Tuossa tiskatessa tuli ajatus, että tunteet on hieman kuin tiskit. Jos tiskit jättää huomioitta ja niitä lykkää, alkaa ne kasaantua ja lika pinttymään, jolloin niiden hoitamisesta tulee huomattavasti raskaamman ja tuskaisemman tuntuista. Sitä hoitamatonta tiskivuorta ei kuitenkaan pääse pakoon, ja se alkaa lopulta varjostamaan elämää laajemminkin, alkaen tuntua ylitsepääsemättömältä. Jos opettelee taas hoitamaan tiskit välittömästi ruokailun jälkeen, riittää kuumalla vedellä huuhtelu ja se, kun niille vain näyttää tiskiharjaa.

Aivan samalla tavalla tunteet kasaantuu, kun niitä pakenee, painaa alas ja tuomitsee, ja niiden kohtaaminen alkaa tuntua ylitsepääsemättömältä vuorelta. Tunteet, kuten kaikki muukin, on energiaa, ja kun energiaa tukahduttaa eikä se pääse virtaamaan vapaasti, syntyy tukoksia ja painetta, jotka voi pidemmässä juoksussa räjähtää käsiin. Fyysisessä kehossa nuo energiatukokset manifestoituu syöpinä ja muina sairauksina.

Me olemme ihmiskunta oppineet hyvin laajasti erittäin vahingollisen tavan tuomita, alaspainaa ja vältellä epämiellyttävien tunteiden kohtaamista ja kokemista, ja useimmat ihmiset on lapsena toistuvasti kuullut sanat ”älä itke”, ”älä huuda” ja ”älä kiukuttele”. Usein vielä saatesanoilla, että jos nyt nielet ja alaspainat nuo tunteesi jota pintaan nousee, niin saat sitten palkinnon (usein sokeria , joilla luodaan riippuvaisuus jo nuoresta asti) ja olet hyvä tyttö tai poika, mutta jos taas jatkat tunteiden kokemista niin olet tuhma ja saat rangaistuksen.

Tuo hyvin yleinen toimintamalli on luonnollisesti lapselle erittäin hämmentävää ja vahingollista, ja se opettaa meidät pienestä pitäen tiedostamatta painamaan alas tunteita ja tuomitsemaan niitä, sekä se iskostaa meihin ajatuksen, että emme ole rakkauden arvoisia ja riittäviä semmoisina kuin olemme vaan vasta silloin, kun olemme kilttejä ja tottelevaisia tyttöjä ja poikia, ja kun teemme kuten vanhemmat, opettajat tai muut auktoriteetit sanoo.

Tuo toimintamalli opettaa meidät kasaamaan tiedostamattamme valtavaa tunteiden tiskivuorta, mutta aivan kuten tiskivuorikin, myös patoutuneet tunteet lopulta puhdistuu ja energia alkaa taas vapaasti kiertämään, kun vain uskallamme rauhassa kohdata ne rakkaudella, eli hyväksyä ja tuntea kaikki tunteet ja ajatukset. Kun tunteille syvällisesti antautuu huomaa, että ne todella tulee ja ne myös menee, eli poistuu. Tuo kokemus itsessään lisää valtavasti itsevarmuutta ja onnellisuutta ihmisen elämään, koska silloin ei ole enää tunteiden vanki eikä niitä tarvi paeta tai pelätä.

Omasta kokemuksesta suosittelen lämpimästi, että kohtaa siis rakkaudella tunteesi äläkä enää tuomitse, pakene ja pado niitä. Vapauta alaspainetut tunteet lopullisesti kohtaamalla ja kokemalla ne, rakasta ne hyväksymällä tunteet semmoisina kuin ne on ja opeta lapsesi tekemään samoin. Kipu ja tuska, mikä tunteisiin liittyy, tulee vain ja ainoastaan resistanssista ja tuomitsemisesta niitä kohtaan.
Paljon rakkautta jokaiselle ❤️

Kirjoittana Jussi Ahde

Jussi pitää ykseystietoisuuden, eli pyyteettömän rakkauden kirkastamiseen ja kasvattamiseen suunnattuja retriittejä, sekä kirjoittaa näkemyksiään toistaiseksi Facebookissa:
https://www.facebook.com/jahde

Retriiteistä saa tietoa sekä niihin voi ilmoittautua tämän ryhmän kautta: https://www.facebook.com/groups/358099397968499/