailman hoitamiseksi, mutta nyt he uskovat, että heidän työstään on tullut mahdotonta kaiken hävittävän ahneuden edessä – he pelkäävät maailman tuhoutuvan.

Tähän asti olemme sivuuttaneet Nuoremman Veljen. Emme ole suvainneet antaa hänelle edes sivallusta. Mutta nyt emme voi enää hoitaa maailmaa yksin. Nuorempi Veli tekee liian paljon vahinkoa. Hänen on nähtävä, ymmärrettävä ja otettava vastuuta. Nyt meidän on työskenneltävä yhdessä. Muuten maailma tulee kuolemaan.   – Kogi Mama

Ensimmäinen elokuva, ”From the Heart of the World, The Elder Brothers Warning”, tehtiin vuonna 1990. Sen kautta Kogi otti yhteyttä ulkomaailmaan varoittaakseen maapallon edessä olevasta, mahdollisesti katastrofaalisesta tulevaisuudesta, jos emme muuta tapojamme. Vanhemmat veljet, kuten he kutsuvat itseään, ovat vakuuttuneita siitä, että me, Nuoremmat veljet, olemme haavoittaneet maata teollisella riistämisellä, kaivostoiminnalla ja metsiä raivaamalla. He ovat nähneet merkkejä ekologisesta kriisistä lintujen muuttoliikkeen muutoksissa ja lumen puutteessa Sierra Nevadan korkeimmilla alueilla. Kogit varoittavat, että ellemme muuta tapojamme, maailma loppuu: ”Jos toimimme hyvin, maailma voi jatkua.” Tämän jälkeen Kogit vetäytyivät takaisin eristyksiin.

2000-luvulla maailman tila muuttui luonnon signaaleja tarkkaan seuraavien Kogien mielestä niin vakavaksi, että he halusivat ilmoittaa uuden varoituksen koko maailmalle, joten he kutsuivat Alain Ereiran tekemään uutta dokumenttielokuvaa, joka sai nimekseen ”Aluna – there is no life without thought” ja elokuvaensi-iltansa vuonna 2012. Sana Aluna tarkoittaa siis kosmista ajatteluprosessia, joka muovaa ja ylläpitää todellisuutta ja joka on elämän sekä tiedon lähde. Mamas on huolissaan siitä, että Nuorempi veli ei ole ottanut huomioon ensimmäistä varoitusta. Kogit eivät ymmärrä miksi heidän sanojaan ei kuunneltu, miksi ihmiset eivät ymmärtäneet, että maa on elävä keho ja jos vahingoitamme osaa siitä, vaurioitamme koko kehoa. Jos Sierra Nevada tai Äiti kuolee, maailma kuolee myös.

From the Heart of the World: The Elder Brothers’ Warning – Kogi Message to Humanity

This documentary was the world’s primary introduction to the Kogi and their crucial message about the serious negative consequences of modern Man’s way of existing on this Earth. It was originally released in 1992, and is not currently available online (except on Youtube).

Aluna – The Movie

Aluna means ”conscience ”. Enter the last theocratic chiefdom in America, hidden for centuries on a mountain in Colombia. The Kogi have made this amazing documentary to help us understand how to avoid the destruction of the world that they are trying to protect, and of ourselves.