Sain joululahjaksi Aura-Soma-konsultaatioajan. Olin törmännyt Aura-Somaan messuilla vuosia aiemmin ja rakastunut ikihyviksi värikkäisiin pulloihin, jotka loistivat sateenkaaren väreissä. En loppujen lopuksi koskaan mennyt varsinaiseen konsultaatioon. Nyt kuitenkin vaikutti sille, että kohtalo, käytännössä mieheni, sai inspiraation hankkia yhtäkkiä minulle konsultaatioajan joululahjaksi.

Minulla oli useamman vuoden kestänyt iso elämänmyllerrys käynnissä, jossa keski-ikäistyminen, lasten kotoa lähtö ja aiemman maailmankatsomusjärjestelmän yhtäkkinen romahtaminen, oli laittanut minut melkoiseen turbulenssiin, jossa kaikki elämäni osa-alueet joutuivat muutokseen ja kriisiin. Olin prosessissani edennyt monien vaiheiden kautta pisteeseen, jossa koin saapuneeni jonkinlaiseen jumilta tai umpikujalta tuntuvaan tilaan. Tuntui, etten pysty liikkumaan mihinkään suuntaan, vaikka olenkin oppinut elämäni varrella luottamaan prosessiin ja sen kykyyn viedä ihmistä muutosten lävitse. Näissä tunnelmissa saavuin konsultaatioon ja valitsin yhtenä pulloista B78:n Crown Rescue/The Transition Bottle (violetti/syvä magenta). Valitsemistani neljästä pullosta juuri B78 oli se, jonka sain konsultaation päätteeksi mukaani käytettäväksi. Tämän pullon yhdeksi keskeiseksi merkitykseksi mainitaan mm. seuraavaa:

The name Crown Rescue refers to the process of letting go, whether we are experiencing the ultimate transition that marks the end of the physical life and the beginning of the next phase of whatever lies beyond or letting go in the many transitional moments we experience during our life.

Konsultaatio itsessään oli terapeuttinen ja energiaa antava kokemus. Tuntui hyvälle antaa intuition puuttua tällä tavoin prosessini kulkuun. Lähtiessäni pullon… ja muutaman muunkin käteen tarttuneen tavaran… kanssa kotiin, oli mieleni avoimen utelias siitä, mille pullon käyttö tuntuisi. Käytin uskollisesti pulloa päivittäin edes hiukan. Pullon värit ja olemus miellyttivät silmää ja tuntui hyvältä laittaa värisekoitusta itseensä. Mutta yhtenä yönä koin todella omituisen kokemuksen.

Heräsin kesken unieni ja silmäni osuivat pulloon yön pimeydessä. Yhtäkkiä pullo, joka pimeydessä näytti todella tummalle ja synkälle, alkoi tuntua uhkaavalle ja painostavalle. Tuntui, etten kertakaikkiaan voi enää käyttää sitä. Etten voi sivellä itseeni tuota mustaa tervaa. Se tuntui paksulle huovalle, joka tukehduttaa minut. Tuntui, että kaikki huusi sisälläni toisia värejä. Nukahdin pian sen jälkeen ja näin usean painajaisen sarjan, jotka kaikki liittyivät keskeisiin negatiivisiin aspekteihin kriisissäni. Laitoinpa sitten viestiä Anna Marialle asiasta. Kaiketi myös toivoen toista väripulloa, mutta hän rohkaisi minua jatkamaan eteenpäin pullon käyttämistä. Näin tein.

Myöhemmin kävi vielä sellainenkin mielenkiintoinen yhteensattuma katsellessani Tarot-jakoa, jonka olin tehnyt itselleni vuoden alussa, että Tarot-kortti joka vastaa Aura-Soma pulloa B78 oli noussut myös tuossa vuoden alun jaossa esiin edustaen asioita, joita minun tulisi erityisesti tänä vuonna tavoitella (käytän Tarot-kortteja lähinnä tiedostamattoman työstämisen yhtenä apukeinona).

Olen jatkanut pullon käyttöä. Prosessini ei ole vielä valmis, mutta sen joutunen toteamaan, että käännekohta jumin tunteessa on tapahtunut konsultaation ja pullon käyttämisen jälkeen. Erityisesti edellä kuvaamani yö oli vedenjakaja ajatusteni suunnan muuttumisessa. Perustuipa vaikutus sitten mihin periaatteeseen tai lainalaisuuteen tahansa jumissa olleet tunteet, jotka olivat pitäneet minua otteessaan, ovat alkaneet virrata ja liikkua mielessäni eri tavalla. Vanhat tapahtumat tuntuvat enemmän menneisyydeltä ja uusia näkymiä on syntynyt. Mielessäni on enemmän tilaa sille, mitä on kenties tulossa tulevaisuudessa.

Muutama sana vaikutusmekanismeista. Olen päivätyössäni mielen ammattilainen ja paljon tekemisissä ihmismielen prosessien ja tiedostamattoman kanssa. Tiedostamaton pitää sisällään valtavan määrän informaatiota ja energiaa, joihin ei ole aina yksinkertaista päästä käsiksi. Freud aikoinaan kutsui unia kuningastieksi alitajuntaan ja sitä ne ovatkin, mutta keinoja on muitakin.

Intuitio on yksi tietämisen muoto, jota ei kouluissa opeteta. Sen kehittäminen on tärkeää, sillä ihmisellä on kaksi informaatiokanavaa; järki ja tunteet. Kun niitä kykenee tasapainoisesti käyttämään elämässään, kykenee näkemään ja toimimaan moniulotteisemmin kuin vain yksipuolista informaatiokanavaa käyttäen. Aura-Soma on yksi tapa opetella ja käyttää intuitiotaan voidakseen päästä käsiksi tietoon ja muutosenergiaan, joihin ei aina muutoin ole helppoa saada yhteyttä.

Minna